?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 351 147
  • 8 910
  •   3
Отговори
# 8 370
  • София
Повреди ни се домашната машината за кафе. Saeco Gran Baristo Avanti. Хубаво кафе прави, но иска постоянна поддръжка, чистене, грижа. Убеждавам мъжа ми да вземем машина с капсули. Препоръчайте, моля, най-добрата. Почти съм го навила за капсулите Simple Smile. Много по-лесно ще е. Имало такива, които могат да работят с капсули от различни марки, с различен размер. Не сме имали. Всякакви съвети са добре дошли. Нямам против и машини, които мелят кафе на зърна, но само ако се поддържат лесно. Другото изискване е, да не е обемна машината, кухнята е малка и пространството е ценно. Бюджетът е разтегателен. Колкото трябва, толкова.

Имам Делонги Дедика от10-на години. Прави много добро кафе с каймак. Единственото по обслужването е през определен период от врме да се пуска с препарат за декалцифициране. Ежедневно правим по 3-4 кафета, а това почистване се налага не повече от два пъти годишно. Машината сама си индикира кога трябва да се почисти. Правя го с евтините препарати на Денк мит от ДМ. Оригиналният е скъп и безсмислен. Работи само с мляно кафе. Имам и една много малка с капсули Долче густо. Ползвала съм я само с оригиналните капсули за сега, но има много съвместими на други марки кафе. Много е малка (може би най-малката на пазара), побира малко вода и трябва сам да я спираш, което определя колко добро кафе ще пиеш. Ползвам я в работата. Купих ѝ и капсули за пълнене със смляно кафе за многократна употреба, но още не съм пробвала как ще е с тях.

# 8 371
Мушмул  не е , японският е силно разпространен  при нас.
Някаква гуава Thinking
Силно киселичко, дори презряло.
Семчиците са меки, ядат се спокойно.

# 8 372
Плодът е жълта ягодова гуава (Psidium cattleianum var. lucidium). Стана ми интересно и се разрових, обичам такива предизвикателства. Благодаря!

# 8 373
Някой знае ли, какъв е този плод?
Гуглата даде поне 5 различни отговора.

# 8 374
  • Сливен
Здравейте. Някой поръчвал ли е от тези печати, длаи сте доволни и дали са на Български език, че в описанието нищо не се разбира.... 😐.

# 8 375
Не съм поръчвала, но е ясно, че няма да са с букви на кирилица. Не знам в кой сайт ги гледаш, но в Амазон ясно си има снимка на буквите.

# 8 376
В Алиекспрес и Тему има и с кирилица, не знам изтриват ли се, размазват ли се, така и не купих.

# 8 377
  • Пловдив
В Темуто има на кирилица, една позната взе и е доволна.
В нашата градина не са искали обозначение на дрехи и пантофи и така и не поръчах.

# 8 378
  • Сливен
Благодаря

# 8 379
  • Glasgow
Като сте на тема 'тему', някой има ли от тези мини пералнички дето рекламират за бельо? Не съм сигурна тему или шийн, излизат ми реклами понякога из социалките

# 8 380
  • София
Ако очертая първо с креда и отгоре с маркер за текстил, дали би хванал? Или слоят креда ще попречи на контакта между маркера и текстила?

# 8 381
Ако очертая първо с креда и отгоре с маркер за текстил, дали би хванал? Или слоят креда ще попречи на контакта между маркера и текстила?

Малко е занимавка, но приятелка, която редовно правеше надписи по тениските си с маркери за текстил, действаше по следния начин: на лепяща/стикерна хартия А4 правеше надписа, след което изрязваше буквите и стикерната хартия ставаше като шаблон. Залепяше я на тениската и с маркера само попълваше празните места от буквите. После отлепяше хартията/шаблона и надписът изглеждаше перфектно очертан. Но както казах, занимавка си е Simple Smile

# 8 382
  • Пловдив
Ще хване, пътечката за прощъпулника на детето първо беше очертано с молив.

# 8 383
Кредата е прашна... Според мен няма да хване, а има опасност да замаже писеца на маркера. Очертавай с креда така, че нужната за маркера линия да е до тази на кредата, а не върху нея.

# 8 384
В Тему има за по 3-4 лв. персонализирани. Поръчвала съм персонализирани неща с изписване на кирилица - перфектни. Предполагам, че и за печатите ще се справят 😉.

Здравейте. Някой поръчвал ли е от тези печати, длаи сте доволни и дали са на Български език, че в описанието нищо не се разбира.... 😐.

Общи условия

Активация на акаунт