Да се оплачем... 2025

• 1 422 924
  • 23 880
  •   26
Отговори
# 23 820
  • Варна
Предполагам, че Вита искаше да каже,  че процента е голям на жените с миоми в периода преди менопаузата.Това не означава всички,  естествено..
Аз бях много млада тогава, за това се подложих на операция.А и както казах добре ми въздействаха...надупчиха ме като гайда, че и отворена операция имам.Миомите често рецидивират обаче. При евентуална бременност може да създават проблем.Ако не са над 10 см и не създават проблеми,  може просто да се следят...обаче, тогава не взех мнение на други лекари.

# 23 821
Оплаквам се, че пак ме боли и не знам какъв и източника на болката. Боли ме цялата лява страна на главата. Ходих на зъболекар, защото ме боли като пия студена вода, но тя не можа да установи кой зъб може да е. Имам час за сряда да се мъчи пак. Сега ям и пия вода и не усещам нищо и не знам причината  за болката. Може да е Бехтерев, защото изведнъж стана студено. Пия течен аналгин и се надявам да се умори да ме боли и да спре, или зъболекарката да разбере какво става със зъбите.

# 23 822
По принцип,по често срещани са яйчниковите кисти.Те също се проследяват и оперират при определени показания.
Миоми и миомни възли,особено при млади жени се следят и отстраняват при сериозни индикации .  
Но предвид медицинския бизнес в последните години,търсете второ-трето мнение,задължително.

Ън,ще улесниш стоматолога,ако направиш снимка.
Възможно е ,болката да е и от венец..

# 23 823
Веси, дано детето се възстанови. Ужасно е, сили и кураж на родителите 🍀

Ън, може да не е от зъб. Може да е невралгия.
Скрит текст:
ММ в момента е така. За втори път. Зъболекарът направи снимка и изключиха източника да е от зъбите. Изписаха му личение, от едното лекарство вчера рязко свали кръвното. Кошмар беше.
Едно научих покрай него - ако болката минава от аулин е от зъб, но ако минава от нурофен е невралгия ( в повечето случаи)
Снощи му олекна с компрес от нагрята морска сол. Опекох я в микровълнова, ових я в кърпа и си я наложи на участъка, където е болката.

# 23 824
  • София
И аз щях да пиша за невралгия, а също така и при баща ми се беше получило от запушена слюнчена жлеза (не съм сигурна, че така се казва), голяма болка беше, докато личната се усети за тази възможност. Не помня как се доказа обаче, снимка ли беше, какво беше...

# 23 825
  • Сф
ММ много ме издразни днес. Влиза детето да се къпе, а то винаги изразходва целия бойлер. По 5 - 10 минути си наглася водата, после да се закъпе, пее си нещо, блее.... и днес - водата била свършила по-бързо от преди, не успяла да си изплакне косата. И ММ крещи - какъв бил този бойлер, защо изведнъж водата свършвала по-бързо. И му казвам - вече е студено, като се точи топлата, влиза по-студена, отколкото е през лятото, затова свършва по-бързо топлата. НЕ БИЛО ТАКА, АЗ НОРМАЛНА ЛИ СЪМ ДА ГОВОРЯ ТАКИВА ГЛУПОСТИ, НЯМАЛО ЗНАЧЕНИЕ, ЧЕ ВЕЧЕ БИЛА ПО-СТУДЕНА СТУДЕНАТА ВОДА, ТОВА Е 80 ЛИТРА БОЙЛЕР. Тъпотии съм говорела. И се разсърди, моля ви се Rolling Eyes
Ейййй, направо побеснях. Имам чувството, че живея с 2 деца на 12, а не с дете и мъж.

Едит - Сега прочетох. Много съжалявам за детето, за което сподели Vessi_to. Дано се развият нещата по възможно най-добрия начин.
Не че нещо, ама..
Студената вода си студена. Не е вярно това, което говориш,  прав е мъжа ти. Просто имам същото къпещо се вкъщи. Joy Когато сме на централно ок, но минем ли на бойлер..не и  стига никога. Два ,три пъти се прецака и се понаучи по - бързо да се къпе на бойлер
Stuck Out Tongue Winking Eye
Оплаквам се, че оня ден припаднах и си треснах коляното и ребрата. Коляното се търпи, но ребра как болят не е истина.

# 23 826
Пюр, напротив, права е.
Има значение водата, която влиза в системата дали е 5 градуса или 25 градуса.
Ние сме с 200 литров бойлер и пак се усеща промяната.

# 23 827
Болката от ребрата се усеща при всяко дишане и издишане. Обикновено се появява ден,два след травмата. Може да се появи и синина. Мястото не се топли и масажира. Лечението е с обезболяващи таблетки. Ако има данни за контузия на белия дроб и отхрачващ сироп изписват. Е, тогава с кашлицата става страшно. Бързо да се оправяш!

Честит празник на учителите в темата! Много старателни ученици като нашите деца да имате!

# 23 828
  • Пловдив
ММ много ме издразни днес. Влиза детето да се къпе, а то винаги изразходва целия бойлер. По 5 - 10 минути си наглася водата, после да се закъпе, пее си нещо, блее.... и днес - водата била свършила по-бързо от преди, не успяла да си изплакне косата. И ММ крещи - какъв бил този бойлер, защо изведнъж водата свършвала по-бързо. И му казвам - вече е студено, като се точи топлата, влиза по-студена, отколкото е през лятото, затова свършва по-бързо топлата. НЕ БИЛО ТАКА, АЗ НОРМАЛНА ЛИ СЪМ ДА ГОВОРЯ ТАКИВА ГЛУПОСТИ, НЯМАЛО ЗНАЧЕНИЕ, ЧЕ ВЕЧЕ БИЛА ПО-СТУДЕНА СТУДЕНАТА ВОДА, ТОВА Е 80 ЛИТРА БОЙЛЕР. Тъпотии съм говорела. И се разсърди, моля ви се Rolling Eyes
Ейййй, направо побеснях. Имам чувството, че живея с 2 деца на 12, а не с дете и мъж.

Едит - Сега прочетох. Много съжалявам за детето, за което сподели Vessi_to. Дано се развият нещата по възможно най-добрия начин.
Не че нещо, ама..
Студената вода си студена. Не е вярно това, което говориш,  прав е мъжа ти. Просто имам същото къпещо се вкъщи. Joy Когато сме на централно ок, но минем ли на бойлер..не и  стига никога. Два ,три пъти се прецака и се понаучи по - бързо да се къпе на бойлер
Stuck Out Tongue Winking Eye
Оплаквам се, че оня ден припаднах и си треснах коляното и ребрата. Коляното се търпи, но ребра как болят не е истина.
Ама не е вярно. Не е прав мъжа и. Бойлера е нагласен и топли до Х температура, да речем 60-65 грд. Е като разреждаш 80 литра бойлер на 60 грд със студена до приемлива за къпане - 35 градуса, едно и също количество ли ще се получи ако студената е с температура 15 градуса лятото и 7 зимата? Естествено, че не. Бойлера си е бойлер, той си топли все до една и съща, но температурата на водата, с която разреждаш е различна.

# 23 829
  • Сф
Мерси Димис, четох и аз. Точно ,че се увеличи болката. Кашлям си, плюя си. Ще чакам да мине. Предполагам е само натъртено. Не виждам подуто външно.
* тръбите, от които студената вода идва са на дълбоко, иначе ще замръзнат и спукат. Ако източваш студената може и да дойде по- студена, но чак такива разлики лято и зима в температурата на студената вода не би трябвало да има. Залагам, че или бойлера е кофти или наистина детето се къпе дълго и си е нормално да свърши топлата вода. Simple Smile

# 23 830
  • Бургас
Моя малкия е от тези дето спокойно си източват по един бойлер вода на къпане и се е оплаквал, че не му и стига! Забавлява се под душа детето Simple Smile
Вече се къпе бързо!

# 23 831
  • Сф
Сетих се! Най- добре  да се обадите във фирмата производител на бойлера и да ги питате сега зимата дали е нормално  по- бързо да свършва топлата вода. Така ще се реши спора най- правдоподобно. Семейният спор най- вече. Вкъщи аз не съм забелязала промяна с моя бойлер зима/лято. Теси е,80 л. Предишния, не помня марка ,не задържаше водата като че ли. Бързо изстиваше.

# 23 832
Мерси Димис, четох и аз. Точно ,че се увеличи болката. Кашлям си, плюя си. Ще чакам да мине. Предполагам е само натъртено. Не виждам подуто външно.
* тръбите, от които студената вода идва са на дълбоко, иначе ще замръзнат и спукат. Ако източваш студената може и да дойде по- студена, но чак такива разлики лято и зима в температурата на студената вода не би трябвало да има. Залагам, че или бойлера е кофти или наистина детето се къпе дълго и си е нормално да свърши топлата вода. Simple Smile
За болките в областта на ребрата,в аптечната мрежа има пластири с различни активни вещества(нестероидно,билкови)Имат много добър обезболяващ и имобилизиращ ефект,повечето се поставят веднъж на 24 ч

# 23 833
  • Сф
Благодаря, не знаех, ще взема. Лек ден на всички!

# 23 834
Да се оплача от ММ.с детето бяхме в болница, вече сме изписани, но нямах желание да пиша. Може да се излиза от отделението 3 пъти дневно (свиждания). Имаше една жена, която излизаше на първото свиждане и се сменяше с мъжът си .Така тя можеше да се изкъпи като бял човек (за 5 дена само веднъж успях да уцеля топла вода и да се изкъпя) и се разменяха пак следобед. Викам на ММ в събота да го направим и ние, мириша на пръч, смазана съм психически, искам глътка въздух. Заобяснява ми как колата не се заключвала и че казанчето на тоалетната нр спирало да тече вода. Казах му каквото оправиш - оправиш, имам нужда, не издържам вече. Познайте дали се разменихме...  Звъня, пиша не отговаря, най сетне като благоволи да звънне обратно ме пита "какво"? Питам идва ли, отговора беше " е нали говорихме, че няма как да стане". Ей ви казвам черно ми стана, сълзи напираха в очите ми. Вечерта дойде да носи багаж и изненадан, че се сърдя. Викам така феноменално си направи гаргара с мене, така ме пре*на какво очакваш...не си говорим, аз искам да го одуша все още и не гони адското желание да му го върна тъпкано, че и с лихвите. Ясно колко му пука за мене.

Общи условия

Активация на акаунт