Нова годино, добре си дошла в НЕМСКАТА ТЕМА / 251

• 19 782
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
На нея има име, адрес и баркод за сканиране, т.е. ясно е чий е боклукът. Може би ще сложат на камионите някакъв скенер, който следи какво изхвърляш.

# 706
Ако моя боклук отива при толкова много друг как ще разберат  че няколко попаднали неправилни неща са от мен.
Съседката ми си беше изхвърлила лозарската ножица без да иска с клоните от храсти . Как ще разберат оаче, че е нейната ножица. То ако разпознаваха да вземат да и я върнат?

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 09:34 от bella-ciao

# 707
Ох, изплискват легена отново! Честита баба Марта, ние цяла сутрин правихме гривнички за децата от българското училище. Така де, мъжът ми и децата, аз реших да мързелувам, което никога не ми се случва.

# 708
Сега проверих и ние си имаме баркод на кофите за отчитане, сложили са си го по някое време сами, без да ни занимават , и принадлежност име и адрес . За сега мога да кажа, че една друга съседка със страх да и се образуват бели червейчета в био боклука лятото хвърля всичко в пликчета и кесии . До сега не е имала проблеми. А ако и погледнеш в биобоклука всичко вътре са пликчета пълни с биобоклук.
Т.е. не ги знам какво ще контролират и как . Освен да инсталират камери в контейнера на камиона ? Да видим .
Честита Баба Марта и от мен

Последна редакция: сб, 01 мар 2025, 13:13 от bella-ciao

# 709
# 710
  • Germany
Бела, аз също си хвърлям био боклука в пликове, но такива, които са подходящи (разградими).
Честита Баба Марта на всички!

# 711
  • Berlin
Честита баба Марта!
Това с баркодовете май не е новост, но може би не е практика. Ние със сигурност нямаме. То и кофите ни се менят от време на време, ако ни върнат празната от съседния двор.
В нашия контейнер за био боклук може да се хвърлят само от специалните хартиени торбички, биоразградими пликове не, пише го на контейнера. Сигурно не могат да го преработват.

# 712
  • Germany
Е да де в хартиени пликове

# 713
  • Berlin
Има и едни други, торбички, тип “пластмасови”, които са биоразградими и точно за био отпадъци.

# 714
Честита Баба Марта!
За мен сканирането на био боклука не е нещо лошо и пресилено. При нас се проверява, а от май ще се сканира. Сканирощите устройства са в камиона и кофата се сканира преди да се изсипе. Т.е. ако има непозволени няма да я вземат изобщо. При нас не се допускат биоразградимите пластмасови торбички. Слагаме само в хартия и вестници.

# 715
Мисля че не трябва вестници . Не съм сигурна.

# 716
Трябва да се четат точно изискванията на региона.

# 717
Гледахте ли интервюто на Тръмп и Селенски? Аз сега го гледах. Много се смях, честно. Напомни ми на бг мама точно, не мога да повярвам, че иде реч за политика на световно ниво.

# 718
Не е смешно, страшно е.
Страшно е това, че в ръцете на тоя човек има  много власт.

# 719
Абе, от една страна -- да, много грозно поведение от страна на Ванс и Тръмп да го мачкат така Зеленски. От друга страна, с риториката на Зеленски, че с дипломация с Путин няма как да се постигне мир, наистина няма как да се постигне мир. Тоест, всичките му изказвания през годините как трябва да си връщат Крим и нито метър украинска земя са нереализируеми на този етап и Зеленски е доказал, че не е реалист. Със сигурност, украинска територия ще бъде отстъпена, поне на този етап така изглежда. А войната колко време мисли да я продължава, при положение, че наистина нямат войници. Хем гръмки изказвания за това колко е непобедима Украйна, хем ловят хора по улиците и насилват да се връщат от чужбина. Просто с риторика какъв гнусар е Путин и злодей, няма да бъде решен този конфликт.

Рубио каза, че европейски лидер му е споделил, че планират да продължат войната още една година, за да отслабят още повече Русия и тя сама да се оттегли. Ама ако не я отслабят за тази година, а отслабне Европа допълнително, а и Украйна, след година ситуацията ще е по-зле от сега.
Та няма прав в този скандал, нито Тръмп и Ванс са прави така грозно да унижават Зеленски, нито Зеленски е прав с риториката си против дипломация с Путин, защото на този етап това са реалностите. Вече от години чуваме всички сериозни анализатори, вкл и Байдъновите експерти, да обясняват, че Крим е абсурдно да се мисли, че ще бъде върнат в Украйна, но Зеленски продължава.

За мен, Европа ще подкрепи войната още една година поне, но това ще я разклати наистина сериозно, а след година отново ще се стигне до дипломация с Путин или който е на власт в Русия.
Единственото може би добро е, че тези минерални спогодби ще бъдат подписани с Европа. Ама те са на завладени територии и не е ясно как Европа ще гони руснаците. А и Украйна си е логично и исторически свързана с Европа, а не със САЩ, та има логика Евопа да положи усилия да я пази, възстановява. Аз се надявам скоро Украйна да е приета и в ЕС, но без завладените територии.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 08:58 от MariyaHris

Общи условия

Активация на акаунт