?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 339 101
  • 8 669
  •   10
Отговори
# 8 400
Не се ли знаем?

# 8 401
  • София
Аз имам белег от вариолната,  не е задължително, но се приема за индикация за развитие на антитела.

# 8 402
Белезите от БЦЖ ваксината са отгоре на рамената. Ако не се лъжа вариолната има много характерен рисунък,  като паричка и повечето от нас го нямаме, получавали сме ваксината през устата. Белег имат хората, на които в по-голяма възраст са правили отстрани на ръката инжекция.

# 8 403
Аз не би трябвало да съм ваксинирана против едра шарка, ако 1980 г. са били последните ваксинирани, но си спомням, че в ученическа възраст ни слагаха някакви ваксини и трябваше да се получи белег, "пиленце" му викаха, някъде около рамото, аз не получих и май трябваше да ме ваксинират пак, но не ме ваксинираха.

# 8 404
  • Буркина Фасо
Белезите от БЦЖ ваксината са отгоре на рамената. Ако не се лъжа вариолната има много характерен рисунък,  като паричка и повечето от нас го нямаме, получавали сме ваксината през устата. Белег имат хората, на които в по-голяма възраст са правили отстрани на ръката инжекция.
не отгоре, а отстрани на рамото беше. няколко дни след поставянето измерваха кръгчето колко е голямо (в мм).

# 8 405
  • Glasgow
И аз съм 80-тарски и помня ваксинация, дето мериха после с линийка дали е подуто достатъчно.
Но много исках "печат' като на майка ми:)))
Каква е причината само от соц блока да имат такива, другите с какво са ваксинирани?

# 8 406
  • София
И аз съм 80-тарски и помня ваксинация, дето мериха после с линийка дали е подуто достатъчно.
Каква е причината само от соц блока да имат такива, другите с какво са ваксинирани?

Тоба е за туберкулоза.

# 8 407
Специфичният белег от ваксината за вариола е, защото не се прави с инжекция.

# 8 408

Ето го това за епизода от "Монк". Сега, като го прочетох, си спомних, че тогава се позачудих защо точно от Прибалтика я определи, след като и за България важи, и за всички държави от бившия СССР, обаче явно в Северна Америка по друг начин става ваксинацията, че да е толкова неамерикански такъв белег от ваксина:
In the coroner's office, Monk looks at the torso and says that the pox vaccination indicates that the victim must be from the Baltic States and is at least 26 years old because the pox vaccination ended in 1978. In Estonia, they still had the pox vaccination in 1988 and maybe in the other Baltic States as well. So Monk's conclusions are slightly off.

# 8 409
Аз съм 78-ма и всичките ми набори (с които растяхме) сме с белег от ваксината.

# 8 410
  • София
Имате един белег и той е от ваксината за туберкулоза. Почти съм убедена, че масовата задължителна ваксинация срещу рубеола е прекратена след 1975 година.

# 8 411
Намерих тази статия в БЛИЦ.
Хайде да затворим темата, че от снощи я чоплим.

Цялата истина за малкия белег на горната част на лявата ръка, който някои хора имат! - Здраве https://share.google/6lIywV5TYw55iShQa

# 8 412
Има ли начин да се достави пратка, без куриерът да звъни предварително? Тоест направо да дойде на адреса, който е на товарителницата. Може би инструкция към куриерската фирма, знам ли?

# 8 413
Има ли начин да се достави пратка, без куриерът да звъни предварително? Тоест направо да дойде на адреса, който е на товарителницата. Може би инструкция към куриерската фирма, знам ли?

Имаше възможност за доплащане за конкретен час на доставка, може би тогава е без звънене предварително.

Аз се изнервям, че от едно известно време насам не получавам съобщения във Вайбър/СМС, че ще доставят нещо и ми звъни куриерът, като е пред вратата вече или направо с клаксона свири. Аз не всеки път съм си вкъщи.

# 8 414
  • София
Намерих тази статия в БЛИЦ.
Хайде да затворим темата, че от снощи я чоплим.

Цялата истина за малкия белег на горната част на лявата ръка, който някои хора имат! - Здраве https://share.google/6lIywV5TYw55iShQa
Еми не отговаря на зададения въпрос, кога се прекратява масовата ваксинация в БГ.

Общи условия

Активация на акаунт