Онлайн магазин Тему (Temu) за България - тема 12 - януари 2025

• 77 330
  • 1 720
  •   1
Отговори
# 810
И при мен е изчезнала лупичката на credit back. Много тъпо. Нещата в количката ми не ми ги показва всичките, а си избира някакви само на не знам какъв принцип.

# 811
За лупичката в кредит бак. Когато искам нещо специфично -  търся го в обикновената търсачка и слагам в количката. После влизам в страницата на кредит бак, и въпреки че не ми показва артикула в количката, той се появява в страницата с продукти. Занимавка е, но е опция.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 21:10 от Лаватера

# 812
  • София
Аз вчера получих отново оферта с 200%, имах и кредит малко над 100лв. и реших да ги "завъртя". Да ама в количката си бях наблъскала последно едни звукоизолации, по-скоро за да ги показвам на ММ, отколкото да ги купувам. Съответно в чантата се озоваха точно те.
И като се започна едно търсене на моите неща. Лупичка имаше, ама не ми ги нсмираше точно моите. Та излизане от офертата, ровене надолу в количката, запомняне дума по дума извратеното описание и постване в търсачката. Например имах няколко модела калъфи за столове в разцветка на лимони, нито един мямаше думата "лимони" в описанието си. 3 часа си загубих докато натаманя поръчката и не съм убедена, че избрах най-подходящите неща.
Другото трудно е, че с тази оферта не можеш да вземеш повече от 1 бр. от продукт. Бях си харесала едни пердета, но ми трябват 6 бр. Тъкмо щях да нагодя 100те лв. с три чифта пердета и с върнатия кредит да ми излязат 20лв. Да ама - не. Мога да взема само един чифт.

# 813
Според мен продавачите имат опции в кои оферти да имат участие, в кои оферти да им се показват продуктите и за това не всичко ни е в количката.
И аз играх тоя номер с влизане-излизане от офертата, за да търся по името на това, което исках и не го открих. Има подобни, ама точно това, което исках - тцъ.

# 814
  • София
Така е, накрая всичко, което сложих е леко по-скъпо от други подобни оферти (дори май и от тукашните магазини), но като се има предвид, че харча пари от кредит, който пак ще върна като кредит, замижах с едното око. Освен това се надявам в рамките на 1 месец да ги свалят до нормална цена и аз пак да си върна разликата.

# 815
И аз с този кредит прежалвам по-високите цени. Деля на 5 и излизат някакви левчета и е супер оферта. Просто, ако ми я спрат, не знам дали ще се прежаля пак да поръчам на тия скъпарски цени.

# 816
Според мен продавачите имат опции в кои оферти да имат участие, в кои оферти да им се показват продуктите и за това не всичко ни е в количката.
И аз играх тоя номер с влизане-излизане от офертата, за да търся по името на това, което исках и не го открих. Има подобни, ама точно това, което исках - тцъ.
А опита ли да копираш текста и да го поставиш в страницата с кредита? Аз си пренасях разни неща от единия профил в другия и с копиране се получи. Всъщност не е точно копиране, а копира някакъв въображаем линк, който поставям в търсачката на профила, от който искам да купя и ми намира съответния артикул.

# 817
Не, така не съм пробвала. Утре, ако ми даде пак офертата, ще поръчам и ако нещо не намеря, ще пробвам. Писах само заглавието, но до някъде, че то много дълго.

# 818
Имам въпрос за бокснау.
Бях посочила автомат за доставка.
Получих съобщение, че е оставена пратката в друг, далечен и неудобен.
Поисках пренасочване.
Уж го приеха.
И трети ден нищо.
Проверявам днес къде е пратката. Пише връщане до подател?!?

Къде го поиска?
Като звъня по телефона и ми приемат заявката за преместване, веднага получавам смс, че пратката ми ще бъде пренасочена в избрана от мен кутия и до ден, максимум 2, е в кутията.

# 819
  • Лутаща се
Както и очаквах вече нямам офертата 100/80. Беше логично, все пак върнах от артикулите от поръчка с кредит. Че и още ще връщам. Нещата, които са пълни боклуци няма да ги държа само защото са купени с кредит. Направих го донякъде съзнателно. От една година пазарувам в Тему и усещам, че се е зародила зависимост. Де факто точно това е стратегията на собственика и екипа на сайта. Някой беше питал къде им е печалбата. Тази е! Пазаруваш само защото е евтино и ти връщат пари, дават ти кредити и купони. Но в крайна сметка като теглиш чертата излиза, че харчиш доста пари. Понякога за полезни неща, но в повечето случаи за боклучки. Вярно е, че много от поръчаните неща ползвам, но чудесно се справях и без тях. Ако изчисля може би ще излезе, че съм изхарчила 600-700 лв. за тази една година. Може и повече.  Бавно, неусетно. Поръчваш и си казваш: "Какво толкова? Само 25 лв. са". Но на другия ден ти пуснат купони. От хубавите. И хайде пак! Да за оползотворя такива купони преди три месеца за 1 месец изхарчих 220 лв. Вярно, че от тях 130 бяха доплащането за робота за прозорци. Но все пак ....
От два дни ми предлага 1 продукт с "невероятна" отстъпка. И ще продължи, защото в момента имам натрупана сума от 160 лв. Като върна и другите неща и за тях ще върне пари.
Ще се въздържа, за да видя наистина ли е 90 дни наказанието и дали след това отново ще пусне същата оферта.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 01:09 от skarlet71

# 820
  • София
Връщам всичко, което няма да ми влезе в употреба. Мисля да поръчвам само от офертата 100/80 и след като наближи крайния срок за връщане да върна всичко, което не ми е харесало.

# 821
Не е ли ако върнеш цялата поръчка? За едно-две неща пак ли ти спират офертата

# 822
  • Лутаща се
Не е ли ако върнеш цялата поръчка? За едно-две неща пак ли ти спират офертата
Очевидно ДА. Върнах само от една поръчка, но анцуг и три блузи. Тоест от 9 поръчани артикула върнах 4. Пълен боклук бяха. Не ставаха дори за подаряване. Дори за парцали не ставаха - толкова изкуствени! На снимките бяха превъзходни.

# 823
Добре, де, кога ще се поглезим? В следващия ли живот? Heart Eyes Да, има ненужни неща, но те са по-малката част. Револют смята колко съм похарчила в Тему. Мислех, че сумата ще ме стресне, но не, дори втори профил си направих. Днес си викам, дай да върна някои стари неща (не са ползвани, само са разопаковани) в комбинация с някои от по-новите. Влизам в чата да искам от бота баркодовете на някои артикули и започвам с покупки от юни и/или юли. Една добра душа тук каза, че може да върна стари неща с нещо ново. Да, де, ама ботът ми възстанови средствата на първите три, а за четвъртото написа, че политиката за връщане е да възстановяват средствата за последните 90 дни и ми предложи отстъпка 20%. Не пожелаха нищо да върна. Отказах се да връщам останалите набелязани неща, защото още съм 50 на 50 дали да ги връщам. С получения кредит веднага напазарувах. Joy Няма да се заричам, но ще се постарая да си почина малко. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 824
  • Плевен
Аз съм поръчвала обеци, 3 броя, тип халки. Когато пристигнаха и ги пробвах, едните бяха толкова малки, че едва успях да ги закопчая. После ги оставих за дълго време и не бях ги слагала, докато един ден дойде известие от Тему, че единия от моделите е изтеглен от пазара, поради някаква си опасност и ме помолиха да ги изхвърля контролирано, върнаха ми парите за тях, но те бяха по 3 лв.
Съвсем наскоро сложих единия чифт. Носих ги 3 дни. Не съм ги мокрила, но започнаха да потъмняват и да оставят синьо по ухото ми. Директно отпътуваха с еднопосочен билет към коша. Със сигурност няма да поръчвам бижутерия от там.

Общи условия

Активация на акаунт