Гласуване за "Книга на 2024 година"

• 8 635
  • 187
  •   1
Отговори
# 15
За много години! Пожелавам на всички ни много хубави книги да прочетем!
Гласувах за "Мамник" (която реално съм чела миналата година, но много харесах), "Всичко което търсиш се крие в библиотеката" - страхотна книга, която ми хареса и "Терапията", която ми е най - силния трилър тази година.

# 16
  • България

Само аз ли не съм чела нито една от номинираните книги? За пръв път ми се случва този феномен, когато участвам в номинациите. ...
Не си само ти, сигурно е добре да има номинации по жанрове.
Нищо от горните не съм чела и само Женският кръг на лейди Тан - Лиза Сий е планирана от мен.
Не е като да не чета. 2024 година съм прочела над 100 книги.

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 14:24 от МоарейнД (от книгата)

# 17
  • софия
Не си само ти, сигурно е добре да си има номинации по жанрове.
[/quote]
Аз съм нова в темата, но още когато я открих, си мислех това.
За тези, които не четат трилъри и фантастика, изборът е доста  ограничен.

# 18
Аз чета всякакви жанрове обаче, съвсем не съм ограничена. Просто вкусът ми не съвпада с масовия.

# 19
  • България
Не си само ти, сигурно е добре да си има номинации по жанрове.
Аз съм нова в темата, но още когато я открих, си мислех това.
За тези, които не четат трилъри и фантастика, изборът е доста  ограничен.[video][/video]
[/quote]
За щастие имаме номинации за фентъзи и фантастика.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1724670.
Търся за класика и исторически романи.

# 20
За тези, които не четат трилъри и фантастика, изборът е доста  ограничен.
С изключение на "Отприщен гроб", "Мамник", "Терапията" и "Имало едно време два пъти", нито една от другите книги не е трилър или фантастика, т.е. огромен избор за хора, които не четат посочените жанрове.

# 21
Именно, в номинациите(дошли от нас самите, като потребители), има за всекиго по нещо. Ето аз например чета само трилъри и фентъзи, съответно моите гласове отидоха при единствените прочетени и оценени от мен - "Имало едно време два пъти", "Мамник" и "Терапията".

# 22
Пожелавам на всички Новата година да е вълнуваща като хубава книга и да развихрите таланта си, пишейки я всеки ден с вдъхновение! 🥂

От номинираните имам 10 прочетени. Планирам да добавя към тях Рана и може би Женският кръг на Лейди Тан.

Вотът ми отива при прекрасната, прекрасна Тихи години. Толкова трогателна и така красиво написана. Докосваща книга. Изключително топла.

Градинарят и смъртта, която освен съкровена изповед, е удивителен пример за доблестта на един изключителен човек, писател, мъж и син. Безкрайно тъжно е, че достигайки такъв връх, с който всички, обичащи литературата трябва да се гордеят, Георги Господинов е бил толкова прекършен и сломен от мъка. За мен това е най-хубавата му книга.

И любимият… Симон. Най-вече, защото това е книга за най-важното (поне за мен в живота) - да бъдеш добър и да твориш доброта на хората.

И трите книги са красиви истории, написани от сърце. Дано повече такива автори пишат и ни радват с таланта си.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 10:05 от Аня

# 23

Само аз ли не съм чела нито една от номинираните книги? За пръв път ми се случва този феномен, когато участвам в номинациите. ...
Не си само ти, сигурно е добре да има номинации по жанрове.
Нищо от горните не съм чела и само Женският кръг на лейди Тан - Лиза Сий е планирана от мен.
Не е като да не чета. 2024 година съм прочела над 100 книги.

По жанрове изисква сериозна организация и време. А все пак аз работя и основна работа и отделям от свободното си време за номинационната тема и за събирането на заглавията от нея.

Ако искате догодина вие се заемете с класация по жанрове, по година на издаване, по българска и преводна литература...
Опции - бол.
Simple Smile

П.П. И не е като да не чета трилъри Simple Smile
Но , прощавайте , нито един трилър не мога да сложа до "Тихи години". Просто е невъзможно.
Има книги, и Книги.

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 15:18 от Happy Mijjj

# 24
Здравейте и за много години. Гласувам за,, Ноември '' и,, Сайбиевата невеста ''. Чела съм сами 4 от изброените за съжаление голяма част ми предстои да прочета тази година. Аз също бих искала да има класация без Фентъзи и тришъри.

# 25
  • София
Чела съм 8 от книгите. Гласувах за "Тихи години", "Ноември" и "Оризовата майка". Стискам палци най-много за последната.

# 26
Честита нова година! Много, много 5-ци да имате в новата, изборът после да е труден. Wink
Класацията си е перфектна точно в този й вид!! Абсолютно съм против да има по жанрове! Да не говорим, че и самото им разделение, определяне ще е трудно.  

Миж, благодаря сърдечно за труда! Темата ми е винаги много полезна! Flowers Tulip

Благодаря и на всички участващи. Традиционно си харесах и заредих много нови заглавия за четене и нямам търпение. Прекрасно е това предусещане! Така започвам и силно мотивирана годината и си обещавам да намирам повече време за четене.
Тази ми беше слаба. Чела съм само 4 от номинираните книги и само 1 тази година, но не ми хареса - "Сайбиевата невеста". Гласувах за другите 3 , макар на нито една от тях да не съм дала 5 звезди - "Славея" (4), "Маманик" (макар да не е мой жанр, я приветствам като свежо явление в българската литература, 4), "Оризовата майка" (четена 2014, 3).
Планирам през новата година да прочета повечето номинирани книги, които си бях набелязала още преди селекцията, но пак заради споделените предимно във Форума мнения.

Ще се радвам да спечели "Тихи години", макар да ме чака. Авторката наистина се откроява изключително много, пише просто разкошно.

Последна редакция: ср, 01 яну 2025, 15:48 от 50 Shades of Purple

# 27
Честита Нова година! Да донесе много здраве за всички!
И да се радваме на хубави книги!:hugs:

От номинираните съм прочела само три и ще гласувам за тях:
- "Славея" - Кристин Хана
- " Оризовата майка" - Рани Маника
-  "Симон" - Нарине Абгарян
И трите ми харесаха и съм им поставила високи оценки.

Голяма част от останалите съм планувала да прочета през тази година, както и още споменавани в темата за номинациите.

# 28
От влезлите в анкетата за гласуване съм чела 9 книги , а реално 3 от тях са ми и номинации Simple Smile
Доволна съм, защото това са наистина книги, които си заслужават!

Има много време, но според мен най-много гласове ще спечели "Оризовата майка", която е отдавнашен хит. Аз също много я харесах , когато я четох през 2012 година, намерена за прочит с триста зора.
Тогава спекулантите на "Славейков" я продаваха между 40 и 60 лева.
Радвам се, че "Бард" я преиздадоха!

# 29
  • София
Гласувах за "Тихи години" и "Стълба към небето". Колебая се коя да ми е третата книга, ще обмислям до средата на януари.

Чела съм 10 от номиниранитя книги, някои от тях харесвам, а други не Wink

Общи условия

Активация на акаунт