Сега чакам да се съдим и с нашия бивш хазаин, който не иска да ни върне кауцион и мъжът ми в случая е убеден, че ще си ги получим, та съвсем ще закърпим бюджета.
На фона на всички тези добри новини, синът ми е почнал много стабилно да работи в час. Той има проблеми с концентрацията, но много го стегнах и тия последни седмици е преизпълнил петилетката и по немски и по мате в час. Днес например е довършил всичко до края на седмицата по мате вкл и голяма част от допълнителните задачи. Особено много го мотивира това, че неговият най-добър приятел от предишното ни градче и той имал апп-а Антон. Бяхме този уикенд на юг и отпразнувахме за втори път рождения ден на малкия ми син и докато малкият си игра с неговия най-добър приятел, баткото и неговият бест френд цъкаха задачи на този Антон апп.

На всичкото отгоре, в Хамбург денят започна да се удължава, преживяхме я тази зима, ех.
От тъжно-смешните новини, се чувствам отхвърлена от голямото си дете, което много бърза да порасне. Писах, че той е единственият от класа си, на когото му позволяват да ходи сам на училище. Та той започна интензивно да работи в час, когато го сплаших, че ако не работи в час и не прави поне 2/3 от задачите, които учителката е дала, ще почна да го водя аз на училище. Идеята майка му да го води на училище е толкова непоносима, че превъзмогна слабата си концентрация и наистина работи много стабилно и систематично.