Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 86 (м. януари)

• 35 417
  • 1 589
  •   1
Отговори
# 1 350
Гущер, бързо оздравяване! Може да си лепнал грипа на дъщеря си.

След измиване с препарат не се ли махат миризмите от готвенето, каквито и да са?

# 1 351
Уплътнението е от някакъв мек силикон и явно е порест или де са го знам. Тенджерата ясно че нищо не задържа, нито пък стоманената част на капака.

# 1 352
  • на острова на мечтите
Снощи заспах на фотьойла. Не ми се случва често напоследък, но вчера бях като замаяна.
Гущер, аз съм с таз красота австралийски грип от първият ден на коледните празници, та досега. Без температура . Общо взето нищо не ми помогна чак толкоз- сироп за кашлица, антибиотик, vivinc, за настинка, още влача кашлица.
Вчера направих мъфини с моркови.исках да направя торта, но в силиконовите формички ми е по- лесно да ги обръщам във фрайера. Нормалната фурна се скапа нещо, иначе.там щях да я направя. Станаха много сполучливи. Не са много представителни, но мекички вътре и с хрупкава коричка. Не ме питайте за рецепта 😜 🤩
Дара, кардиограмата какво показа? Със сърцето всичко наред ли е? Вероятно има проблем с бъбреците!?
Козето кисело мляко се доближава много до вкуса на едновремешното кисело мляко. Днес ще пробвам седни друго пълномаслено мляко.

# 1 353
  • Sofia
Дара, ако ти възникне проблем със запушени млечни канали - компрес със суров настърган картоф. За часове всичко се втечнява и тръгва.

Гущер, бързо оздравяване!

# 1 354
Привет от мен - все още работя много и нямам никакво желание да продължавам да зяпам по устройства след работа, но намирам време да ви прочета Simple Smile
Болните да оздравяват!
Отчитам 24 ч фаст и зърнена диета през останалото време - добре че само аз пазарувам, за да зървам каквото трябва (месо), че иначе щях да я закъсам Sweat Smile

# 1 355
Благодаря момичета за съветите❤
 Още не съм ги започнала тези хапчета защото прочетох, че са вредни за моите очи (имам проблем с тях от около 8 години и имах инжекции за целта няколко години всеки месец).
Звучи страшно ,но се преживява и прочетох? че точно тези хапчета за кръвно водят до риск от моето заболяване пък аз, не искам да ослепея....
Ще си букна час в понеделник пак да видим с какво ще ги сменят евентуални.
Дани
Уж нормална беше но доктора каза че нещо не му харесва и ме праща в кардио клиника но там ще имам час след 19ти февруари . Тука пише нещо странно което никак не ми е понятно
possible hyperkalemia???
Нямам идея какво е това
Ох Гущер четох че има грип в България. Да се оправиш бързо . Аз с такива стойности на ТТ съм като труп 🙄

# 1 356
Гугъл каза състояние на високи нива на калий в кръвта. Често може да се дължи на бъбречни проблеми.

# 1 357
Гугъл каза състояние на високи нива на калий в кръвта. Често може да се дължи на бъбречни проблеми.
Да и аз прочетох но това въз основа на ECG не разбрах как го предположиха.  Имам и кръвни назначени тестове но чак на 3ти февруари

# 1 358
При това състояние има вероятност от мускулна слабост и може да се отрази също и на сърдечния мускул. Вероятно по тази линия.
Всичко до сега сочи към проблеми с бъбреците. Дано да успеят да открият бързо какъв точно е проблема.

# 1 359
  • Sofia
И екг го показва.

# 1 360
А Дара, как са ти щитовидните хормони? Че от хипер също може висок калций да се получи? Или паращитовидната тя най-вече също има отношение.
Не ме учудва, че екг показва разни работи, но това че 10 дена се чака за елементарни кръвни изследвания като калций е шокиращо.

# 1 361
А Дара, как са ти щитовидните хормони? Че от хипер също може висок калций да се получи? Или паращитовидната тя най-вече също има отношение.
Не ме учудва, че екг показва разни работи, но това че 10 дена се чака за елементарни кръвни изследвания като калций е шокиращо.
Стеличка по последните изследвания TSH беше граници а аз в ремисия .
Ами, тука всичко е с апойтмънти и слотовете са заети.
Не е пуснат само калий ,всъщност незнам ,пуснат ли е.
Доста неща са ми пуснали, но абревиатурите са малко странни в сравнение с бг 😃
Това са само една част от всички изследвания
    [/b]
    FBC, Electrolytes, Lipid profile, TFT, LFT & HBA1c - within the last month NHS

# 1 362
    FBC (full blood count) е до колкото разбирам нещо като ПКК
    TFT e тест за щитовидни показатели
    LFT е тест за чернодробна функция

Другото е ясно какво е.

# 1 363
    Тея са много мудни при теб,дано открият бързо какво ти е,че да се реши проблема.Пожелавам ти да е нещо незначително.Бързо оздравяване на болните...отврат са тия болести и се чудя дали да пускам малкия на детска тая седмица,че ще лепне нещо,а тъкмо ми мина предишния вирус...
    Не помня за какво влязох да пиша Grinning друг път като се сетя Grinning
    Правих днес дробчета и съм тъпан,добре че съм на режим за лакомници Grinning беше на промоция в месарския на 2 лева...а е пресен,чак му личи.
    Реших днес да подквасвам мляко и в едното сложих пробиотик...гледам,че ги правите и такива работи тука,та да пробвам какво ще стане.После как го развъждане тоя пробиотик от капсула пак или ще го има като щам от млякото,ако подквасвам от него другия път?
    Харесах една френска селска торта и се чудя дали да пробвам да я правя или само ще разваля продуктите...че много ми харесва,ама ей го на от няколко месеца не сме приятели със сладкото и не си говорим...така де,аз не му говоря,че то ме зове по име Grinning

# 1 364
    То всичкото кисело мляко е пробиотично, ако е там въпросът.
    А вече какви и колко видове има... те край нямат. Различните бактерии различни условия искат че да се размножат, а от това което чета тук-там не е важно само дали ще ги изядеш живи, защото те така или иначе една част няма да оцелеят киселината в стомаха, друга част няма да стигнат чак до дебелото черво, отделно че немалка част от чревните проблеми не са в дебелото черво а в тънките и там искаш да отидат... Те повечето и не се заселват, не и трайно, ама пак помагат да се случват правилно нещата. За някои казват че дори и да не са всичките живи а да са взели да измират в продукта който погълнеш, метаболитите им са това което ти трябва като полезност, съответно главната ти цел е да са много. Луда работа и се замотавам все повече, колкото повече чета Grinning
    Тия прословути L Reuteri дето оспамихме темата в тях примерно са специфични - те се размножават на телесна температура и там "рецептата" да са на 36-37 градуса, за продължително квасене - 36 часа. И заради това че се въдят толкова много пък ги зобим с инулин, че само млякото доникъде няма да им стигне. Аз все се шегувам че ги мътя тия бурканчета като квачка ама то си е така - дълго време и на телесна температура Joy
    Други бактерии като тия в баш си киселото мляко, се квасят на 40 и няколко градуса. Други пък като кефира - на стайна температура. Но и времената ако искаш сериозна концентрация са различни, Ройтери се дели уж на 3 часа, при други бактерии е друг този период. Някои могат да се съчетаят заедно, други не. От тия пък дето съчетаеш, не знаеш ако продължаваш от предната партида да подквасваш, нататък в какво съотношение ще са и дали няма да остане само едното след няколко партиди квасене така...
    Кефирът е най-лесният от пробиотиците, говоря за тия които са в млечни. Не ти трябват уреди и температури, не ти трябват скъпи пробиотици за стартер, не ти трябват специални фибри да го храниш - трябват ти буркан, зърна, мляко и накрая и цедка Grinning И не е никак лош избор защото пък в домашния има огромно разнообразие, купен пробиотик такъв няма. И все са много, защото ти всеки път от зърната заквасваш а не от направен кефир, дето не знаеш после кое колко ще се размножи и дали ще го пренесеш в следващото квасене или ще останат по-малко видове.
    Другият лесен и очевиден са суровите туршии - кисело зеле и всички други дето са пак само със сол и вода.
    Не е нужно да са сложни нещата, това че няколко човека сега сме на такава вълна и не се знае кога ще си начешем крастата е отделна тема, не че е задължително Grinning
    Ако действително има някакви драстични подобрения от това всичкото - ще се похвалим, разбира се. Но на този етап поне, освен че май наистина имам по-ярки сънища нощем, поне аз друго не съм забелязала. Има време, аз тепърва почвам, дано не ми омръзне скоро че да мога да съм по-обективна в преценката си.

Това за дробчетата много добре звучи, а такава цена си е егати промоцията... Като знам че в магазина пилешките са почти двойни като цена на свинския дроб, тях почти съм ги отписала. От по-големите добитъци мисля че по-хранителен се води та предимно свински вземам. И все си казвам че трябва по-често да го правя а накрая по навик повличам някоя мръвка...

Общи условия

Активация на акаунт