СЪВЕТ ЗА ДОБРО ЧАСТНО ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ

• 146 006
  • 645
  •   1
Отговори
# 435
Бих помолила за същото

Нанчева, ако не те притеснява, би ли ми писала на лични от кое училище си?

както и бих помолила нанчева да не се притеснява и на ЛС да се опита да ме убеди, че това е нашето училище Peace

mirena71 пиша веднага! Hug

Лени, не си претенциозна. Просто търсиш правилното училище. Аз понякога също се чувствам по този начин. Все нещо не ми харесва в училището или детската градина, но после осъзнах, че това не са капризи, а страх, че детето ми няма да попадне на правилното място. Вече допуснахме много грешки с Пепи и възможността за следваща грешка с него или другите деца, ме плаши ужасно.

Галя[/b] точно това ме плаши за Боби Confused

Последна редакция: сб, 07 юни 2008, 23:56 от Lennyh

# 436
Lennyh, не бих обобщила по този начин нещата. Всичко е много индивидуално. Моята мисъл беше, че ако в едно училище класовете са малки, то това би трябвало да наведе родителите на определени мисли. А това че децата са между 18-20 доказва, само че то е търсено. Дали това е Твоето училище, можеш само ти да кажеш, след като детето ти поучи известно време там. За съжаление не мога да ти дам универсална рецепта за най-добро училище. ЗА всеки от нас (и аз съм родител) доброто училище е там, където детето ни ходи с удоволствие.

Много ще се радвам ако съм била полезна с моите постове.

Моя приятелка ми каза, че има нещо във форума за нашето училище и влязох от любопитство. До сега съм го ползвала като източник на информация по един или друг проблем, тъй като и аз съм с две девойки. Май обаче ми хареса. Мисля че тук мога да намеря отговори на много въпроси които ме вълнуват. Като Новак, обаче се страхувам, че може да не ме приемете като една от вас. Затова ви моля за малко време, да се поориентирам и може би по-късно ще ви пиша на ЛС.
Ако междувременно мислите че мога да ви бъда полезна с нещо, моля да ме питате без притеснение. Стига да мога да ви отговоря. bowuu

# 437
Бих помолила за същото

както и бих помолила нанчева да не се притеснява и на ЛС да се опита да ме убеди, че това е нашето училище Peace

mirena71 пиша веднага! Hug
Лени, не си претенциозна. Просто търсиш правилното училище. Аз понякога също се чувствам по този начин. Все нещо не ми харесва в училището или детската градина, но после осъзнах, че това не са капризи, а страх, че детето ми няма да попадне на правилното място. Вече допуснахме много грешки с Пепи и възможността за следваща грешка с него или другите деца, ме плаши ужасно.

Галя
точно това ме плаши за Боби Confused

Моя приятелка ми каза, че има нещо във форума за нашето училище и влязох от любопитство. До сега съм го ползвала като източник на информация по един или друг проблем, тъй като и аз съм с две девойки. Май обаче ми хареса. Мисля че тук мога да намеря отговори на много въпроси които ме вълнуват. Като Новак, обаче се страхувам, че може да не ме приемете като една от вас. Затова ви моля за малко време, да се поориентирам и може би по-късно ще ви пиша на ЛС.
Ако междувременно мислите че мога да ви бъда полезна с нещо, моля да ме питате без притеснение. Стига да мога да ви отговоря. bowuu

# 438
И аз гласувам за частните училища, където има повече деца в клас. Иначе би било скучно, а и точно така празно в класните стаи. А и конкуренцията при повече деца е много по-голяма. Точно така, хубава идея е с времето лошите 'зрънца' да се изключват...но пак да остават много деца в клас.

Така си представям истинско училище, иначе другото е като занималня...

# 439
Здравейте, за първи път се включвам в темата- много е интересна. Молба- знае ли някой нещо за училище Артис с чужди езици и изкуства моята дъщеря не е много по науките, но рисува много добре и с голямо желание и нещо такова смятам, че ще и е интересно

# 440
Здравейте, за първи път се включвам в темата- много е интересна. Молба- знае ли някой нещо за училище Артис с чужди езици и изкуства моята дъщеря не е много по науките, но рисува много добре и с голямо желание и нещо такова смятам, че ще и е интересно
Върни се назад в темата, имаше коментари.

# 441
Някой да знае нещо за "Българско школо"? Преди една седмица се разходихме около предполагаемото място /около американския колеж/, където смятахме, че трябваше да е, но нищо такова не открихме... Да не са си останали на копката само...? Знам, че имат детска градина, но останалата част от комплекса.. newsm78

# 442
  • София
Не са готови, но не са и на кота нула. Виж снимките - ние по тях открихме местоположението.
http://www.overgas.bg/News.Text.jsp?language=BG&newsId=1AA45 … DC2256FB1005FCC7C

# 443
juli_et грубия строеж е вдигнат - това е вдясно от алеята, която води към АК. Има три корпуса, някои от които са в момента "облечени" с тъкан. Понеже ходих и аз да ги проучвам и дори молба подадох - със сигурност тази година няма да стартират в Младост, но от догодина мисля, че ще са там. В другата тема "Клуб на родителите за ЧО" бях постнала мнението си за посещението в БШ, ако те интересува Peace

Ето ти и линк към тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297145.msg7613097#msg7613097

Последна редакция: пн, 23 юни 2008, 20:17 от Lennyh

# 444
# 445
3. Св. София
И тук очаквам да има много изненадани. Отидох с настройката, че 98% това е нашето училище, стига да измисля начин да поемам таксата.

ОБАЧЕ! Останах ужасно разочарована от "психоложката". Тя ли не ни хареса и ни "оцени" още на влизане, нямам идея и ще ми остане загадка. Но истината е, че така "излъгана" в преценката и нагласата си май никога не съм се чувствала. Още ми е криво от това колко зле се почувствах вътре. Няма да успея да предам срещата адекватно, защото просто не усетих това да е психолог наистина, нито това да е нормално среда поне за моето дете. Затова със сигурност ще предам инфото пречупено (силно) през мен.

Веднага ми обясниха, че местата за момченца вече са запълнени, може евентуално да сме в списъците за изчакване, ако останат своодни места от момиченцата (това е важно, затова го пиша тук!).

Това училище очаква да приеме определен тип деца, които отговаят на техните (психологически!) критерии за влизане - да са издръжливи, да умеят да поемат натоварване през целият ден (имат английски и математика и следобяда в някои дни, децата трябвало от малки да свикват да работят еднакво добре през целият ден), беше ми дадено да разбера, че "детето е на педали" от 8:30 до 16:30 и трябва да е в състояние да се справи. В по-горните класове, ако има 2 4-ки за срока по някоя от дисциплините Български, математика, английски - договорът се прекратява, защото детето очевидно не се справя и не е за това училище (склонна съм да видя известна логика в това, но и за мен е неприемливо това непоемане на отговорност, че може би случайно те не са уцелили подхода). Има индивидуализъм спрямо напредналите да имат повече задачи и т.н. за изостаналите са прави всичко възможно да наваксат, но ако не се справят - както вече казах договорът се прекратява.
Приемът там е след като детето изкара 1 ден там - преценяват го как се адаптира, как усвоява материала, правят му тестове за нивот + психологически, под формата на игра. Попитах как успяват да го преценят за 1 ден в нова среда. Е, ако се разплаче като влиза, разбира се се записва 2-ра дата...
Само още няколко неща ще дам като факти. За да ни покажат големият балкон на който изграят "подгответата" минахме през килима в стаята им с калните ни обувки от вън. Опитахме се поне да заобиколим по ъглите.
На въпросът ми за дисциплината и начините, по които я осигуряват зададен 4-5 пъти рабрах само, че си имат различни начини и че много държат на това. Повече така и не можах да постигна.
Спортът е тенис, задължително, при всякакво време! На въпросът ми как така се отговори "имаме си голям салон, даже 2". А какви други спортове има? Няма други, тенисът е задължителен!!! Как задължителен, ами ако на детето не му харесва? Не може да не му харесва, то така може и математиката да не харесва... (да припомня ли, че срещата беше с "психоложката"!). Само леко вметнах, че виждам лека разлика между двете....
Мисля да спра до тук.
Малко факти от анкетата.
такса: 2850UR според психоложката, 3200 - според дамата на изложението.
Тук една интересна подробност е, че от тази дама (направих 2-ри опит за малко инфо на изложението) няма разделение на момчета и момичета и са запълнени само 10 от 24 места... Имаше и други несъответствия, но това беше най-фрапиращото.
Имат медицинско лице, "психолог" и логопед
Сградата е леко стара, иначе има разкошен голям двор, на който малките излизат само, когато големите не са там, за да няма травми, иначе са си на балкона (голям и хубав е)
Собствена кухня, в която има поне по 2 манджи (това много ми хареса!) - примерно винаги има супа и таратор, 2 салати, 2 основни, десерт - тестен и плод и т.н.

Милена, преди една  година минах по абсолютно същия път -ходих до Света София още през януари, после в Дрита, Свети Георги, Дорис Тенеди...Бях на път просто да се застрелям от отчаяние- не може да има частен пазар и да няма избор. Не искам да описвам моите впечатления, просто имах усещането на човек, който идска да плати за нещо и не го намира....
Относно Света София - впечатленията и емоциите ми съвпадат с твоите напълно. Същата свирепа психоложка, предварително скроена картина за децата и усещане за предварителна оценка. Всъщност, оценка получих още като дадох визитката си на психоложката и, вероятно тя не видя на нея някоя бомбастична фирма, не знам...Имах глупостта да заведа детето си и на тестовете - синът ми каза, че са лесни, но беше направил забележка на преподавателката още първия ден, че го подвежда . Познайте дали влезе...Направи ми ужасно неприятно впечатление, че една бивша певица и пи ар на финансовото министерство доведе детето си на тест направо втория ден /тестът се провежда две последователни сутрини от 8,30 до обяд.../ Според мен това не е редно, но явно, според Света София е.
Въпреки всичките си лични усещания, изпитах разочарование, когато разбрах, че не сме приети... Сега смятам, че съдбата е била на наша страна...
Записах детето си другаде, сега имам познати, които местят дъщеря си от там, беше в предучилищна. Казали на половината родители, че децата не са достатъчно концентринани и активни. За 8 от 16 деца ,и то подбрани от въпросната "психоложка" смятам, че този факт говори много....
Милена, желая ти успех и усещане, че постъпваш правилно. Според мен в такива случай и интуицията е важна.

не влизам често в темата, пишете ми на лични при въпроси...
Успех на всички, които избират!

mnogo bih iskalada obsadime temete po drobno kakto i lichni vpechatlenija. ako i vie imate jelanie pishete mi na-
 artarska@mail.bg

# 446
  • Linz
Понеже майка ми вероятно ще е преподавател в Българско школо в Младост съм в течение- ще отворят септември следващата година. Снощи минах покрай училището- напредват със строежа, добре се оформя.

# 447
Понеже майка ми вероятно ще е преподавател в Българско школо в Младост съм в течение- ще отворят септември следващата година. Снощи минах покрай училището- напредват със строежа, добре се оформя.
Супер! Точно за тогава ни трябва. Друг е въпросът дали ще се вредим Wink. Благодаря Рени за информацията от кухнята.  bouquet

# 448
 Здравейте!
  Случайно попаднах на темата. Търся повече информация за ЧОУ "Д-р Петър Берон". Има ли някой преки впечатления от обучението, атмосферата и условията в това училище?

аз ти прпорачвам това училище много е добро

# 449
Много моля за мнение за частна гимназия "Пейо Яворов".Намира се на Руски паметник в една сграда с ЧУ "Дорис Тенеди".Изключително изгаврени се почувствахме от ЧГ"Златарски".

Общи условия

Активация на акаунт