Да се оплачем... 2025

• 1 441 937
  • 24 076
  •   9
Отговори
# 24 030
Няма такова нещо без причина. Разбери я.
Не пише причина в писмото. То е ясно на Нои не им се плаща.
Това не е законова причина. Пусни запитване, трябва да ти обяснят. Много е странно, трябва да пише на какво основание е отказано.

# 24 031
Лютиче, пътуваш си извън страната, както си планирала, обаче задължително се отписваш от Бюрото по труда. Като се прибереш си подновяваш регистрацията. Ще ти приспаднат “отпуската” от сумата, която получаваш за безработица. Поне такава е схемата при нас.
Тук гръмна скандал с някаква афганка, която си живеела в Дубай, а точела пари от Бюро по труда и социал. Редовно има такива случаи и затягат мерките.
Аз още отлагам да се запиша в Бюрото на труда, шансът да намеря нещо на 4 часов работен ден е нищожен.
А на всичкото отгоре последната служителка реши да иска нострификация на дипломата ми. Нито ми се занимава, освен това е и скъпо, а най-важното, никога повече няма да работя по специалността, така че не ми трябва, обаче тя се запъна, че трябва.

Всички болни да оздравяват. Вярвам, че и детето на Сигма е добре вече. Циститът е голяма гадост.
Прочетох, че Мини е доволна от пътешествието като цяло, дребните неуредици не се броят.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 11:07 от donau_janine2

# 24 032
Лютиче, пътуваш си извън страната, както си планирала, обаче задължително се отписваш от Бюрото по труда. Като се прибереш си подновяваш регистрацията. Ще ти приспаднат “отпуската” от сумата, която получаваш за безработица. Поне такава е схемата при нас.
Тук гръмна скандал с някаква афганка, която си живеела в Дубай, а точела пари от Бюро по труда и социал. Редовно има такива случаи и затягат мерките.
Аз още отлагам да се запиша в Бюрото на труда, шансът да намеря нещо на 4 часов работен ден е нищожен.
А на всичкото отгоре последната служителка реши да иска нострификация на дипломата ми. Нито ми се занимава, освен това е и скъпо, а най-важното, никога повече няма да работя по специалността, така че не ми трябва, обаче тя се запъна, че трябва.

Всички болни да оздравяват. Вярвам, че и детето на Сигма е добре вече. Циститът е голяма гадост.
Прочетох, че Мини е доволна от пътешествието като цяло, дребните неуредици не се броят.

За да бъде  предложена адекватна работа, трябва да бъде нострифицирана дипломата. Това не е своеволие на служителя, такъв е законът. Нострификацията е лесен процес, но не може да бъде заобиколен. Защо трябва да се заобикалят правилата ?

# 24 033

За да бъде  предложена адекватна работа, трябва да бъде нострифицирана дипломата. Това не е своеволие на служителя, такъв е законът. Нострификацията е лесен процес, но не може да бъде заобиколен. Защо трябва да се заобикалят правилата ?

Не знам дали е до заобикаляне на правила, била съм регистрирана в Бюро по труда, досега не са ми я искали, затова ми е досадно, че точно сега са се сетили.

# 24 034
  • Germany
Донау, в Германия Бюрото по труда плаща признаването на дипломата на търсещите работа.
Лютиче, логиката е, че Бюрото по труда ти е работодател докато си безработна и когато пътуваш реално не си на разположение за интервюта. Шанса обаче да те привикат баш, когато си си планирала пътуване е много малък.
Оплаквам се, че вчера паднах и днес ме боли целият гръб...

# 24 035
  • Euskal Herria
И в Испания е така - имаш право на 30 дни платен отпуск, докато си регистриран в Бюрото по труда и получаваш обезщетение. Ако излизаш извън страната, си длъжен да декларираш от коя до коя дата. Изискват ти бордните карти като доказателство. Имаш право на още 2 месеца отпуск, но е неплатен. Т. е. през това време не ти се плаща.
Не че няма тарикати, които си пътуват непрекъснато, без да  уведомяват. Ама всичко е риск. Ако те спипат, връщаш всичко получено. Иначе за пътувания в рамките на страната няма проблем.

# 24 036
Във времена, в които интервютата и кандидатстването е онлайн си е направо смешно...

Днес съм страшно изморена. Днес обаче София е на плуване и от сега ме стресира цялото обличане и събличане след басейна.

# 24 037
Ох ...
Скрит текст:
искат да ми взимат биопсия от кисти в гърдите и ме хвана шубето.

# 24 038
лисе, по-добре да бъдат отхвърлени съмненията отколкото да живееш в страх! Гуш!

# 24 039
Донау, в Германия Бюрото по труда плаща признаването на дипломата на търсещите работа.
Лютиче, логиката е, че Бюрото по труда ти е работодател докато си безработна и когато пътуваш реално не си на разположение за интервюта. Шанса обаче да те привикат баш, когато си си планирала пътуване е много малък.
Оплаквам се, че вчера паднах и днес ме боли целият гръб...

И тук навремето беше безплатно, ММ не е плащал, приятелка също. Чудя се на акъла си защо не съм го направила и аз. Мисля, че отскоро се плаща. Въпроса е, че аз никога вече няма да работя по специалността, абсолютно е безпредметно да се занимавам с това.

Оплаквам се, че от aboutyou ми бавят връщането на сумата. Още на 29 септ, писаха, че са получили балеринките обратно и до няколко дни ще възстановят сумата, но още не са.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 18:15 от donau_janine2

# 24 040
Жанин, обясни и на тях така. Че нямаш намерение да работиш повече такава работа, тази диплома да я игнорират. Безработна си, не искаш да влизаш в излишни разходи. Съвсем логично и разбираемо е.

# 24 041
лисе, по-добре да бъдат отхвърлени съмненията отколкото да живееш в страх! Гуш!
Подкрепям това мнение. Стискам палци за добър резултат!

# 24 042
малката лисичка
, точно тези дни минах по този път.
Не съм от страхливите, по скоро се тревожех как ще го приемат, хората, които ме обичат.
Какво ли не ми мина през ума. В такива моменти, човек си дава сметка, колко наистина,всичко е преходно.
Стискам палци.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 23:10 от zavs

# 24 043
# 24 044
Малката лисичка,аз ще ти кажа само едно,направи го ,веднага...ако имаш желание,пиши ми на лични...

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 18:32 от неда2

Общи условия

Активация на акаунт