?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 338 655
  • 8 654
  •   3
Отговори
# 8 415
Най-вероятно и тогава пак звънят. При мен е обратното - има човек вкъщи, който цял ден чака пратка/и. Обаче не винаги може да се отговори на обаждането, а като върнеш такова след 1 минута или куриерът не вдига, или казва  "ама аз вече минах" Rolling Eyes Поради тази причина поръчвам повечето неща до офис на куриера, но някои ми трябват до адрес.

# 8 416
Има ли начин да се достави пратка, без куриерът да звъни предварително? Тоест направо да дойде на адреса, който е на товарителницата. Може би инструкция към куриерската фирма, знам ли?

Няма начн. Те не са длъжни да се качват, съответно ако е на висок етаж - няма да те търси по етажите.
Не виждам как ще те намери без да звънне.

# 8 417
  • Пловдив
Без звънене не става, разговорите се записват и това е доказателство, че куриерът е минал/ви е потърсил примерно, когато не е взета пратката/не сте били на адрес.

# 8 418
При нас влизат, оставят ги на масата до входната врата по-леките пратки, ако са платени, което мен ме устройва, като нямаме крадци, но последния път очаквах една награда от форума, не знаех точно кога ще пристигне, съобщение не получавам и ми звъни по някое време, познавам го куриера, от години все е един и същ "Къде си? Свиря и никой не излиза, имаш пратка и дължиш 6 и нещо за доставка.".

# 8 419
А подписа? Не се връзва. Еле пък платена пратка да подхвърлят така...ама хайде.

# 8 420
А подписа? Не се връзва. Еле пък платена пратка да подхвърлят така...ама хайде.

Случвало ми се е на няколко пъти да ми оставят така пратка.. Аз съм си вкъщи през повечето време, особено пък ако знам ден и приблизително време на доставката, та не се налага често. И трябва да отбележа, не знам от какво зависи, че много пъти въобще не ми искат да се подписвам никъде - нито на устройство, нито на бележки. Последният път с тия 6 лева за доставка на награда куриерът ми поиска само да си кажа трите имена и не съм се подписала никъде.

# 8 421
Няма начн. Те не са длъжни да се качват, съответно ако е на висок етаж - няма да те търси по етажите.
Не виждам как ще те намери без да звънне.
Единствените, които не се качват при нас са фирмата на емаг, sameday. Защо да търси по етажите, то на адреса за доставка си пише кой етаж е?
Без звънене не става, разговорите се записват и това е доказателство, че куриерът е минал/ви е потърсил примерно, когато не е взета пратката/не сте били на адрес.
Ясно. Жалко, че има човек на адреса, а куриерът изобщо не отива на него, ако не се отговори веднага на позвъняването, което е да питат има ли човек на адреса.

В стария район имах супер куриер на Спиди. Само в началото ми звънеше по телефона. С години направо идваше, звънеше на домофона и казваше "Аз съм" Laughing Липсва ми.

# 8 422
И на мен са ми оставяли така платени поръчки - звънят, казвам няма ме, оставете пратката до входната врата и така. Подпис извън офис май не са ми искали от години.

# 8 423
Специфичният белег от ваксината за вариола е, защото не се прави с инжекция.

Имам смътен спомен, че се правеше с някакъв инструмент като отвертка. Завъртаха го върху кожата и сигурно по този начин са я одрасквали, за да вкарат ваксината.
Но защо го помня това... Или е имало някаква реимунизация в ДГ или училище, или може би са слагали на някакво дете и аз съм гледала? Или това е било друг вид ваксина? Не знам.
Помня капките против полиомиелит (солени бяха), помня пробите Манту, помня и това с „отвертката“.

# 8 424
  • на последния етаж
Знаете ли ефективно средство за премахване на мазол (твърда кожа)? Появил се е на дланта, близо до основата на безименния пръст.

# 8 425
Специфичният белег от ваксината за вариола е, защото не се прави с инжекция.

Имам смътен спомен, че се правеше с някакъв инструмент като отвертка. Завъртаха го върху кожата и сигурно по този начин са я одрасквали, за да вкарат ваксината.
Но защо го помня това... Или е имало някаква реимунизация в ДГ или училище, или може би са слагали на някакво дете и аз съм гледала? Или това е било друг вид ваксина? Не знам.
Помня капките против полиомиелит (солени бяха), помня пробите Манту, помня и това с „отвертката“.

Аз също си го спомням по този начин. С някакво желязно нещо със завъртане разкъсваха кожата и накапваха ваксината. Спомням си и че беше много болезнено. Била съм 5-6 годишна, което значи, че може би 77-78 са ваксинирали още.

# 8 426
Знаете ли ефективно средство за премахване на мазол (твърда кожа)? Появил се е на дланта, близо до основата на безименния пръст.
Лепенки за мазоли.

# 8 427
... защото не се прави с инжекция.

... с някакъв инструмент като отвертка. Завъртаха го върху кожата и сигурно по този начин са я одрасквали, за да вкарат ваксината.
...

...с някакво желязно нещо със завъртане разкъсваха кожата и накапваха ваксината. Спомням си и че беше много болезнено. Била съм 5-6 годишна, което значи, че може би 77-78 са ваксинирали още.
о,това не го помня Thinking
а ваксинационен картон , нямам много отдавна , ще питам майка ми, дали си спомня нещо.

# 8 428
И аз помня отвертката, дълго време си говорехме с другите деца за нея, болеше много.

# 8 429
78 набор съм, без такъв белег от отверка.

Общи условия

Активация на акаунт