?Въпроси всякакви? (2025 г.)

• 463 686
  • 11 425
  •   1
Отговори
# 11 385
  • Далечният изток
Е как пък изчака 31 декември да се сетиш за банка и за декларация?! Това е талант обаче.... Да си в някакви тъпи ситуации и да задаваш тъпи въпроси.

Последна редакция: ср, 31 дек 2025, 10:51 от AIDA_N

# 11 386
Герито Ангелова прави на пух и прах теорията за естествения подбор. Simple Smile

# 11 387
  • Deutschland/HE
Гери, декември се подава при работодател. Ако си изтървала срока, ще подадеш през март в НАП. След 10ти март ще са налични онлайн попълнени данъчни декларации и само ще попълниш, че ще ползваш намаление за децата и те ще ти върнат след няколко дни сумата. Трябва да имаш ПИК, издаден от НАП.

# 11 388
  • Далечният изток
Мхм, и тя всичко разбра...

# 11 389
Защо хората не могат да обясняват ясно...какво питат..
Герито, ти работиш ли?
Прочете ли в сайта на НАП какви са условията за ползване на това данъчно облекчение?

# 11 390
  • Somewhere far away
Блинк не е безплатен. Име на банката която го изпълнява за без пари. (сега да не се окаже, че говориш за онази измишльотина P2P по телефон)
От утре блинк става сепа инстант Joy
Изобщо не е измишльотина, напълно валиден превод е, много е удобно и аз непрекъснато го използвам.

https://dskbank.bg/%D0%B8%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D1 … D0%B4%D0%B8-blink

# 11 391
Какви са тези платежни, какви са тея пет лева-  тотален нонсенс.
Blink  преводите са безплатни и са до доста удобно големи суми, повечето хора едва ли достигат лимита на тези суми със сигурност. Такса нямам нито за теглене, нито за вноска. 

Не са безплатни. 90 ст ми взема ОББ за превод през банкирането.

Сега, това че някой плаща в кеш, не го прави по-глупав от плащащият дигитално. Така си мисли само втория.
Ама първият пък мисли втория също за тъп. Взаимно е. Grinning
Това са две групи хора, всяка мисли другата за по-тъпа.

Истината е някъде по средата...

Аз лично ползвам и двата метода.
Всеки от тях си има предимство.
Крайностите никога не са били ок.
Обобщенията тоже.
Ама, разбира се, че не може да се обобщава!
Само дето, пак и отново, вадите едната страна на въпроса- физическите лица. 
Паричните потоци,  обаче , не са основно между тях, и трябва да се разбере, че картинките са по- големи.

Иначе, има други примери за тъпотия във въвеждането на изцяло дигитални услуги- примерно зелена/синя зона в градовете в България,  където чужденци не могат да се самообслужват.

# 11 392
Аз съм ФЛ...как ги изключи физ.лица от картинката..без тях ли искаш да правиш дигитилизация абсолютна...ми няма как.
За жалост и ФЛ са в картинката к паричните потоци. Няма как.

Нищо не вадя аз. Друг вади нещо от картинката...

# 11 393
Нищо не искам аз.
Пак не си разбрала.

# 11 394
  • Пловдив
Физическите лица са доста повече от фирмите, та изобщо няма как да ни изключат от финансовите потоци.

# 11 395
Физическите лица са доста повече от фирмите, та изобщо няма как да ни изключат от финансовите потоци.
Само като бройка, да.

# 11 396
  • Другата България
Е ся пък и да чете... Вече прекалявате.

Въобще не е трол. Съвсем чистосърдечно си пита.
Шегуваш се, нали?
Признавам си, че за първи път попадам на толкова.....странно питане /опитвам се да не съм груба/, и за първи път попадам на тази потребителка.

# 11 397
  • Пловдив
Може да сме само бройка, но банките достатъчно печелят от тази бройка.
Фирмите и те печелят, след като имат предпочитания служителите им към коя банка да имат сметка 😉

# 11 398
Изобщо не е измишльотина, напълно валиден превод е, много е удобно и аз непрекъснато го използвам.
За преводи на физически лица. Нищо повече. Почти съм убеден, че изпращаш всеки ден значителни суми на семейство и приятели.

# 11 399
Здравейте! Как перете завесите за баня? Купих я да може да се пере, но не намирам указания. Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт