Нова годино, добре си дошла в НЕМСКАТА ТЕМА / 251

• 19 775
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
От къв зор ще я приемат Украйна в ЕС. Ако говорим за история, то Украйна си е свързана с Русия, един народ са. Вече Европа какви интереси има е друго. Селенски още преди войната ходеше да се подмазва на американците. А Колкото и да е неприятен Тръм, той си каза някои истини, хората умират. Нивото обаче беше махленско, комично и аз лично като ги гледах в един момент забравих, че не е поредното толк шоу.
Ние още карнавалстваме, ни училище, ни градина до сряда.

# 721
  • Немция
Мария, Рейна, накратко- играят се мръсни игри. Разиграва се важна историческа игра пред очите ни.
Тръмпи е в комбина с Путлер.
Никаква нормална дипломация не ги интересува. Искат мир с капитулирала Украйна и Източна Европа да е под влияние на Русия.
Щатите работят за разпада на ЕС- той им е голям трън в окото.
Никакви оправдания за сегашната гнусна политика на американците.

Та така- и на мен никак не ми е смешно, а ми е страшно.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 10:04 от Бибит

# 722
Нито Тръм, нито Путин са вечни 😀 и ние не сме, не се панирайте!
Ще ходим да събираме боклучета ние, после аз ги раздавам, но децата се радват.

# 723
  • Germany
Чак пък за разпада на ЕС. С какво пък толкова ги плаши, той и без това лека-полека се превръща в един голям туристически парк. А иначе американската политика винаги си е била гнусна, не е нещо ново.

Честит 3-ти март! 🇧🇬

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 10:37 от PeaPink

# 724
  • Немция
Нито Тръм, нито Путин са вечни...
Но да добавя, както като в една сентенция- вечно ще е делото им. Grin

Ние вчера бяхме на нашето карнавално шествие, днес сме пас с карнавала, ще има други занимания.

# 725
Честит 3 март! Ние продължаваме с карнавала: вчера - Висбаден, днес - Майнц.

# 726
Според мен, е важно да се гледа ситуацията в контекст. Зеленски, както и ЕС, както и САЩ както и Путин искат прекратяване на военните действия. Зеленски пристига в САЩ за преговори. Европа е готова да поеме ангажимент за миротворци СЛЕД прекратяването на огъня, но САЩ не поемат такъв ангажимент. Те са готови да подпишат със Зеленски сделката за минералите, и Зеленски пътува именно заради тази сделка, която е договаряна в период на седмици.
Зеленски, обаче, пред журналисти, отказва да приеме това, че САЩ не поема ангажимент за миротворчески военни сили на територията на Украйна след приключването на войната. Той е знаел това преди да тръгне към САЩ, но решава да повдигне въпроса пред журналистите, въпреки всичко.
С това не знам какво се е надявал Зеленски да спечели, но явно не се чувства сигурен без военна подкрепа и ангажимент към целостта на Украйна от страна на САЩ. Каква е задкулисната причина за тази ескалация --вариантите са два. Или е дошла от САЩ и те не искат дори минералната спогодба да правят с Украйна, втори вариант -- Европа е казала на Зеленски зад гърба на Тръмп -- направи спогодбата с нас, ние ще те подкрепим и военно. Това виждам аз като варианти.
Това, че Тръмп се интересува само от просперитета на САЩ и ЕС му е икономически проблем съм съгласна, това беше започнато още в първия му мандат, но няма общо с Путин, а с неговата идеология. Той още тогава беше против НАТО и искаше по-изолационна политика за  САЩ. Дали е правилно или грешно това за САЩ, не се наемам да кажа. Но пък американците СА изморени от многото войни и намеси на държавата в чужди дела и финансиране на чужди войни им и го избраха И заради това.

# 727
  • Немция
Честит 3 март и празнувайте на воля! Grinning

Допълвам: чета по новините за терористичен акт в карнавално шествие май, в Манхайм...Flushed
Просто кошмар!
(Надявам се, че всички тук сте добре, има съфорумки от региона)

Мария, Русия и САЩ искат мир, но на цената на една капитулирала Украйна.
Накрая агресорът ще премахне Зеленски по негов начин и ще си сложи техен човек.
И това ще е само началото, подозирам аз.
(Темата е безкрайна и поляризираща, има отделна тема за Щатите, за Русия и тяхната скандална политика. Картите не са в наши ръце.)

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 15:04 от Бибит

# 728
  • Deutschland/HE
Дъщеря ми учи там, но е била на лекции. Каза, че не са го хванали още и кръжат хеликоптери.
На Мони синът учи също в Манхайм. Дано да пише.

# 729
Моля се за всички съфорумци,техни близки и изобщо вс.  жители на града. Кошмарно е, че се ползват мирни, позитивни празници и събития, за да се убива и тероризира! Жестоко е, че загиват невинни, а най-много ме боли, когато дечица са сред жертвите, както беше в Мюнхен...
Аз, мъжът и и негови братя ще тичаме маратона в Хамбург. Свека ще идва да помага с децата. Е, не мога да не се страхувам. Мисля да ги помоля да чакат някъде без тълпи.

# 730
  • в сърцето на един мъж...
И аз влизам да попитам дали всичко е наред с момичетата в Манхайм! Hands Pray
В момента гледаме как едни хора си преразпределят блага пред очите на всички.

# 731
  • Germany
Добре е синът ни. Беше си вкъщи, слава богу. Ужасно е това което се случва!

# 732
...За мен, Европа ще подкрепи войната още една година поне, но това ще я разклати наистина сериозно, а след година отново ще се стигне до дипломация с Путин или който е на власт в Русия.
Единственото може би добро е, че тези минерални спогодби ще бъдат подписани с Европа. ...
По Dlf един политик предната седмица се възмути, че тези спогодби били и без това сключени вече с Европа още преди войната и че сме били първи...
Спрях да си задавам много от въпросите. Отговора е очеваден.

# 733
В шопинг зоната колко често минават пощи и доставчици в центъра. Трябва да се обръща човек всеки път като чуе кола ли!

# 734
а това ?
Значи пак ще вземат нещо, създадено с немски средства, което немците са зарязали заради идеологии и ще им препродава на немците и ще ги държи зависими. И вместо една зависимост, която си я има естествено , заради разпределението на природните ресурси , ще имаме зависимост от 2 страни. Още една зависимост и то за жизнено важни ресурси.  Имаме ли силен канцлер, който да може да се пазари и извоюва интереси?
https://www.aargauerzeitung.ch/international/gas-diplomatie-bris … machen-ld.2742344
https://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/nord-stream-zukunft-konku … 2665?reduced=true
Щатите са заявили курс на добри отношения с Русия и нейния блок. Конфронтацията видяха не действа добре и реагират за себе си.  А ние какво сега срещу  двата блока ли ще воюваме? Срещу целия свят?

По повод атентатите си спомням един потребителски коментар на статия за външната министърка бижу , демонстрираща в Сирия какво добро дело е извършени и какви затвори е имало. Та според коментара всички от край време са си знаели за това и че сирийските служби са прибирали терористи и ислямисти . И са профитирали от предупрежденията на тайните служби за подготвяния на атаки и проблеми . Сега тези служби са разпуснати, ислямистите са на власт ... Кой ще ни предупреждава ? А и да предупреждава сякаш някой вече има идея как да реагира  , без някой да го нарече нещо. Защото в случая с 50 г. саудитски изперкал лекар саудитските тайни служби са били предупредили дни преди това. Четох в новини на тагес тогава.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 15:22 от bella-ciao

Общи условия

Активация на акаунт