Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 86

• 29 835
  • 782
  •   1
Отговори
# 240
Мине се не мине и пляс

Както се казваше в една реклама -
"Стига глупости !"....
Кажете сега,кога ще се пукне балона?
Щото времето си тече....

🤐

Моето наблюдение, имоти има, намират се и хубави оферти! Проблема е, че няма майстори да ти направят ремонтите/ довършването! Всички избягаха в АнглияТА за пари.

Сега пълно с ИТ специалисти и един няма да върти мистрията.

# 241
Странно, мои познати казват, че Англия в момента е пред фалит, взела дала. Там наистина положението не е добре.

# 242
Странно, мои познати казват, че Англия в момента е пред фалит, взела дала. Там наистина положението не е добре.
Ами ако познаваш повече ИТ и брокери, нормално да имаш такова инфо. Мазачи и майстори всякакви може все още да се търсят на Острова.

# 243
  • софия
От моите наблюдения няма какво да се пука. Търсенето си върви, банките дават пари. 
С майсторите наистина е трудно. В момента имам казус с един такъв, който изчезна с единия от ключовете на апартамента и не мога да го открия. Нямаме нито договор, нито нищо и се чудя какво да правя. Не мога да почна с обзавеждането заради него.

# 244
От моите наблюдения няма какво да се пука. Търсенето си върви, банките дават пари. 
С майсторите наистина е трудно. В момента имам казус с един такъв, който изчезна с единия от ключовете на апартамента и не мога да го открия. Нямаме нито договор, нито нищо и се чудя какво да правя. Не мога да почна с обзавеждането заради него.
Скорострелно сменяш патрона. Това изглежда най-разумно.

# 245
  • софия
Ще го търся още няколко дни и ако не отговори, ще трябва да го сменя. Чисто нова врата, но нямам особен избор Simple Smile 

# 246
Аз бих сменила ключалката, съвсем сериозно. И да го намериш - всякакви ги има, факт.

# 247
Ще го търся още няколко дни и ако не отговори, ще трябва да го сменя. Чисто нова врата, но нямам особен избор Simple Smile 
Сега ми дойде на ум - пиши му смс, че не го търсиш да си довърши работата, ами да ти върне ключа. Може за това да не вдига, че е наел още три обекта Simple Smile

# 248
Чисто новите врати не са ли с програмируеми ключове вече? Т.е. поне master key + за първоначално ползване няколко. После се препрограмира и първоначалните стават неизползваеми. Това, в момента, в който си влезете да живеете в жилището и вече не се налага да давате ключове на майстори.
(Извинете за спама)

# 249
  • софия
Не знам какви са тези ключове, моите не са такива.
Извинете за спама, но такова нещо не бях предвидила да ми се случи.
Ще дам ъпдейт след няколко дни какво е станало.

# 250
Не знам какви са тези ключове, моите не са такива.
Извинете за спама, но такова нещо не бях предвидила да ми се случи.
Ще дам ъпдейт след няколко дни какво е станало.

Това си е практически проблем покрай НИ в България. Доста по-тематично от цените на имотите в Париж и цените на акциите в някой виртуален трейдмаркет.

# 251

Той и да ти го върне, може да е направил копие (ако не е от най-засуканите). То затова при ремонт се слага някакъв евтин патрон, а скъпият после, когато всичко свърши.

# 252
Здравейте! Един въпрос към тези, които вече имат опит със закупуването на имот от строител. Според вас има ли възможност за намаляване на офертната цена чрез пазарлък/преговори? Т.е., ако има обявена цена например 3000 евро/м2 и ти им предложиш напр. 2700 евро/м2, има ли някакъв шанс за сделка, или обикновено цената на строител е твърдо обявената?

# 253
Има шанс за някакви минимални отстъпки - закръгляне на цената или нещо там 1 - 2% евентуално. Или заради различно плащане. Но в момента пазарът е на продавачите.

# 254
Ако много сваля цената, значи е измислен строител. А от такива не е добра идея да се купува на зелено.
Но дори и най-измисленият няма да ти смъкне 10%. И 5% не вярвам.
За 1 апартамент пък, дори и 50 евро квм не вярвам да отбие.

Иначе 3к не е малко. Това "например" ли е, или реалната цена на зелено?

Общи условия

Активация на акаунт