?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 409 897
  • 10 221
  •   1
Отговори
# 3 000
Виж този отговор https://www.nhif.bg/bg/online/answers/27828

Както се разбереш с шефа е май.
В извънработно време се правели изследвания.

# 3 001
В самите магазини ли? Не съм влизала от години.
Много си сладка.
Ателиета са. Има изкарани бижута на витрините.

# 3 002
  • Другата България
По програмата на НОИ за профилактика, болничен или отпуска ползвам?
По програмата на НОИ за профилактика, рехабилитация и отдих задължително се ходи с отпуск.
НОИ не плаща два пъти за едни 10 дни.
Ако си по клинична пътека, е с болничен. Но не от ОПЛ, а от самото заведение/санаториум.
Там престоят е 7 дни.

Благодаря на всички за София мед.
Ориентирах се. Blush

# 3 003
  • Сф
Благодаря, Мери Ан, Точно това питах. Искам с отпуск, с болничен не ми е оферта.

# 3 004
  • Другата България
А, аз бях сигурна, че точно това питаш. Blush
Ти и да искаш с болничен, не можеш.
Няма да ти го платят. Blush
Отпускът е идеален вариант, може и неплатен.

# 3 005
  • оттам, откъдето започва България
Отново си задавам въпроса, че покрай притесненията за котарака май не се видя:

Моля за мнения за сайта https://www.outletshop.bg/

Поръчах си батерия с наложен платеж, но сега гледам, че нямат адрес в БГ.

# 3 006
И като нямат адрес в България какво? Емаг и те нямат. Щом е с наложен платеж то искаш преглед и тест и тогава плащаш.

Ако е втора ръка или рециклирана батерията, то си е котка в чувал така или иначе.

# 3 007
Благодаря за мнението. Батерията е за прахосмукачка, няма как да се направи тест на място. Прегледът също няма да ми помогне в случая. Както и да е, рискувам.

# 3 008
Тая батерия...няма ли я в сайта на офиц.вносител на марката?

# 3 009
Можеш да огледаш за видими физически щети по батерията. Ако е нова - и за състоянието на опаковката. Ако е втора употреба, както писах нещата са неясни така или иначе, и да я тестваш след 2 дена може да замине.

Ако куриера ти позволи нищо не пречи да я сложиш на прахосмукачката и да тестваш дали се включва, но обикновено не дават да се нарушава търговската опаковка.

При всички положения адреса даден в сайта е в ЕС, така че подлежи на същото законодателство за защита на потребителите както и българските. Аз лично имам по-добър опит с чуждестранни сайтове отколъс български, но този конкретно не съм го ползвал. КЗП така или иначе са безполезни в 99.99% от случаите та няма смисъл да се притесняваш за адреса.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 22:12 от bboiko

# 3 010
Здравейте, купихме легло на детето, материалът, от който е изработен е бял бор.
Сега забелязахме, че на две места има оцветяване на самото дърво-стои като леко синкаво на цвят и се чудим дали това е нормални и е някакъв естествен процес на дървесината.
Ще се свържем вероятно с производителя, но ако има някои запознат, ще е полезно да коментира.

# 3 011
Благодаря, Мери Ан, Точно това питах. Искам с отпуск, с болничен не ми е оферта.

Болничният не е задължителен. Ако ходиш по клинична пътека те питат дали искаш болничен. А по НОИ по принцип не дават болничен.

# 3 012
teta, прахосмукачката е на Филипс, но вече не предлагат батерии за този модел.
bboiko, благодаря за насоките. Няма как обаче да пробвам батерията при получаване, май ще трябва да ползвам сервиз за поставянето й.

https://www.outletshop.bg/Dom-i-gradina/Prahosmukachki/Bat … 100          

Тя само да работи, това ми е най-важното.

# 3 013
  • Сф

Болничният не е задължителен. Ако ходиш по клинична пътека те питат дали искаш болничен. А по НОИ по принцип не дават болничен.

И на теб благодаря. Чудех се и това- по клинична пътека задължително ли е да си в болничен, при положение, че си хоспитализиран. Ясно, мерси

# 3 014
teta, прахосмукачката е на Филипс, но вече не предлагат батерии за този модел.
bboiko, благодаря за насоките. Няма как обаче да пробвам батерията при получаване, май ще трябва да ползвам сервиз за поставянето й.

https://www.outletshop.bg/Dom-i-gradina/Prahosmukachki/Bat … 100          

Тя само да работи, това ми е най-важното.
Някъде на Ботевградско шосе има място, където правят или има нестандартни батерии.Там ме пратиха мен за батерия на моя робот.

Общи условия

Активация на акаунт