Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Януарска вещерска и спортна

• 79 210
  • 2 359
  •   1
Отговори
# 2 340
Браво, Лавче знам колко усилия ти е коствало и само мога да предполагам какво е чувството!
Надявам се и аз догодина по това време да се похваля със същото.. сподели малко know how.. ако искаш може и на лични Hug

# 2 341
  • Наблизо
Лавче,дано повлечеш крак и за мен.
Апетитът ми се върна,оздравявам явно.
Нашето все повече зачатква на английски и това не ми харесва.Вече чете сам и още повече думи се прибавят.
Не ми харесва,защото говори три езика,но никой добре-липсва му абстрактното говорене заради глухотата,работим върху нея,ама с това разпростиране с вече три езика..не мисля че си помага Sad.

# 2 342
Първо на вас да кажа,пак имам код за букинг.Ако някой има нужда,с радост ще го дам .Ако не,отивам в съотв.тема утре вечер .
   Пия Бейлис,гледаме Убийства в рая и си бъбрим с ММ.

# 2 343
  • Пловдив
Лав, браво! Със Зоната ли успя?

# 2 344
Благодаря, момичета.
С малко притеснение споделям това, защото знам, че има противоречиви мнения по този въпрос, но в крайна сметка знам колко много усилия съм положила в последните години и не трябва да ми пука кой какво мисли. Знаете как съм говорила, че спазвам режими. Преминах през Кето, Зоната, като накрая успях да се придържам към броенето на калории и спорт в домашни условия. По този начин свалих 25кг. След като разбрах за диагнозите си - липедема и лимфедем, започнах много да се ровя как мога да се справя с контролирането им. С постоянство се посочваше, че лекарството Мунджаро е особено ефективно в борбата с вътрешните възпаления, които са в основата на липедемата и след консултация с лл в Англия, реших да започна да го приемам. За тези, които не знаят какво е Мунджаро - лекарство под инжекционна форма, което официално е за диабет и борба с килограмите. Та, последните свалени 18кг. са с помощта му. Разбира се, продължавам да броя калории и не се осланям само на неговото действие. Понякога си мисля, че това е вид мамене, но... Не знам и аз. Та така.

# 2 345
Лав, не е мамене. Някои състояния изискват и "медикаментозна помощ" така да се каже. Адмирации за волята и резултата! Продължавай все така! Hands Muscle
п.с. Тук искам да добавя, че само в бг изразът "ами спри да ядеш толкова и готово" се ползва за панацея. Уви, понякога само с това не става.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 21:13 от zlatenceto

# 2 346
Лав, адмирации за резултатите и за постоянството. Както и за мотивацията да търсиш решение на проблемите.

Злате, "спри да ядеш" и "стегни се малко" ми бъркат не знам къде. Все едно с единия глад и с едното стягане се решават всички проблеми.

По-рано сте коментирали прически и цветове. Изрусих се заради много рано побеляла коса. За няма и 20 дни е за боядисване. Корени не спасяват положението. Русото обаче ми е някак безлично, бозаво. Изкушавам се за някакъв цвят, сега последно се направих медено руса, но ми е много трудно за поддръжка. Така да ми е писнало. От време на време си казвам, че ще спра да я боядисвам и ще я оставя бяла, но така и не мога да събера смелост.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 21:26 от Birdflower

# 2 347
Лав, браво 🤗!

Мисти, точно както го описваш е 😔! Срамота е, знам! Нямам сили да се справя!

# 2 348
Бърди, "стегни се малко", и особено вариацията "в кръста", ме вбесява за 2 секунди и ме кара на скандал 🤣

Моята последна боя се изми, може би по краищата седи само, защото там ми се вижда по-тъмна от естественото ми кестеняво. Фризьорът иска да си слагам цвят, мен не ми се занимава. Скоро имам час, да видим.
Русо много харесвам, но не съм достатъчно бяла за него и последния път много ми изтощи косата.

# 2 349
  • Наблизо
Сис,как успявате да си говорите на гръцки?
Аз не мога,изключително изкуствено ми е да говоря не на български с българи.Моя приятелка българка ми е колежка и като сме в общ разговор с друг колега и ми е супер странно.
Ах тази фраза “Спри да ядеш”.Не е само в България,беше ми доста трудно да намеря лекар,който наистина ще ме чуе и че има проблем…От години се боря с килата.Като млада с диети и спорт поддържах добро положение,ама сега,особено след бременността вече нищо натурално не помага.

# 2 350
Бюти, ми отвътре  ми идва 😂! Цял ден на гръцки говоря в работата, средата ни е от гърци предимно, ако не си говоря с вас ще забравя българския език напълно!

Цяла вечер говоря на Беболина на български 😃. След първоначалния отказ, сега започна да отговаря на гръцки 😂

# 2 351
Браво, Лав! С лекарства или без, грижиш се за здравето си и това е най-важното.

“Стегни се малко” ме дразни също толкова колкото и “всичко ще е наред”. Второто особено толкова ме тригърва, че откачам. Знам, че ще е наред, но това не ми пречи да се оплаквам и да се притеснявам.

Боята ми е друга болна тема. С черна коса съм, която е страшно побеляла отпред. Много си личи, много ме дразни, но нямам време за боя. От скоро започнах да се боядисвам сама, 3-4 часа в салон не мога да търпя повече, а нямам и времето с вечно боледуващо дете. То все трябва отпуска да си пускам, че да се боядисам. Вкъщи по ми се получава, но пак си имам известно време да се разхождам побеляла.

# 2 352
  • Наблизо
Бюти, ми отвътре  ми идва 😂! Цял ден на гръцки говоря в работата, средата ни е от гърци предимно, ако не си говоря с вас ще забравя българския език напълно!

Цяла вечер говоря на Беболина на български 😃. След първоначалния отказ, сега започна да отговаря на гръцки 😂
Значи трябва малко постоянство.Да ти кажа и при моето така се получи,защото заради глухотата се насилих да спра да му говоря на български и като започнах наново и при нас имаше отпор.Само казваше не не,не искам,но  лека полека се отпуши .Съвпадна и малко с това,че започнахме да прекарваме повече време в България,но и аз му говоря на български все повече.Само когато сме навън и правим нещо,което не харесва (като доктор например) или ми е важно да ме слуша и да ме е разбрал,спирам българския.
Все още обаче не ще да му четем на български,но се опитвам.Лека полека и се надявам да иска скоро.Засега гледаме картинките.

Косата охххх и аз съм много Бяла плюс себореен дерматит,за когото лекарството ми отмива боята за рекордно време.
А майка ми има жестока алергия към боята и упорито продължава да страда и да се боядисва.Опитвам се да я убедя да си остави косата бяла-как щели да я гледат на работа,така и така била най-дъртата там.

Последна редакция: пт, 31 яну 2025, 23:25 от BeautifulM

# 2 353
Злате, само с уточнението, че дървените философи с "не яж, за да отслабнеш" не са само българи.
И аз много се дразня на гореспоменатите изрази. Особено пък, когато човек дори не е понечил да разбере аджеба какъв проблем имаш. Чул - недочул, бърза да разпръсне вселенската си мъдрост, сякаш знае и може да се справи с всичко.
И аз съм с много побеляла черна коса. Боядисвам се веднъж на 3-4 месеца. Не мога да се накарам да го правя по - често. Разни познати все ми се карат, че било грозно, но явно не съм чак толкова суетна, че да ми пука. Забелязах обаче нещо. След като започнах да се боядисвам, къдриците ми доста се поизгубиха. Това никак не ми харесва.

# 2 354
Лав, със, без, резултата е налице. И на мен ми изписаха аналогово лекарство, но аз не посмях да го ползвам, а и в България е доста скъпо, и за сега мисля да опитвам без него.
За езиците, реших да уча моя син на английски. Прецених, че има достатъчно енергия, която да впрегна в нещо градивно. Поръчах аз от онези машинки дето се слага карта с картинка и произнася думата. Пристигна оня ден и ще започваме. Обяснявам му, че ще учим друг език, че това са думичките, избрахме няколко лесни карти, преговорихме ги на български и слага той една карта в устройството. Онова казва Umbrella, аз повтарям супер ентусиазирано, машинката повтаря, аз повтарям.. той само седи и гледа и по едно време вика: Ама мамо, това е чЕдър, тия хора не знаят ли, че това е чедър, какво ми говори тая тука.. и аз нямаше какво повече да кажа 🙃
Та май не схваща още концепцията за чуждите езици 😂

Общи условия

Активация на акаунт