Нова годино, добре си дошла в НЕМСКАТА ТЕМА / 251

• 20 041
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
PeaPink аз съм от 7 дена в къщи след едно оп и ще постоя още, защото има още ... но или чета или гледам докута по тв. Пускам си от медиатеките ако няма текущо. Ами ако поразгледаш с цената на какви грандиозни разрушения на природата в Африка, Южна Америка , Азия и къде ли не се движи европейската зелена политика и ако чуеш интервютата от местните и въпросите , които си задават за Европа и Запада и тяхната еко политика ... Така че с 1 то дръвче, можеш да кажеш на колегите си , че няма да компенсират своя отпечатък изобщо . Да си намалят отпечатъка и то реално, а не в контекста на евр. бизнес стратегия трупането на богатства в разни лобита.
 Малко би било добре да се върнем да немонетарни идеали.

# 496
Правя добро за Африка. Поръчвам/купувам си шоколад от Гана, произведен там, не от прекупвачи на какао. Био, fair trade… Надявам се, че наистина е така, но като чистокръвно българче винаги с нотка съмнение. Днес трябва да дойде едно кашонче. Grin

В Европа и в частност в Германия за мен няма никаква зелена политика. Зелените са минали покрай зелени. Отдавна замисълът на създателите на партията се е опорочил. Толкова години са във властта, а един глифозат нямат топки да забранят…

bella-ciao, бързо и пълно възстановяване!

# 497
Забелязах, че по новините правят обобщение на престъпленията от последната година. Някак съзнателно и с настъпление.
За планетата мен много ме боли, дълга тема. Бях препоръчвала тук книгата "Die Natur hat Recht". Може пък в бъдеще наистина да прокарат закони и тук природата да осъжда фирми.

# 498
Днеска Джей ди Венс им го рекна по много грозен начин.
Висшите лидери седят, слушат, и не знаят накъде да погледат...Имаше много провокативни аргументи към Европа. Не звучи добре.

# 499
  • Немция
Това се очакваше.

Никак не е на добре, ще прецакат целия свят. Всички са им криви, но Европа особено.
Или ще им играеш по свирката, или ще се оправяш сам. Или просто няма да те питат.

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 23:35 от Бибит

# 500
Речта е качена в ютюб....гледайте я, на моменти е потресаваща.
А колкото до Европа, политиката и е меко казано странно неадекватна.

# 501
  • Germany
Има истини в думите на Ванс, което не се хареса особено на европейските политици. Друг е въпроса, че нищо конкретно не казват за войната и Украйна…

# 502
Европа сама свали гащите и всички ръкопляскахме. 
Вчера в едно предаване някой каза, че няма вече държавна политика, че 90 % от всички закони са ЕС пуснати.
За какво поддържаме парламент плюс ояще 16 парламента ... ?

Резервирахте ли билети са самолета за Великден ?  Аз се прехвърлям на тема празници. И без това политиката не ми е професия. Да се оправят.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 16:43 от bella-ciao

# 503
  • Немция
Ние взехме билети за Великден. Цените бяха по-добре от летните.
Дано всичко е наред с полетите и да няма световни дивотии и катаклизми, да летим без проблем.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 00:38 от Бибит

# 504
Добро утро! Coffee

Честит Рожден Ден на Гея Flowers Four Leaf Clover !

Относно Великденските празници и ваканции, цените на билетите от двете близки летища до М. , са доста високи.

Хубава слънчева събота!

# 505
Гея ли е рожденичка? Жива и здрава да е, късмет и успехи! Flowers Hibiscus
Изобщо не съм гледала за билети, ще пътуваме с кола на по-близки дестинации. За Великден плануваме да сме в България, но не е сигурно още.
Хубави почивни дни на всички!

# 506
Честит рожден ден на Гея и от мен! Всичко най най й желая!

Момичета, скоро е пролетната ваканция и ще си пътуваме пак до България. Simple Smile) Скоро е и баба Марта, изобщо оцелях и преживях първата си зима в Хамбург. Много тежко беше началото на демекври за мен, после почнаха празниците и после докато мигна и то свърши.
Ние сме в много нова сграда тук, завършена буквално преди година. Не сме пускали изобщо отопление от никакъв вид тази година, въпреки, че живеем в наистина голям апартамент. Само в спалнята на децата пускам вечерно време. Никога не съм живяла в подобна сграда с такава добра изолация. Просто не става студено, а има много прозорци, балкони, остъклени стени. Явно някакви модерни материали ли не знам...Дано лятото не е голям аквариум.
В предишното ни жилище в южна Германия, където климатът беше много по-мек, все пак пускахме чат-пат парно за доста по-малък апт.
По темата за училищата, синът ни имаше първата си родителска среща. То даже не е и родителска, а детско-учителска. Родителите бяхме за декор... Трябваше да сложи сам оценка на различни умения (сигурно 20тина, вкл това колко е услужлив със съученици и тн) и той сам си сложи най-високата оценка Simple Smile)) за абсолютно всички умения. Simple Smile) Давам за пример -- според него самият имал супер добра организация и всичко му било подредено. Отивайки да го забера за родителската среща, на съвсем друг етаж му намерих папка и несесер, лежащи в нищото...Simple Smile)
 Добре мина, иначе, доволна съм много от детето си и колко е напреднал за тази половин година. Училището е голяма школовка, какво да си говорим. Най-доволна съм, че детето си има и приятелчета и се чувства добре.
Най-добри оценки (вече според учителката и бетройера на занималнята) получи за смятане, четене, писане и междучасието Simple Smile)) Той (синът ни) също беше споделил, че междучасието, мензата и излетите най-много миу харесват в учебния процес.Та добре се справяме с междучасията, а там в крайна сметка се случва животът.

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 14:36 от MariyaHris

# 507
  • Немция
Честито на рожденичката! Много здраве и успехи, Гея! Flowers Hibiscus

Мария, браво на детето, че така добре се справя и се чувства, добре се адаптира в новата обстановка!

Имаме близко семейство в Германия, което също живее в нова сграда, строена преди няколко години и прави впечатление колко е топло вътре без отопление. Но покрай изолацията или стените имат проблем с телефонната връзка вътре Grinning, често се влошава качеството на разговора. Излязат ли навън, нямат проблеми.

# 508
Не е само изолацията. Има още места с лошо покритие на мобилните телефони и интернет. С моя позната германка се чуваме или през WhatsApp  или на домашния телефон, защото връзка по мобилния телефон в домът й няма. В началото дори не вярвах, че това е възможно в 21 век. С друга моя приятелка се разхожда вкъщи и не мърда, докато говорим иначе ужасно пръщене.

# 509
  • Немция
Мисля, че в случая с моите познати има със сигурност значение гъстотата на сградите(доста сгради, една до друга и отпред-отзад без голяма дистанция) плюс партер.

Общи условия

Активация на акаунт