Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално - тема 86

• 29 793
  • 782
  •   1
Отговори
# 360
Снимката изглежда доста отблъскващо.

# 361
този район ще се развие, щом има спирка на метро там

# 362
  • София
Той вече се разви.
Откакто гласуваха за линията за метрото, има построени сигурно няколко милиона РЗП в околовръст.
И още толкова ще се построят, има още свободни парцели.

# 363
Не е лошо, а и с толкова много нови сгради и жители не се забелязват толкова арабеските 😃

# 364
Той вече се разви.
Откакто гласуваха за линията за метрото, има построени сигурно няколко милиона РЗП в околовръст.
И още толкова ще се построят, има още свободни парцели.
To, ш'е ка'еш, че тая спирка на метрото е разтегателна.
То и в Мал Дол се застроиха 3 полета, и всичките се рекламират "на спирка на метро". Ама от горната част на мал дол или Вец-Симеоново или Витоша до бъдещата спирка на Макси ще е сигурно 20-25мин. Колкото от Студ град до ГМ Димитров или колкото е целия широк център на Бургас от ЖП Гарата, та чак то Свободния и дори по-далеч.

Не мога да не отрека, че някои купувачи купуват "с емоциите си", а не с "главата си" и историите на строителите бият на червени фенери от далеч. Ама си ги кльопат. После другите все са криви.

# 365
  • София
Миткоооо, Митко. Цели 3 станции на метрото има в района. Я кажи в Студентски колко има? Май Zero, а?

ПП. Студентите в НБУ са по-богати и плащат повече, сещаш ли се защо?

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 22:52 от Exter

# 366
Не така с рогите.
Ако имаш нещо конкретно да допринесеш за Овча Купел или по принцип, разкажи, толкова и толкова се върви, толкова и толкова са цените, толкова и толкова наемите.

За Овча купел не знам много, не съм го крил. Предлагали са ми евтино преди, не е моето.

Бтв, понякога го ползвам това метро около центъра (СУ-Попа-НДК). Минава през 15 мин. Куца работа.

В Студ Град има всякакви студенти. И от архитектура и от НБУ. Май само медицина не съм срещал да живеят. Иначе по заведения идват и те. Наемите са по-високи при нас. Факт. Цената на жилищата също.

# 367
  • София
Е няма какво да ти обяснявам, ти си специалиста, аз само продавам кебапчета на строителите наоколо  Grinning
Нищо не разбирам от имоти Confused

ПП Виж сега- сам казваш, че в Студентски е скъпо, а в Овча купел е евтино. Къде е логиката да инвестирам в Студентски, като и по-горе ти казаха, че в Овча купел има потенциал? Малко мисъл, напрегни се Blush

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 23:37 от Exter

# 368
По какви причини в Овча купел при наличието на три метростанции цените са по-ниски от Ст. град, където няма нито една?

# 369
Реноме. Не е приятно като те питат къде живееш да кажеш “в Овча купел живея”.

# 370
Това обяснение е съмнително.
Тук пише, че е хубав, перспективен квартал, с млади хора, вече налична инфраструктура, три метростанции - това са топ предимства. Цените би трябвало да са надминали СГ, че и НДК.

Ще ми бъде интересно Амброзия да пише, тя е в района и има доста добра преценка.

пп - да уточня, че не се заяждам, питам, понеже ми стана интересно какви са причините за по-ниските цени.

# 371
По твоята логика и Люлин трябва да е по-хубав от СтГ, ама нейсе. Не се бутат хората в Люлин и цените не са до небесата.

# 372
Simple Smile Ако Люлин е с по-добра инфраструктура, качество на живот, перспективи, население и всичко останало - да, би трябвало да бъде по-скъп и от СГ, и от НДК, и от всички други локации, сочени като мръсни, гадни, нагъчкани, пълни с парвенюта и пр. Всеки иска да живее добре, с добра заобикаляща среда, сред нормални хора.

# 373
Не съм ви препоръчвал ст град. Аз съм си избрал там, а след това избирам, което ми е близо. Писал съм го в прав текст.

Ако 1я ап ми беше в овча купел, много вероятно да бях избрал всичките останали пак там.

То и Докторската Градина има по-малко метростанции от Овча купел, ама нерде Ямбул, нерде Стамбул.

Ако конкретно питате защо смятам студентски за по-добър от ОК, писал съм и това, ама ще ви напиша пак, ако това е въпросът. Не става ясно дали това питате.

Бонус 1 точка предварително, по близо е до Бизнес и Геритидж парковете.
От мен да мине, бонус и 2ра точка,  има в квартала (поне 6 преброих) университета.
Има и още точки, ако някой го вълнува.

# 374
  • София
Нищо няма да кажа, само тема за размисъл и съмнение за достоверността на данните:

Последна редакция: сб, 18 яну 2025, 10:08 от Exter

Общи условия

Активация на акаунт