Да се оплачем... 2025

  • 1 455 402
  • 24 290
  •   6
Отговори
# 24 195
  • Мнения: 376
У нас боб готвим с джоджен и чубрица, а понякога добавяме и лющян. Лющянът много му върви.

# 24 196
  • Бургас
  • Мнения: 24 217
Забравих да пиша и за кривата мерудия. Много е подходяща  за яхнийки!

# 24 197
  • Мнения: 6 457
С тези рецепти и подправки дето размятате тук ме заразихте и правя пълнени чушки.
Оплаквам се от вас, ще вечерям след десет, така както гледам;)
Колко време преди да изключите фурната слагате сос бешамела, че досега със сос не съм ги готвила? Детето не е по заливките, но от скоро и чушки не яде, та ще си ги ядем сами няколко дни с баща ѝ, че бая напълних.

# 24 198
  • Пловдив
  • Мнения: 27 164
Дефинирай бая? Аз заливам с бешамела на изключена фурна, ама при мен е добре сготвен на котлона.

# 24 199
  • Мнения: 6 457
Е, не мога да се меря с теб;)
14 чушки.
Изключих и аз, пет минути откакто ги залях. Трябва да е достатъчно.

# 24 200
  • Мнения: 5 873
Забравих да пиша и за кривата мерудия. Много е подходяща  за яхнийки!
Ох, объркахте ме с тези подправки!
Аз знам магданоз, орегано, чубрицата преди малко я идентифицирах, защото баш това съм купила, розмарин, и дотам!
Mint, spearmint ги различавам на английски, обаче тази крива мерудия не ми е ясна!
Знам още sage, thyme, Basel, и някои по-екзотични.

Моя мъж гледа по ютюб някакви готвачи, които купуват евтино телешко и го трансформират в идентично на скъпи пържоли и реши да пробва. Купих Asian pears, не зная как им казват на български, сега ще ги пасирам и ще мариноваме телешкото в тях. Аз не ям телешки пържоли често и няма да разбера дали са на вкус като супер скъпи пържоли, но ще си опека и гъби, защото обичам.
Иначе сменям гардероб и обувки от летни на зимни. Мразя.

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 22:07 от abadjieva80

# 24 201
  • Мнения: 8 635
Подозирам, че у вас такава дефиниция не съществува.😆
Видях в Лидъл картофи и пратих мм. Видял големи чували и се чудил, звънял ми, звънял и на щерката, ама нали учихме и никой не вдига. И ми идва с пликче от 2 кила. Оффф. Явно пак ще притичвам за 2-3 кила до магазина. Абе аз защо те пратих с колата??? Сваварих ги, направих пюре и се натъпках.

# 24 202
  • Бургас
  • Мнения: 24 217
Абаджиева, кривата мерудия е сминдух, ама на шушулки/
Обаче за мен имат два различни аромата. Въпреки,че е едно и също.




Аз да си призная пълнени чушки със сос, никога не съм успявала да направя! Не ми се получава соса и това е! Само веднъж съм пробвала!

# 24 203
  • Мнения: 1 619
За плъховете - във всеки град с метро са в изобилие . Моите деца в метрото си правеха състезание кой първи ще види плъх .
Никога не съм виждала плъх в софийското метро. Ако има, казвайте да слагам очилата и да надничам. 🤓
Аз чубрица бухам почти на всякъде, щото мама така прави. Само за ориз Иван Звездев ме е научил, че много върви с дафинов лист и черен пипер. На кИфтета по чирпански слагам и обожавам бахар и дафинов лист.
Стискайте палци да преживея утре маратона. А после яка диета трябва да подкарам, че се окръглих като толумба. 🐷
Оплаквам се, че децата се разболяват едновременно. Дано е нещо леко.  🤒 Sad

Последна редакция: нд, 12 окт 2025, 06:37 от faviana

# 24 204
  • Варна
  • Мнения: 12 722
естелка, къде се позиционират тези хора от Юндола?
Над Бизнеспарк, на паркинга на Комо. С един бял бус са. Мога и телефонен номер да дам, ама утре,че ММ си легна.

И аз готвих  пълнени пиперки, а трябваше да правя лозови сарми с кайма и ориз. Накрая пълнени пиперки с ориз и панчета 🤣🤣🤣
Снощи видях, че имам кайма във фризера, обаче я извадих, когато вече много ми се спеше и въобще не съм разбрала. Направи ми впечатление, че е много едро смляна, ама просто подминах този факт. Днес, вече размразената "кайма" ме лъхна на пушено. Нямах време да реагирам, защото навън валеше,абсурд да помъкна Бориса за една кайма. Викам си, квото стане. Тръгвам да отварям буркана с лозови листа и за мое съжаление се накъсаха, успях да свия 15-ина сарми. Добре, че магазина ми е до входа, та слязох и си взех пипер. На финала стана много вкусно.

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 23:21 от esstela

# 24 205
  • Мнения: 5 873
Абаджиева, кривата мерудия е сминдух, ама на шушулки/
Обаче за мен имат два различни аромата. Въпреки,че е едно и също.




Аз да си призная пълнени чушки със сос, никога не съм успявала да направя! Не ми се получава соса и това е! Само веднъж съм пробвала!
То аз и сминдух не зная какво е! Нали ти казвам, подправките ги знам на английски. Ей сега ще видя какво и дали изобщо има еквивалент по нашите земи тук. О, знам какво е! Това го пих на таблетки, за да си увелича млеконадоя!
Fenugreek му се казва, но никога не съм го ползвала като подправка. Ще пробвам!

# 24 206
  • Варна
  • Мнения: 5 989
Първо ви черпя виртуално, защото днес остарях с още една година и достигнах крехките 55.

А след това се оплаквам, че с няколко думи унищожих нещо, което създадох преди 15 години. Не знам дали познавате хора, дето говорят странно и използват думи, с които проявяват черен хумор и искат да кажат нещо, но го правят по техен си начин. Е аз съм такъв човек. Оказа се обаче, че хората срещу мен приеха всичко буквално. Резултатът е приключването на една цяла глава от живота ми и краят на отношенията с едни 50-на човека, които мислех за близки.

# 24 207
  • Швейцария
  • Мнения: 2 654
Жива и здрава да си, Деспина! От щастие и късмет да не се отървеш/

# 24 208
  • Бургас
  • Мнения: 24 217
Деспи,честита да си! Здрава и щастлива!
За другото - не го мисли! Така си го усетила, така си го казала! Дано отсрещната страна го разбере!

# 24 209
  • София
  • Мнения: 16 821
Деспи, честит празник 🥂 Имало е да става, ако прецениш, че не си разбрана добре, говори пак с хората. Ще ти олекне.
И моят син се е записал на маратона, пък се е изсилил на 42 км. Дано успее да финишира без проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт