?Въпроси всякакви за СО? 2025

• 225 641
  • 6 382
  •   3
Отговори
# 6 375
Нищо ужасно няма в бебето, когато си с адекватен мъж. Ако имаш и щипка помощ от някъде, съвсем. Сега, аз не казвам, че не е мега трудно. Колкото рев съм изревала първите месеци, май не съм ревала изобщо. Промяната в живота е голяма. Само че, ако наистина до теб е човек на място и ако самата ти си се амбицирала и нахъсала, обикновено се минава някак и лека полека става по-лесно. Simple Smile

# 6 376
  • Out of the Mix
Започнах да градя кариера, когато детето ми беше 8-9 клас, а аз на 38 г.
Не е невъзможно, но пък има голямо значение в коя област е работата.
Нормално.
Особено в твоя бранш.
Имам още няколко примера около мен с 2 прокурорки, точно около 38-40 "надградиха".
И при лекарите е така.
Това е ~ точната възраст, вече с поне някакъв опит, и професионален, и житейски, нещата да започнат да "излизат с натрупване".
Но, то като всяко нещо в живота, като че ли.

============================

Определено с възможности, осигуреност - жилищно и финансово + на близо поне една баба, родител, който да удря рамо от време на време, дете се гледа най-лесно, и е най-добрият вариант.

На Филка иначе не са й излезнали сметките от сметалото, но такъв е животът - > провайдърът мъж само не е достатъчно.

# 6 377
  • София
Човек предполага, Господ разполага.

С трудно дете ще видиш покой евентуално някога, кариера забрави.

# 6 378
  • В полите на Пирин планина
Децата са огромен ангажимент и въпросът не е само във времето. Трябва да са емоционално обгрижени, трябва да се сготви, а като станат по-големи - да им се даде шанс да се развиват те самите, което включва спорт, езици, помощ с учебните предмети до една определена възраст... Всичко това е свързано и с финанси.
Аз не бих казала, че имам кариера, а и в сферата на малкия бизнес в малък град, едва ли можем да говорим за нещо подобно. Повече няма накъде да израствам професионално. Евентуално мога да си сменя работодателя, но ако не си сменя и местоживеенето, ще е нещо на подобно ниво.
Запълвам "липсата" на кариера с хоби, което ми носи не толкова доход, а емоционално усещане за пълнота, а освен това и комуникация с хора от целия свят.
Така, че важен е балансът.

# 6 379
  • София
Децата имат нужда от внимание, не само бебетата, и съчетаването с кариера е трудно, няма какво да се лъжем. Работа от 9 до 5 ок, но извън това съм се нагледала на големи кариери и деца отгледани от някой друг. Всеки случай си е специфичен, но принципно митовете за всичко добре развито на всички фронтове са си митове. Според мен.

# 6 380
  • France
Честито, Манди

# 6 381
Грижата за дете не се измерва с извозване от една извънкласна активност към друга, ще ви замоля!
За съжаление, с кариера или без, жената губи от майчинството, освен ако не си работи от вкъщи и /или не прави академична кариера и го използва, за да твори. С други думи, в днешно време, не се получава твърде добре работата с - нека се върна на работа, и ще наваксам.

# 6 382
Ами, не винаги губи. По-горе някои дами обясниха, не всички без деца сме били кариеристки, някои сме си работили по-лежерна работа преди децата, за да имаме време за други неща. Животът не е само кариера и пари. На работата, на която по-късно работих с най-голямо удоволствие, не бих се задържала, ако нямах дете, много тегаво беше в началото. Започнах я около година и малко преди да родя детето си, ако не бях забременяла щях да напусна. 6 месеца след като се върнах от майчинство ми предложиха по-готина и по-интересна позиция, така че лично за мен двете години майчинство не ми донесоха негативи, а напротив. И пак в началото ми беше толкова трудно да се науча, тъй като беше много различно от работата ми до момента, ако не ми беше стимула, че сметките трябва да се плащат и да се постига някакъв стандарт, може би щях да търся друга работа в по-малка фирма, пък макар и за по-ниска заплата. Но съм имала 100% подкрепа в семейството. Сега на новата от няколко месеца работа, като цяло не ми беше толкова трудно, въпреки, че пак е много по-различна от всичко, което съм работила до момента и на дърти години трябва да уча нови неща. Но сега нямам човек до себе си и никаква морална подкрепа и се усеща.

Общи условия

Активация на акаунт