?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 352 094
  • 8 921
  •   3
Отговори
# 8 340
О боже. За това не се бях сещала грам. Много благодаря!

# 8 341
За малко количество може да ползваш и памук, тампон за почистване на грим поставен върху цедката.

# 8 342
  • оттам, откъдето започва България
От къде мога да взема нещо от рода на тензух или много много ситна цедка?
Трябва ми да прецеждам отвара от билки. Но с марли и със ситната цедка (тези оранжевите), не става, изпадат миниатурни частички от билките.
По възможност ако знаете физически магазин (хранителна верига, мол и тн)
Нямаме наблизо домашни потреби, пък не ми се иска да правя поръчка само за тензух/цедка :/.

Тези филтърни пликчета ще ти вършат ли работа?
Скрит текст:

# 8 343
Има ли опция за електронна дебитна карта за такива, които чести са губят картите за плащане ? 🙃

# 8 344
  • Пловдив
Има ли опция за електронна дебитна карта за такива, които чести са губят картите за плащане ? 🙃
Качи си я на телефона, а самата карта остави вкъщи.

# 8 345
От къде мога да взема нещо от рода на тензух или много много ситна цедка?
Потърси в китайските магазини такава цедка. Много са фини, има различни размери.
Скрит текст:

# 8 346
  • На брега на реката
По повод суми превеждани онлайн, превеждала съм и сума над 20К, но там вече се изчаква някаква проверка от банката, предвид по-голямата сума. Има вероятност и да ти се обадят. Ако е към друга банка, със сигурност ще има забавяне. Това обаче е валидно при използване на  ДСК Директ. Мисля, че в декстоп версията, може до 40 или 50К, но не съм сигурна, кое от двете е.
От мобилното приложение, може само до 10К.

# 8 347
В десктоп може и повече, но се попълва декларация или както там се казва документа за произход на сумата.

# 8 348
Качи си я на телефона, а самата карта остави вкъщи.

Може би трябва да поискам това в банката ?

А ще мога ли да се разплащам и във физическия магазини с нея и да тегля от банкомат с нея, както е с физическата карта  ?

# 8 349
Ти за Google Wallet не си ли чувала?
https://support.google.com/wallet/answer/11951709?hl=bg
Телефонът ти трябва да има NFC, за да плащаш през него като си вкараш картата в уолета. Няма нужда да ходиш в банка за това.
https://www.whiz.bg/blog/kakvo-e-nfc-vsichko-koeto-tryabva-da-zn … ehnologiyata.html

# 8 350
Не съм в Интернет сектора и няма как да зннам възможностите му .Ако знаех , нямаше да питам тук .
Вие едва ли сте запозната с особеностите на детския организъм 😀

Благодаря за информацията и за линковете 🌷

# 8 351
Вие едва ли сте запозната с особеностите на детския организъм 😀
Запозната съм и още как... 😃
Успех, не е сложно! 🍀

# 8 352
  • София
Какво означава "Ти за Google wallet не си ли чувала?" Хората с iPhone логично и нормално може нито да са чували, нито да са ползвали.

румид,
Телефонът трябва да отговаря на условия - минимално допустимо ниво на наличен софтуер. Със стар такъв, поради неизпълнени  съображения за сигурност и / или несъвместимост, не би било възможно.
Ако поддържа Near Field Communication ( NFC ) и нивото на софтуера е достатъчно, би трябвало да можеш без посещение в банков клон.
Плащанията на ПОС са лесни и аналогични на картовите.
Банкомати : Всички които съм ползвал последните няколко години вече имат функция за безконтактно. Възможно е да има останали, включително в други държави, които не поддържат. Тук, според мен, би било възможно някъде да ти се наложи да ползваш физическата карта.

# 8 353
Мисля, че са Google pay и Apple wallet Simple Smile

# 8 354

Общи условия

Активация на акаунт