Нова годино, добре си дошла в НЕМСКАТА ТЕМА / 251

• 20 330
  • 737
  •   1
Отговори
# 285
Донякъде завиждам на хора, чиито професии позволяват работа хоум офис. Но и се питам - не ви ли е скучно по цял ден у дома? Вярно, че понякога се сблъскваме с дразнещи колеги, но има и доста читави, с които можеш да размениш някой лаф и да изкараш деня по-леко.

# 286
Coworking местенце ми звучи много добре на мен. От типа на We Work, Mindspace, със сигурност има и по-малки и местни такива. Плащаш си някаква дневна сума или за някакъв период, ползваш помещението и каквото е включено в цената. Дали има нужда от постоянен офис за теб - това само ти знаеш. Simple Smile На мен home office ми беше много мъка в началото, с първокласник през 2020та и нова работа, но след близо 5 години вече  не искам да чувам за офис повече. Голямото дете е доста недоволно от това положение, защото сме постоянно вкъщи, а на другите деца родителите им не работели от вкъщи.😀
Точно такова нещо ми трябва да си наемам за ден-полуден, необвързващо.
Абе, истината е, че  мъжът ми пътува по 1 час в едната посока и ако и двамата пътуваме по толкоз, много трудно ще водим децата на каквото и да е. А и друго си е да сготвиш да поразчистиш. Но аз съм доста социална и буквално вия вече от изолация.

Иначе, да, децата бързо порастват. При нас баткото е първи клас. Аз миналата година в нашия малък град бях сигурна, че няма да го пускам да ходи сам на училище. Сега сме в голям и опасен град, но точно до училището живеем, а и в добър квартал. Самото училище е до полицайпрезидиума. След много настояване от негова страна го пускаме да ходи сам последните седмици. Само чат пат някой проверява дали е стигнал до училище. Simple Smile)) Та той се спука да се хвали и се оказа, че той единствен ходи сам на училище от целия клас. Хич не се радвам да съм най-смелата (безхаберна) майка, но, щом си дал привилегия веднъж, няма как да я вземеш обратно. Странното е, че в малкото ни градче наистина масово ходят сами децата... Изобщо, единствената  радост на моите деца е да  правят нещо без нас...Лятото за сефте пуснах пред бунгалото без мен децата да играят на морето, докато изчистя преди тръгване, че бях сама с тях. Баткото звъня на двете баби и на баща си да се хвали как били сами и той се грижил за брат си.  Малкият 5 годишен не ми дава да му мия очилата, а първокласникът отказва да обуе регенхозен при проливен дъжд, защото ние с баща му не носим. Аз обмислям трето дете, защото явно първите две са отгледани.

Бела- чао, какви пантофи, аз почнах да слагам грим, ризи, поли, и да се глася при взимане на децата и пазаруване и за онлайн срещи, дотолкова съм се затъжила за това да ходя на работа. По време на пандемията имах бебе и малко дете, та добре ми беше, но сега ...

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 12:05 от MariyaHris

# 287
  • Berlin
На мен лично home office никак не ми е скучен. Дори върша повече работа от вкъщи, защото нямам други занимавки, които бих имала в офиса. С колеги сме по цял ден в разговор, ако се налага, та и компания не ми липсва. Не ми липсва и пътуването от 1 час в посока, ама хич. Да, има и недостатъци. Ако съм леко до средно болна, ще работя, но ако работехме в офис, сигурно щях да взема болнични. Ако децата са болни, същата работа. То всъщност не знам това за плюс или минус да го броя.

# 288
  • в сърцето на един мъж...
Аз това хоум офис какво е да си, хич не го познавам, та понякога ми се иска да съм или да имам възможност, ама няма как... Хич не ми липсва типа социализация, нито сополите, вирусите и памперсите...

# 289
Гея ти нали ъпгрейдна степените или смени специалността. Няма ли промяна и в режима на работа или да се избере нова позиция , която да миже и от в къщи?
Аз съм за 15 мин. на бюрото с кафето при това. Обаче честно да си кажа и аз тази социализация не я разбирам , защото ако най-много хора се моткат из офиса във вторник и четвъртък - аз не мога да издържа тогава читава и се прибирам с кратунобол. Т.е. избирам си дни с ниска и средна социализация . Намирам си винаги с кого да си поговоря, но моля по 1 на ден и моля без стадо бизони по коридорите около бюрото.
MariyaHris ризи, поли, гримове и пр. ... можеш да си задържиш. Аз съм по тениска , блузка,  дънки и едни черни кубинки Simple Smile

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 21:47 от bella-ciao

# 290
  • в сърцето на един мъж...
Няма как да променя позицията и да правя хоум офис

# 291
Вчера разбрахме, че в резултат на Grundsteuerreform са ни намалили Grundsteuer-а около 3 пъти и малко. В WhatsApp групата на квартала цари вълнение и бурна радост Joy

# 292
  • Germany
Ние още не сме получили писмо, но във Фейсгрупата на града, един мъж се жалваше, че от 600 евро, ще плащат 2600. Това за къща с голям парцел. Ние сме в блок и се надявам да няма увеличение или поне да е в разумни граници.

# 293
Защото се увеличава цената на бауланд. Т.е. ако има голям парцел маркиран като такъв му се качва цената. Целта е да се сгъстят строежите в градовете, т.е. да се освободят парцели за строеж. Ако някой има малко парцелче или част от двора му е грюн фл. или ландвиртшафт не се увеличават толкова. Т.е. доста зависи от класификацията на земята и тежестите които общината слага според интересите в момента.
Това е доколкото аз успях да разбера.
При една приятелка се е качило 5 пъти, при нас няколко евро, при съседката ми обаче с 1/3 , тя има и част от отделен парцел квалифициран като стр.

# 294
  • Germany
Доколкото разбрах, човека има голям двор и уж нямал право да го застроява повече. Посъветваха го да се консултира с щоербератер и гутахтер.
Ние получихме писмо, че дигат данъка за кучето, а за апартамента още не.

# 295
Въпроса не е какво има право тои, а как е категоризирана земята. Виж му писмото , но те са 3 писма, в едното пише класификацията и цената на м2. После общината си слага ставката. В случая интереса и е да освободи парцели. На много места при нас вече в големите дворове при продажба се делят градини и се строи в едната част. Т.е. получават се по 2 къщи с актуалните градинки с големината на носни кърпи. Апартамента според мен е по-добър вариант от такива.

# 296
  • Германия
Тъжна работа, реват че co2 трябва да падне,  не знам си какви природни катаклизми и т.н. а искат да запечата още площ със сгради. Надявам се тук на село да не вдигнат данъци, че хазяйката пак на нас ще прехвърли всички плащания.

# 297
Мисля може да ви прехвърли само 50% от сумата за вашето. Не знам дали го приеха , но имаше нещо.

# 298
  • Germany
Аз, честно казано съм направо отчаяна напоследък. Малоумие, след малоумие измислят, хората обедняват все повече и накрая ще стане мазало. И не съм оптимист за бъдещето, като им гледам политиците...

# 299
  • Немция
Аз не съм оптимист нито за Европа, нито за света.
Много неща вървят накриво, няма как да не се отрази и в Германия.
Живи-здрави да сме, другото се наглася.

На нас ни свалиха Grundsteuer-a с едни 30%, получихме писмо тези дни.

Общи условия

Активация на акаунт