Онлайн магазин Тему (Temu) за България - тема 12 - януари 2025

• 76 906
  • 1 720
  •   2
Отговори
# 1 500
За 270 евро стока да изчезне си е явна кражба. Все пак минава митница, разпределя се... Защита на потребителите и е адвокат дали нямаше да ги накарат да намерят телефона у кого е или поне да възстановят парите?

# 1 501
Не сте обърнали внимание за кои пратки се изисква подпис, а именно само за т.н. "препоръчани".
За обикновенните само съвестните служители си правят труда.

Не знам на тему какви се водят, но три пъти получавам с тях, и трите пъти лк + имена и подпис собственоръчно.

Както писах преди, последния път беше скъсан пакетът.

# 1 502
  • Асеновград
За 270 евро стока да изчезне си е явна кражба. Все пак минава митница, разпределя се... Защита на потребителите и е адвокат дали нямаше да ги накарат да намерят телефона у кого е или поне да възстановят парите?
Кой да възстанови парите? Електрона търговия от страни извън Европейски съюз. А Пошите кка ще се докаже,че е стигнала при тях, като те ми отговарят,че не е. Другия документ ми го праща Алиекспрес, винаги може да се каже, че е фалшив. Няма проследяване  за да се види къде се губи. По това време в началото на пандемията доста хора пиша по една студена вода с пратките. Първо уж закъснения за липса на полети, после липси...
даже да изпращаш с тях няма гаранция, дори и застраховката не покрива изчезване на международна пратка. Изпращала съм 4-5 колета до Бразилия, цената на пратката беше повече от стойността на изпращаното, и като се почне едно ровене, това какво е, ами защо се изпраща. А ако не е отворен и преровен не ги приемат. Пътуваща по въздух за месец и половина , двойна тарифа. Обикновена пратка два месеца. Не ,че и тя не е по въздуха но поне цената по малка.

# 1 503
Аз съм получавал чужда пратка, и то скъп телефон, някакво съвпадение на имена и адрес, можех да го задържа, никой нямаше да разбере, не го направих, лично намерих получателя и му го дадох, от съседния блок беше. Така че с пощата всичко е възможно, аз навремето доста съм пазарувал от Алиекспрес, имаше доста изгубени неща, и не възстановяване на сумата, затова скъпи неща не купувам от там.

# 1 504
Не сте обърнали внимание за кои пратки се изисква подпис, а именно само за т.н. "препоръчани".
За обикновенните само съвестните служители си правят труда.

Не знам на тему какви се водят, но три пъти получавам с тях, и трите пъти лк + имена и подпис собственоръчно.

Както писах преди, последния път беше скъсан пакетът.
Пратките с начална буква на номера за проследяване C,R,L са задължени да ги предадат срещу подпис.
Тези с номера започващи с А, U, Z не са задължени, но някой го правят.
Всички пратки имат проследяване до влизане в пощенският клон дето я дава на полуателя.
Когато стане дума за плащане на глоби към интернет търговци подали пакета пощите вадят данните от тяхната система за да избегнат глобите. Служителите на пощите дето са се парили предпочитат и тези с A,U,Z да ги дават срещу подпис да не си измият ръцете после с тях шефовете.
Всичко се проследява само има разлика между вътрешната информация и публичната такава.
На външните сайтова се вижда пътя на пакета до влизане в България за всички пакети. Информацията за пакетите А, U, Z "секва" щом влязат в България. Става секретна.

Тези които се оплакват от проблеми със скъпи пакети най-вероятно са измамени от недобросъвестни търговци. Редовно се случва някой търговец да прати празен пакет до България щат на Америка и да вика объркан адрес на пратката. Големите платформи за търговия онлайн им научиха номерата. Сега предполагам са разработили други. Доста вртеме не са ми искали да поръвам за БГ скъпи неща.

# 1 505
Здравейте! Днес получих голям пакет от пощата, наръфан, накъсан безобразен олепен с тиксо цяла ролка. От пратката ми липсва артикул. Едни рамки за очила…  не знам дали ще ми възстановят парите, но за първи път писах и се оплаках. Отговора беше, че до 48 часа ще ми отговорят дали ще възстановят парите …

# 1 506
  • софия
Пощите, милите, са много зле. Не са виновни служителите де. Аз съм доволна от моя клон - жените са любезни, отзивчиви, но полудявам като ми разпечатат бончето и да се подписвам върху него. После го лепят по някакви тетрадки Astonished и събират листчетата.
Дано тези договори им помогнат да се посъвземат, че ги съсипаха.
Скрит текст:
Обсъждахме апликаторите за ампули за коса. Моят отзив е, че тези, които са ръчни от този тип, са идеални за ампулите против косопад. Другият, който е електрически, е по-подходящ за масла. Пуска малко количество и не омазнява, но ако трябва да нанесеш цяла ампула, ще отнеме половин ден.
Звънче хванах му цаката на електрическия. И той иска натиск на силиконовата капачка докато работи, и пуска като ръчните. Явно са на един принцип. И аз първо мислех,че пуска малко и сам. После когато пробвах с натиск, от налягането тръгва и пуска колкото искаш.
Благодаря. Ще пробвам Simple Smile

# 1 507
Кой да възстанови парите? Електрона търговия от страни извън Европейски съюз. А Пошите кка ще се докаже,че е стигнала при тях, като те ми отговарят,че не е. Другия документ ми го праща Алиекспрес, винаги може да се каже, че е фалшив. Няма проследяване  за да се види къде се губи. По това време в началото на пандемията доста хора пиша по една студена вода с пратките. Първо уж закъснения за липса на полети, после липси...
даже да изпращаш с тях няма гаранция, дори и застраховката не покрива изчезване на международна пратка.
В момента нещата са доста различни
Terms and Conditions for platform transactions by EU/EEA/UK Consumers
https://terms.alicdn.com/legal-agreement/terms/suit_bu1_aliexpre … .3.6c2476dbFGSjHx
10 страници чаршаф. И не се притесняват да им забранят да продават в ЕС. Дори и да се казват Ейпъл и да правят шмекерии на дребно със зарядните кабели на iPhone.

# 1 508
Там нямам нищо. Съответно като пиша на бота за възстановяване на купоните ми дава код, но когато въведа кода резултатът е, че няма купони за възстановяване. Този месец сигурно на два пъти вземах купони и до днес не бях връщала нещо с купони. Но ... Нямам нищо за възстановяване, а всеки път ползвам 1-2 купона само от пакет.
И при мен е така! Последните ми купони не излизат никъде, ни в изтекли, никъде. И се почва една разправия. Едните така и не ги "откриха". Последните явно ги виждат, но първо трябва да се разправям и обяснявам дълго, докато се разберем. Много неприятно.

# 1 509
  • на морето
Повече от седмица нямам никакви оферти, ни кредит, ни купони, даже и от смотаните. А имам 130 лв кредит и не ми се прави нов профил. Как да си поискам офертички?

# 1 510
Здравейте! Днес получих голям пакет от пощата, наръфан, накъсан безобразен олепен с тиксо цяла ролка. От пратката ми липсва артикул. Едни рамки за очила…  не знам дали ще ми възстановят парите, но за първи път писах и се оплаках. Отговора беше, че до 48 часа ще ми отговорят дали ще възстановят парите …

Къде беше този потребител, който каза, че сме били много капризни за безплатна доставка. Зле са си пощите и това е. Всички приказки за тях не са митове и легенди. И да, служителите там са виновни. Не тези на гише, които дават пратките, а тази които работят в складове и разпределителни центрове. Явно никакъв контрол и глоби няма там. Кой знае и колко им плащат, че ако ги глобят и съвсем няма кой да им работи. За това си правят, каквото искат. Пълна трагедия! Дано скоро Тему преустановят работа с тях!

# 1 511
  • Пловдив
Китайската нова година е утре, затова вероятно се бавят пратките. Една от тях, изпратена на 22-и, е със статус "Взета от склад на Тему", а срокът за доставка е между 28 януари и 10 февруари.

# 1 512
Не беше акцентът върху това, че като е безплатна доставката хората нямат право на претенции, а върху това, че някои тръгнаха да се оплакват преди да са получили още пратките си. Кога работели и колко далече били, ама на някои им липсвали продукти в миналото и пр.
Това с липсващия телефон е позната схема на "търговци" в Алиекспрес, които не изпращат нищо, а дават фалшиви номера за проследяване, които показват, че ужким пратката се движи. Май номерата започваха с А.
Между другото доставката не е безплатна, включена е в цената на продуктите, затова минимумът е 25лв. И в AliExpress, като си платиш доставката от 7-8лв, ти изпращат бързо нещата.
Имах една съквартирантка, получи колет от майка си, отвори кашона, грижливо залепен с тиксо, и като видя съдържанието се ядоса, че служителите на пощата (според нея) са й изяли храната и замери стената с ябълка 😂 Бях почти сигурна, че никой не й е отварял кашона да й яде от мусаката, ама предразсъдъци...
Да не казвам голяма дума, но досега не ми е липсвало нищо от Пощите. Надявам се да продължи така.
И да, Пощите са зле.

# 1 513
И аз не вярвам, че в пощата отварят, ако липсва нещо по-скоро бих заподозряла митницата.
Тип топ крадяха. Примерно получавала съм награда с десертчета, пликът скъсан и 3-4 липсват. Оплаках се на изпращача, хората ми пратиха още една кутия - този път без липси, защото са били предупредени.
Или пък съм имала за взимане няколко пластмасови чаши (пак от игра - тези неща се печелят лесно) и едната липсва. Този път ми беше все едно и не се оплаках.

# 1 514
Пакетите на тему са отваряни и лепени, защото минават митническа проверка. Нито спиди, нито вокснау, нито пощите ги отварят и после лепят. По-скоро в пощите ги подмятат къде ли не и как и се мачкат и накъсват.

Общи условия

Активация на акаунт