?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 465 393
  • 11 425
  •   1
Отговори
# 465
От КЗП уж им забранили едностранното вдигане на таксите. Та сега се правят, че по тяхна инициатива се отказват да го правят. И двете са абсолютно лицемерие.

Иначе и индексацията на срочни договори би трябвало да е забранена при това условие, защото не е едностранна и не разписана в договора им, а в общите им условия, които пак си ги променят едностранно.

# 466
В договорите пише, че си на тази такса за целия срок на договора и е абсолютно незаконно вдигането на таксата. Нарушават споразумението едностранно. Можело да прекратиш договора, ако не ти харесва увеличението, ама тогава ти дължиш не знам си какво там, дето са ти казали, че е отстъпка в плана. Пълни лъжци, но се правят на умрели лисици.

# 467
Ще се помълчи по темата и пак ще вдигнат таксите...

# 468
И аз четох, че им забраняват да вдигат таксите. Как никой не се изправи толкова години срещу картелите? Ег@ти мафията са телекомите

# 469
  • Буркина Фасо
Иначе и индексацията на срочни договори би трябвало да е забранена при това условие, защото не е едностранна и не разписана в договора им, а в общите им условия, които пак си ги променят едностранно.
за индексацията се разбра, че ще е законна. вече 2 год. е така.
както се индексират заплатите (без да е разписано в тр.договор), цените на всичко спряма инфлацията , така и операторите може да индексират веднъж в годината и то при условие, че официално обявената инфлация е над 1,5%.   така че индексиране заради висока инфлация може да очакваме и тази година.

# 470
Те и при предното повишаване в началото им забраниха, но после си ги индексираха както си бяха решили.
И сега ще е така, не се съмнявам.
Всичко лети нагоре, точно тези няма шанс да останат без печалба .

# 471
10.01.2025 г.

Мария Филипова: Забранявам със заповед увеличаването на таксите от мобилните оператори

https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/19680574

В есемесите и мейлите, които получих от Вива не пише "индексиране заради инфлация", а "увеличаваме месечния абонамент... Имате възможност да закриете услугите без санкции до ХХ февруари 2025 г. При взето устройство дължите отстъпките за него".

# 472
  • Бургас
Какви базови лекарства/мазила за всяко едно домакинство е хубаво да се купят от Турция?
Имам възможност сега да поръчам на приятел, а не знам какво.
Интересувам се за нещо от типа на обезболяващите (темпалгин и тн) и някакви мазила от типа на Волтраен, Дийп Релийф. Чувам, че Нурофен купуват от там - бил по-хубав. Набелязала съм един Камфлоин (гел за мазане за ставни болки), но със сигурност има и други. Може ли предложения?
Нурофен задължително (около 8 лв е опаковката). Усетя ли, че се разболявам, изпивам 2, след 6-7 часа още един и съм ОК веднага.
Винаги имам по 5 опаковки. Препоръчвам и Аферин Синус.
https://verutol.net/produkt/aferin-sinus-h20tabl-a-ferin-sinus-h20tabl/

# 473
  • Буркина Фасо
Те и при предното повишаване в началото им забраниха, но после си ги индексираха както си бяха решили.
И сега ще е така, не се съмнявам.
Всичко лети нагоре, точно тези няма шанс да останат без печалба .
има разлика м/у индексиране и увеличение на таксите.
първото е разрешено, второто за момента - забранено.

# 474
индексация, без да е записана в трудов договор, се нарича преговори за увеличение на заплатата

# 475
  • Далечният изток
Едностранното увеличение от страна на работодателя няма нужда да се договаря. Wink

# 476
Операторите си връзват гащите. Увеличението е заради МРЗ, разходи за персонал оперативни, инфлация и т.н.
Като бяха написали, предлагаме да ви увеличим цената и ако не сте съгласни ви прекратяваме договора едностранно по-законно ли щеше да изглежда?
Не е конкретно към автора на последния пост.

# 477
Някой има/л ли е проблем с източена карта от Фибанк?
Тази нощ са ми откраднати пари, с 10 транзакции. Сега ми се обадиха от банката, картата ми е блокирана. Сума ти пари по-късно.
Кой, как и от къде краде данни на карти? И как се правят транзакции като уж приложение би трябвало да пита за потвърждение?

Възможно е, ако сте ползвали банкомат, на който е било заложено скимиращо устройство данните да са били източени, вкл. ПИН-а, който сте въвели. Мой близък имаше такъв случай. Разбра от банката си, когато му пратиха съобщение, че картата му е блокирана. Парите бяха изтеглени в един и същи час, в една и съща минута от три различни АТМ-а в Ню Йорк Simple Smile То доста хора сигурно са изгорели по този начин, де. На ключово място беше банкомата тук /в България/. Възстановиха му сумите по-късно. Не помня колко време отне, но по-малко от месец.

# 478
  • Бургас
Оххх, като вземат да изтъкват, че минималната заплата е скочила!? 😡Цените в магазина, хляба,тока,водата, всичко се вдигна по-рано, хората веднага усетиха скока на цените. Заплата я вдигнаха с някакви си мижави пари.... Ще кажеш,че направиха 3 хилки минималната!!!
Е....ти! Няма оправия в таз Държава!😡

# 479
Какви базови лекарства/мазила за всяко едно домакинство е хубаво да се купят от Турция?
Имам възможност сега да поръчам на приятел, а не знам какво.
Интересувам се за нещо от типа на обезболяващите (темпалгин и тн) и някакви мазила от типа на Волтраен, Дийп Релийф. Чувам, че Нурофен купуват от там - бил по-хубав. Набелязала съм един Камфлоин (гел за мазане за ставни болки), но със сигурност има и други. Може ли предложения?

Нурофена ако може да е Advil.

Fastjel  e за мазане, помага много повече от тукашния диклак, както и от този, купуван от Германия.

Общи условия

Активация на акаунт