Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Януарска вещерска и спортна

• 79 211
  • 2 359
  •   1
Отговори
# 2 325
Сис, за мен поведението на Беболина е нормално.
   Ако твърдо сте решили да се местите тук,сигурно за нея ще бъде най-трудно.
   Браво за хляба,Донси!
  С ММ днес си говорим,две от големите мелници в региона работят на санитарния минимум.Нямало търсене на брашно ,съотв. не произвеждат и трици за животните. според ММ хората ядали много по-малко хляб.А според мен в немотия,каквато май пак се задава,се яде много хляб.

# 2 326
Аз смятам, че децата са най-адаптивни.
За настъпващата немотия доста прочетох напоследък ама то май всяка година по това време ги чета.
Наспорт!

# 2 327
За правописа и за българския мнението ми е крайно, затова тоя път ще ви го спестя. Тази с "почити" я знам. Много претенциЙ, много нещо.

Благоверният снощи обеща да сготви боб, днес забравил що обещавал, ама му припомних безмилостно. Реакцията на малката беше: "Тате, да не ни изтровиш?".  Аз ще вечерям 2 портокала.  

Направихме седмичния пазар, доста скромно уж, без риба и месо, нито алкохол, нито големи количества.  Само базови неща - плод и зеленчук, малко млечни, яйца, зърнени. Сметката мина 200 евро. Но пък днес получихме писмо за данъка за къщата, и невероятно, но факт!!! Намаляват го 3 пъти и нещо. За целия квартал е така, съседите се вълнуват, радват, ама взеха и да мислят как толкова години сме плащали надвишен данък и дали да правим нещо по темата.

Похвалвам сериала "Лекар" по НВО.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 18:25 от Mößbauer-Effekt

# 2 328
Марул,пазара леко се преструктурира.Ядат си хляб хората,доста даже.Но започват да консумират и доста специални хлябове.А тях не ги правят малките производители.И лека полека се променя пазара.Винаги първите месеци на годината има затишие в консумацията на хляб и хлебни изделия.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 18:37 от Ренко

# 2 329
Излезе ли трета серия, Мьосбауер? Не съм проверявала тия дни.
Щеше ми се да погледна италианския вариант, ама не знам къде.

Аз съм загледала Shrinking, но втори сезон много се загубиха и замина всичко приятно от първи.

За цени не ми св говори, ама, Златенце,  завидях за 20-те лева, при мен за поне 30 за добър ден.

# 2 330
Трета серия излезе, да.

# 2 331
  • Варна
Добър вечер с чаша червено вино, наздраве Simple Smile
Страстен край на седмицата, но аз съм звяр, когато имам задача. Справих се с батериите, натовариха ми ги в депото на куриера, сега чакам мъжовите другари да ги разтоварят.
Услугата по доставката няма да коментирам, беден ми е речникът, но и те не знаеха на кого попаднаха. Звъняли на мъжа ми в Индонезия, пратка да получи... С всите мои координати в поръчката, загубена работа.
Доволна съм, че организирах нещо, което е важно за домашния бюджет в перспектива Simple Smile

# 2 332
Прескачат ми постове.

Кайс, идея си нямам за спрейовете! Виждала съм, предложих не изпробвано решение 🫣

Аз хляб не ям, дребната и ММ ме компенсират.
Поръчах торта за рд на Беболина. Миналата година за същия размер платих двойно по-малко 😢

# 2 333
  • Наблизо
Сиси,да кажа и аз за двуезичните.Моето почна да ми отговаря,но не е особен ентусиаст.Много му помага седенето при баба му и дядо му.Там няма шест-пет-говори се на български.Щом ще се прибирате,значи ще свикне бързо.Спорес мен децата виждат езика ако ситуационен.В България е български,с българските роднини е български.
Имате ли приятели българи? Тя как се държи с тях? Говори ли на български?
Мьос,цените са страшни.Преди все французи в немските магазини имаше,но сега все повече немци виждам по френските магазини-храната беше осезаемо по-евтина в Германия..сега не е,даже някои неща са по-скъпи.

# 2 334
Бабите и дядовците почти не познава. Идват на гости, но е за по седмица -две , радва им се, но почти не общува с тях. Никога не са я гледали, дори за час! Имаме семейни приятели, българка е жената, която не иска да чува за България по нейни си причини. Децата ѝ дори нямат български ЕГН-та, та не общуваме на български почти. Сложно е! Нали затова протестирах по-рано на Ени, хем празна глава, хем трудно!

# 2 335
Бюти, Бърди, много благодаря. И аз така знам, но твърдоглавият ми мъж не може да приеме този факт и само ми джафка. В понеделник отивам да подавам документите, барем млъкне най - накрая.
За езиците - детето говори с мен и навън на български, а с баща си на румънски, като чат - пат включва и някоя английска дума. Много се притеснявах, че ще ги смесва и обърква, но все повече успява да разделя нещата. Все още е малък в крайна сметка. Ще го видя след някоя и друга година, дали и той ще започне да отказва някой език.

# 2 336
  • тук и там
Децата бързо и лесно учат език ,стига да са в такава среда.Моите не сме ги учили ние на френски,от детската градина и училище го знаят,няма  как да не го научи и Беболина,ако се върнете в Бг. По-добре е,когато е в градинска възраст все пак и преди първи клас-в случай,че сте решили да се местите  имам предвид.

# 2 337
Лав, от Англия искат апостил. Дано сте сложили!

# 2 338
Сложили сме, Сис. Благодаря все пак за подсказката. 🤗
Чакайте да ви споделя днешната си радост. Успях да се вмъкна в пола размер М. Миналата година по това време бях XXL.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 19:28 от Лаватера

# 2 339
  • Пловдив
Сиско, т.е да разбирам, че двама българи си говорят гръцки заради детето?
Акъл за възпитание не мога да дам, не че търсиш де Simple Smile Моят беше кротан. Такива серии не знам как се дирижират.
Ще мине.

Тая вечер ударихме на камък с ресторанти за бърза вечеря. В 3-те няма места. Отидохме за бургери. Слезе да купи принца. Прибираме се, отварям хартиената торба и вътре само 2бр 🤪🤨 М да...Накарах го да звъни и момчето казало, че се объркало. Ся чакаме загубената бройка Grin

Общи условия

Активация на акаунт