?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 357 887
  • 9 026
  •   4
Отговори
# 9 000
Вижте за пижама и в h&m, издържат пране и сушене и не им се отразява. 😀

# 9 001
Кога ще е официалния черен петък тази година ?

# 9 002
Знам, че не е здравословната тема, но може ли да има хранителна непоносимост към сладко? Забелязвам, че когато ям сладко, особено купени и пакетирани неща коремът ми издава ужасни звуци. Не усещам тежест или подуване, но се чува много силно и понякога е неловко това къркорене. Известно време тествах и съм сигурна, че е от сладките неща от типа КитКат, Сникърс, разни вафли.

# 9 003
Да, може. С всичките им Е-та...

# 9 004
Не е от Е- тата, а от самата захар/ подсладители .
Ако имаш и други нетолерантности( примерно  млечни), още по- вероятно е...

# 9 005
Знам, че не е здравословната тема, но може ли да има хранителна непоносимост към сладко? Забелязвам, че когато ям сладко, особено купени и пакетирани неща коремът ми издава ужасни звуци. Не усещам тежест или подуване, но се чува много силно и понякога е неловко това къркорене. Известно време тествах и съм сигурна, че е от сладките неща от типа КитКат, Сникърс, разни вафли.
тези звуци са симптом за проблем с червата ... те се "бунтуват" срещу нещо

# 9 006
Кога ще е официалния черен петък тази година ?
28.11

# 9 007
Не е от Е- тата, а от самата захар/ подсладители .
Ако имаш и други нетолерантности( примерно  млечни), още по- вероятно е...
Нямам доказани никакви и нямам симптоми. Със следобедното кафе на работа често си вземам нещо такова сладко (служебно) и като го хапна и може би в комбинация с кафето всички в стаята чуват отчетливото бунтуване на корема ми. Ще се опитвам да спирам сладкото, но очевидно има нещо.

# 9 008
Киткат, Сникърс, вафли - на първо четене всичките съдържат някакъв тип хлебна основа - вафлена кора, бисквита. Може да не е от сладкото, а от нея. Имат и фъстъци. Може и от кафето да е, а може и от режима на хранене (примерно пропускаш обяда). Пробвай с нормален шоколад дали има такива прояви.

# 9 009

Ами това са боклуци, нормално е тялото да се бунтува.
Изяжте един банан като ви се яде сладко Grinning
Принципно всяка пакетирана храна, преработена си е боклук.

# 9 010
Търся нещо различно за 80 годишен юбилей на мъж- много близък роднина. Човекът си има всичко. Но и не е от тези, които пътуват по екскурзии, не носи хубав часовник, въпреки че прави вино няма къде да си сложи мини бъчвичка с вино или ракия, има си колаж от близките, халати, пижами- също, не е запален по риболова, картини също отпадат. Търся идея, която да ме грабне. Моля ви, помагайте! От сега казвам, че за да не спамя прекалено в темата няма да коментирам всяка една идея, но от сега съм благодарна за нея.

# 9 011
Питане за ТБИ, да не ходя в темата за банката - направих няколко поръчки, платих с дебитна неон карта, впоследствие отказах част от тях. В трансакциите виждам сумите на отказаните със знак плюс, но тези суми всъщност още не са върнати по сметката. Та питането ми е кога точно ще стане реално това връщане?

# 9 012
  • София
Търся нещо различно за 80 годишен юбилей на мъж- много близък роднина. Човекът си има всичко. Но и не е от тези, които пътуват по екскурзии, не носи хубав часовник, въпреки че прави вино няма къде да си сложи мини бъчвичка с вино или ракия, има си колаж от близките, халати, пижами- също, не е запален по риболова, картини също отпадат. Търся идея, която да ме грабне. Моля ви, помагайте! От сега казвам, че за да не спамя прекалено в темата няма да коментирам всяка една идея, но от сега съм благодарна за нея.
По екскурзии ако не пътува, дали не би искал все пак някакъв тур по винарни или купон за дегустация на вино или пък да му поръчате по-специални бутилки за неговото вино с етикети?

# 9 013
За подаръка оставям две идеи - символично и мисля - трогателни, които ще го стоплят много.
1. „Живот в книга“ – персонална хроника или биографичен албум - събери снимки, истории, случки и спомени от близките му – от детството, младостта, семейството, забавни моменти.
Направи красива биографична книга („80 години живот, любов и спомени“).
Може да включиш и кратки послания от деца, внуци, приятели – нещо като „живата памет“ на рода.

2. Видео-поздрав – „80 секунди за 80 години“
Всеки близък записва кратко видео с поздрав или смешен спомен. Сглоби ги в едно клипче с любима негова песен от младините.
Гарантирано ще се просълзи (и после ще го гледа пак и пак).

# 9 014
Подаръците със снимките, посланията и случки през годините най- вероятно ще бъдат част от изненадите на неговите деца и внуци.

Общи условия

Активация на акаунт