?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 465 231
  • 11 425
  •   1
Отговори
# 690
Баба ми правеше ряпа с мед, сякаш помагаше тогава. Друго, което знам е синапено семе с мед.

# 691
Още едно харесване за Гръден чай.

# 692
Сетих се и за чай от смокинови листа, след пневмония ни посъветваха да пием от него, става и от свежи , и от сушени.

# 693
Много благодаря на всички! Липсва ми само локум, но листа от сушена смокиня имам в изобилие.
Ще погледна и за гръден чай.

# 694
И без локум става, той е само за подобряване на вкуса Simple Smile Също "мед" от борови връхчета, но само лично приготвен, иначе аз поне на купените не вярвам.

# 695
Да, медът от борови връхчета е чудесен против кашлица, но тая година не успях да сваря.

# 696
  • под тепетата
Черна ряпа - дълбаеш дупка и пълниш с мед. Като се разтопи медът, пиеш сока. Правиш дупката малко по- голяма и пак слагаш мед. Повтаряш така многократно.

# 697
аз правя един цял лук( червен ако може , но може и бял), една ябълка, 4 ореха с черупките, една пръчка канела, подбел листа, салвия и лукчета( или мед накрая)
слагам поне 800 мл вода, да ври бавно, да остане на половина, и вкуса се приема и от инатливи тийнове

# 698
  • Сф
Душко Добродушков иска да ви почерпи по повод вчерашните обсъждания. С ябълки, локум и стафиди

# 699
Mamagemelar, мама, лека и пръст, ми го правеше това с орехите и черупките. Помня, че ухаеше добре, но нагарчаше. Сякаш слагаше и вътрешността на дюля, но не съм много сигурна.

# 700
Мама ми правеше при кашлица отвара: черупки от орех, индрише, лукчета,.мед или.локум слагаше. Много хубаво беше.
Правеше отвара от пържен лук и беше много гадно.

# 701
  • под тепетата
Точно така , Pippi_! Слага се и вътрешността, заради семките на дюлята.

# 702
pipi, не знам от какво е нагарчало
моето никога не е гадно
Скрит текст:
моите деца, не смеят да отказват никакви лечения, дето майка им ги прилага Stuck Out Tongue Winking Eye , но този сироп, даже е приятен
сипвам в чаша, и инструктирам- при всяко покашляне, да отпиват
на втората отвара( правя съвсем нова доза, с нови продукти) , вече е пресечена кашлицата, но и аз не чакам- веднага лекувам

# 703
Помагайте ще правя запеканка, всичко ми е ок.
Но купих заквасена сметана става ли за запеканка. Картофите и месото ми е готово но ще ги запичам, сметаната бива ли я за сос?

# 704
Помагайте ще правя запеканка, всичко ми е ок.
Но купих заквасена сметана става ли за запеканка. Картофите и месото ми е готово но ще ги запичам, сметаната бива ли я за сос?

Попитайте в тази тема, момичетата там са спец. и много отзивчиви:

https://bg-mam.ma/p/1725625/49167961

Общи условия

Активация на акаунт