Нова годино, добре си дошла в НЕМСКАТА ТЕМА / 251

• 20 058
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Аз не само съм разстроена, а ми се гади от случващото се. Колко невинни хора още трябва да пострадат, за да излязат някои хора от розовия си балон и да размърдат охранените си задници?! Как изобщо някой може да си представи, че такива примитивни същества могат да се впишат в Европа?! Още помня случая с 19г. Мария от Фрайбург, станала жертва на едно такова афганско човекоподобно, което рекло “Защо е целият шум само заради една жена…”

# 481
Дано се спука розовия балон, защото не знам какво ще правят управляващите... Нужна е тотална смяна на мислене и действия в много отношения в тази провинция.
Абсолютен ужас, случващ се в много неприятен момент. Целият град е пълен с полиция, видима и невидима.... Горките пострадали хора, дано да им помогнат и спасят.

# 482
Не знам дали гледате ZDF Live Klartext, Herr Habeck . Въпрос от една жена, която разказа, че държи магазин и непрестанно им разбиват , влизат в мазето, крадат и почти все едни и същи , пуснати след това и пак и пак и така било при много хора от познатите и и клиентелата и , та пита кога ще ги приберат и ще ги накажат и ще спре това  Отговора на Хабек е , че и той бил участвал в разни акции на полицията и видял как едни и същи нарко дилъри и наркомани вършат и ги пускат и пак .... той заобяснява колко много висящи процеси има колко много неприбрани престъпници , но ... и заарзправя как за това била виновна дигитализацията в службите, която била изостанала и имало нужда от там да наблегнем и до сега там бил пропуска на политиката и подобно .
Ами айде стига вече глупости от политиците. Да кажем нещо та да затапим въпроса.
Изобщо не ми харесва това при политиците. Да видим как ще реагират хората на изборите.

# 483
  • Немция
Розовият балон отдавна е спукан, но при сериозни действия от страна на държавата покрай сухото ще гори и суровото.
Напрегнатата световна ситуация допълнително действа като катализатор за негативно развитие във всички посоки.

Свърши Елдорадо-то с мира и спокойствието 80 години след ВСВ, според мен.

# 484
Бибит в същност според мен основната цел на политиката в следващите години ще е в насока мир. Няма друг начин на съществуване.

# 485
  • Немция
Да, и 1938 година с Хитлер е имало "мирна" конференция в Мюнхен, която се е оказала катализатор за ВСВ.

Дано цари мир и благоденствие, спокойствие и разбирателство през близките години, няма нищо по-хубаво от това.

# 486
Бибит малко като след дъжд качулка.
Изобщо не трябваше да се допуска да се стигне до тук.
Но в момента нямат друг избор, освен да търсят мир и да се върнат обратно в дипломацията , в нормалната конкуренция и икономически и други механизми за търговия, съревнование и пр.
Не е нужно да се колонизира. Може да се търгува. По-малко печалба за някой, но по-добре за останалото население на света.

# 487
Мисля, че толерантността им е в повече, но тя е породена от страха да не ги припознаят отново като расисти/препратка към чичо с малките мустачки/. И всичко е един омагьосан кръг.

# 488
Гледах едно интервю с един полицай от бундесгеверкшафт май беше. Ами отчаяни са полицията от политиката и напразните им обещания. И че са пратили политиците едни самолет с бежанци като тактически ход и нищо повече не се случва.
Аз вече гласувах, в неделя няма да се вдигна да ходя.

# 489
Да видим днес какво ще стане на конф. за сигурност в Мюнхен и какъв писък ще нададе Европа и най-вече Германия, яко мината от изток на запад и обратно. Толкова много пъти мината и все още толкова се изненадва. Поради собствена политическа алчност и глупост. 

И понеже се обсъждаха тук доста шините на зъбите на тиновете . При нас се оказа -  натискат зъбите за д аги подредят и се получават проблеми с мъдреците . Мъдреците не могат да излезнат , растат накриво и се налага да се вадят. Аз се зачудих - ако се налага корекция и натискане заради разместване и липса на място - защо не вадят мъдреците преди това ?

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 09:13 от bella-ciao

# 490
  • Germany
Bella, зависи за колко годишни става въпрос. На по-големи хора, над 19 първо се вадят мъдреците и после се слагат брекети. На по-малките няма как, няма мъдреци още. Дори и да не са поникнали, нали трябва във венеца да са израстнали, а това се случва след 18год. възраст

# 491
А аз очаквам тези 300000 от онзи ден в Мюнхен да излязат сега пак да протестират, но против избиването на невинни хора. Това би била истинска демонстрация gegen rechts и за friedliches Miteinander, защото в момента хич не е friedlich положението.

bella-ciao, консултация с друг ортодонт? Нещо не ми звучи както трябва (без да имам опит).

# 492
Уф. На 19 е и сега се активираха да ги вадят. Първо зъболекар се зачуди защо непр. се оплаква от успешно лекуван зъб . Прави снимка и излиза, че е е натиск от мъдрец . И после хирурга прави панорамна и иска да махне всички мъреци - все зле растяли, нямало място ... На снимката се вижда наистина как 4 те мъдреци растат буквално в корените на последните зъби. Ние разбира се ще попитаме и зъболекарката в София. Тя обикн. пази мъдреците за да има възм. да се закача евтл. един ден мост и не е фен на вадене на мъдреци. Ако и тя каже че няма как ...
Но аз предполагам че няма как. При него от малък няма място .

Синьо няма да излезнат. Както голямото при нас вметна,  по време на един репортаж за безумно унищожение  ,  и все пак да не забравяме , че ние сме от страната профитираща от това. И си е вярно като се замисли човек. Ние се борим за нашите привилегии и да не ги губим. С всякакви средства се борим. Как очакваш някой да протестира срещу собствен срам?

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 09:29 от bella-ciao

# 493
  • Germany
Хм, хората в Мюнхен или поне моите познати ( понеже не обичам обобщаването😉) повече ги е грижа за климата, за хората в Африка, да посадят дръвче… ей такива възвишени неща. Един от моите колеги вчера беше много ядосан, защо в пресата са написали, че този примат е афганистанец. Така щели да накарат хората да гласуват за онази партия🙄 Ей така гледах…Той не се притеснява за това което се случва, а че някаква си партия щяла да получи повече гласове…

# 494
Белла, малкия ми син носи шини, но такъв проблем с мъдреците не е имал. Сложиха му ги като беше в седми клас, две години ги носи, но не е имало някакви други последици, освен, че зъбите му се прибраха.
И понеже вчера говорихме за снеговалежи, ето положението при нас днес

А аз очаквам тези 300000 от онзи ден в Мюнхен да излязат сега пак да протестират, но против избиването на невинни хора. Това би била истинска демонстрация gegen rechts и за friedliches Miteinander, защото в момента хич не е friedlich положението.

Мисля същото и аз.

Общи условия

Активация на акаунт