Да се оплачем... 2025

• 1 620 504
  • 26 654
  •   24
Отговори
# 15 780
Не е много тежка пандората, но май и мина модата.
Лютиче, видя ли я педиатърът?

Да. Според нея не било такова. Чакаме и ще видим.

# 15 781
Моите нокти се белят ужасно. Първо слагах заздравител, не помогна. Сега страдам. Ако някой има идея, приемам. Не ми липсват витамини. Нищо не ми липсва. Нямам обяснение…
Щом нямаш липси на витамини, предполагам че и железния панел си проверявала, пробвай ако искаш да си добавяш колаген известно време. Евентуално покрай него и още малко витамин Ц и MSM, те също спомагат за колагена. И като цяло не те знам колко протеини ядеш де, толкова много жени не приемат достатъчно а пък особено след една възраст хич не е оферта това...
Ти си ги знаеш тия неща, предвид професията ти, но пък попита за идеи и според мен си струваше да спомена и това.

# 15 782
Лудница беше на работа днес, направо ми гръмна главата.

Забравих да се похваля, че след години на главоболие, направих ЯМР и ми предписаха лечение. И о, чудо...за месец прием на лекарствата...изчезна. Сега периодично пия за кратък период и пак спирам, колкото да поддържам нещата.

Ядосах се и с почти бившия ми мъж...
Пълна безотговорност към децата, както и докато още беше тук.
Просто си продължава па заучения начин и това е. А аз все едно съм му ги довела отнякъде.

# 15 783
Цял ден имам чувството, че е вторник или сряда Scream Ще бъде дълга и тегава седмица.
------

Понеже писахте за гримове и прически на деца... та моята ходи на тренировки, където се засича с едно момиченце на 13 г., олимпийска надежда така да я наречем, много надарено дете в съответния спорт. На 13-14 г. с нокти горе долу като Антония Петрова... и моята в началото докладваше "там тренираше и една жена, на 30 години"... викам "не, мамо, на 13", и виждам как дъщеря ми започва да изчислява кога и тя може да поиска маникюр... та направо ѝ казах да не си и помисля.

# 15 784
  • Варна
Вече доста години 8 може би не правя маникюр / гел лак / Като Жаки слагам заздравител и толкова , понякога нищо. Нямам хубави нокти за жалост - това е положението. Преди това ходех години - може би 4-5 всеки месец, редовно. Ноктите ми бяха като хартия накрая, независимо от всички грижи и добър салон. То това ясно, но това висене по 1-2 часа в салоните и цените им които са абсолютно и тотално космическо  високи вече ме отказва като че ли за винаги..То счупи се нокът, чакаш 2 дни за час да го оправят / изградят и т н...Хайде нЕма нужда.Хора, които умеят сами е по-друго - не мога, нямам нито талант нито нерви да пека във фурни и да се уча. Нямам момиче, но като гледам почти всички 16 -17 годишни са с направени нокти, остри , с рисунки, абсолютно кичозни..Кофти.

# 15 785
Много е тегаво да гледаш сега мома, нищо общо с преди 10 г. Сега 13-14 годишни са като 17 годишни и по акъл и по вид. Б@х тая екселерация, не ми харесва, боря се с всички сили. Възпитавам, говоря, пример давам с кака и с мен, с близки жени, но се гледат една друга. Тя пред мен вика добре, мамо. Съобразява се уж, разбира. И оня ден минаваме покрай игрището с колата, търчат като изтървани бизони, викат, цинизми не е за приказка. Тя не била говорила така, било просташко, но се хилеше като косатка на тъпотиите, кво да кажа…
Иначе днес ММ бил на терасата, а тя по тела говорила с приятелка, татко и възхитен от изказа и разсъжденията и. Ма тва у нас… навън не вярвам да е баш така.
Като помня кака и кво лапе беше на тия години с мен на плажа, с книжката… сега абсурд да я накарам малката с нас, не ще.
Да са живи и здрави… аз вярвам че от всички приказки все и остава нещо в главата и като мине Гранд пубер шоЛото ще е добър човек.
Тряба риба да правя, после да им я чистя, щото ако има кости не ядат, гиди сопа.
Ще я мятам във фрайра, чернокоп е , да слагам ли царевично брашно и сол или само зехтин ?

# 15 786
  • София
Така е, трудно е много. Не става и само със забрани. Аз нали не давах спирала и червило, еми веднъж я виждам случайно в голямото междучасие - намазана, начервена и наклепана като сгоден циганин брат му. Та и купих, по-добре да си има нейно, не да ползва чуждите. Е сега, Мн ясно, че ако всички пушат и пият няма зорлем да и купувам. И аз като Жаки говоря много, обяснявам, белким остане нешо в тиквата. Но на тази възраст вече не са родителите авторитет, а връстниците и това е нормално.

# 15 787
Аз съм купила безцветна спирала. Ползва и гланцове. Това е. Не ме интересуват другите, аз чалгарка няма да отглеждам. А и тя не ги харесва, нито се възхищава на гримирани съученички. Но никога за нищо не съм я сравнявала. Дори с тези, които ходят на олимпиада по математика Kissing Heart
Оплаквам се от шефката ми. Тегаво ще е това лято.....Дано греша

# 15 788
  • Варна
На навършени 13 купих червило, спирала, молив за очи, едно такова за извиване на мислите. Всяко излизане е придружено с едно 20 мин мацане и гласене. Награбахме една камара дамски тоалети, основно в черен цвят. Няма оправия. Такива мазила купих на голямата за бала. Мазна се 1-2  пъти и така им изтече срока на годност.
Беше започнала да ходи с различни цветове обикновен лак. Много красиво го правеше, но много омекнаха ноктите, взеха до се белят и сега вече не се лакиране. Покрай нея и аз ходих 1-2 пъти с лак. Не бях слагала 20 години,  ама ми мина мерака.
Колкото голямата е непукист за външния си вид, толкова малката е кипра и само ги измисля.
Оплаквам се че ми беше много зле цял ден. Не знам какво ми е, ама ми горчи в устата, вие ми се свят, гади ми се и ми е замаяно.

# 15 789
Момичета с момиченца съчуствам ви искрено.
Майка ми преди 100 години ме кълнеше момичета да си народя   и да им им треперя.
Явно не е било от сърце, щото имам момчета..
На, които имате нужда от палци, от цялото си сърце знам, че всичко ще е наред!!!

# 15 790
Не са всичките с нокти и намазани. Повечето даже ми се виждат съвсем прилични и естествени. Аз не съм забранявала нищо, но моята не прекалява и няма нужда. Имахме един период с лилава коса, мина. Сега искала втора дупка на ухото. Защо не. За дрехи не е суетна, гримира се, но съвсем леко, не се мацоти много. Очна линия, спирала и гланц. И лак на ноктите, но сама се лакира и ги носи къси, защото свири на китара. Иначе е пълна с лакове, включително гел и лампа има, тя е маникюристката на приятелките си, редовно й ползват услугите. Главното е, че към цигари и алкохол не проявява интерес. Ние алкохол разрешаваме, но по малко, по повод. Пие по едно леко коктейлче или малък бейлис и то рядко. Радвам се, че не е от децата, които се влияят. Всъщност, никак не й липсва самочувствие. Има си мнение по всички въпроси и не поддава на никакви влияния, дори от близки приятелки.

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 20:55 от Clotilde

# 15 791
Аз нищо не съм забранявала едно време, ама и тя не е искала кой знае какво. С моята дъщеря само с добро е ставало.

# 15 792
Абсорбатора ни изгоря. Сега търся друг, но мястото което има за онова стъпало дето влиза в шкафа е 135, а те са по 140. Цялото 180, аз намирам, но едни размери не са разпределени както нашите. Намерих един дето уж ще стане, той пък Ф-то му е 135, а на нашия е 120. Вероятно някакви преходници ще трябват, но си е тегава работа от всякъде. Утре ще го видя в детайли, че днес готвих и само някакви габаритни размери гледахме. Въздуховода минава таман през 3 шкафа, всичко трябва да се опразни, да се подготви като дойде човекът да може да работи.
Казах на сина ми, че ако беше завършил електротехникума, сега поне майстор нямаше да търся Rolling Eyes
Ех, ако можеше ММ да го направи. Омръзна ми да отговарям и за пране и за техника и за ремонти и за всичко. Не, не ми омръзна, уморих се Sad

Аз нищо не съм забранявала едно време, ама и тя не е искала кой знае какво. С моята дъщеря само с добро е ставало.

Аз мисля, че с всички деца е така. И при нас насила хубост не ставаше. Само с добро, тръгна ли да забранявам, да заповядвам, той не правеше нищо лошо, просто спираше да слуша, да прави каквото и да е и спеше по цял ден като мечка зимен сън.

# 15 793
Не ползвам така наречените "печени лакове", но при възможност поне веднъж седмично съм при маникюрист. Имам ужасно бързо растящи кожи и нокти, като вторите са и доста чупливи, трябва човек- профи да ги пипне, за да не ги досъсипе, както иначе правя аз, заемайки се с оформянето им. Къс маникюр, обикновено в червена гама- според сезона от динено до тъмно винено.
Дъщеря ми, която скоро става на 20 никога не е искала да има от тези безумни маникюри, които изглеждат гротескно на всички, без значение от възрастта, за момичета под 18- 19 пък да не говорим. Но и нейните приятелки, както и момичетата от обкръжението ни от семейни приятели никога не са си падали по този ужасен кич.
Иначе се лакира, но и тя като мен- къси нокти и обикновен лак. При възможност- маникюр/ педикюр.
Периода със синьо- зелената коса отмина точно за 2 месеца, като лично я заведох при моя фризьор- поне да я боядиса като хората.

Авелина, стискам.

Есеншъл, добре завърнала се. И да ти кажа, напълно нормално е дъщеря ти вече да има колебания относно това, с което преди години наред е била убедена, че иска да се занимава. Радвам се за Борис.

# 15 794
Майка ме биеше за спирала, за намзани ( цитат) нокти
А бе не ми разправям.
Обаче сега толкова ми е мъчно за нея. Сърцето ми кърви  като  я гледам...

Общи условия

Активация на акаунт