Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 20

• 33 882
  • 786
  •   1
Отговори
# 630
Докато има кой да купува на БДС, че и под него. Ще се продава.

# 631
  • Варна
Мога да дам пример за Франция - строителя се среща и обсъжда и предлага варианти за всеки - така апартамента се издава с готови стени, подове, баня, кухня и вградени гардероби, а ако не и спални, дивани и.т.н.. Строителя може да предложи изгодни цени заради икономията от мащаба, каквито никой не може да постигне сам, всичко се върши бързо, лесно и наведнъж и всички се нанасят заедно. Не Ганя три години след акт 16 още да чука уикендите и да пречи на останалите, общите части да се освинват заради нанасяне периодично, а асансьора да седи като мумия обвит в найлони и картони и да чака и последният Мохикан да свърши ремонта. Всичкото ни е такова...направо не знам как сме се извъдили такива...

# 632
  • Варна
Сто пъти предпочитам да купя по БДС, отколкото да плащам за фолирани врати и 7 мм ламинат.

# 633
А Пенко, моля ти се строителя намира такива майстори на фаянс, че ум да ти зайде.. Преди 20г наши приятели минаха на такъв вариант - да им го завърши строителя до ключ, добре че беше за наематели, че нямаше инфаркти...
Вратата на банята беше рязана и фурнира беше целия назъбен..
Та затова Ганя чука по 3 години

# 634
  • Варна
И това е така, но защо във Франция се получава - информация първа ръка ми е. Строи се разумно, с хубаво разпределения, издава се качествена продукция. Да не мислите, че там заплатите им са огромни. Масово работят за по 1500-2000 евро. Пак информация първа ръка. Цените на апартаментите примерно за един двустаен обзаведен по този начин 80на кв. в супер квартал с паркомясто 220-250 000 евро... в голям и популярен град.

# 635
А Пенко, моля ти се строителя намира такива майстори на фаянс, че ум да ти зайде.. Преди 20г наши приятели минаха на такъв вариант - да им го завърши строителя до ключ, добре че беше за наематели, че нямаше инфаркти...
Вратата на банята беше рязана и фурнира беше целия назъбен..
Та затова Ганя чука по 3 години

При желание и добре разписани договорно клиентски очаквания, всеки един строител може да изконтролира процеса в пъти по-добре от мен или от Вас. Все пак си има минимум строителен техник (а често и инж ПГС), който е отговорник на обекта и е наясно с всички процеси.

Мой познат живее в Германия и там си закупи жилище. Разбира се, то без издадено с баня, кухня, боядисано в бяло, с врати, осветление, с естествен паркет с централно отопление и с енергиен сертификат.

Имал е възможност да избере между три дизайна за баня, всеки един проектиран от архитект, както и от няколко различни цветове на настилките.

Нека да добавим и това, че там площите са чисти и реални, т.е. много просторен тристаен апартамент е 80м2... И май излиза, че цените им от 4000-5000 евро на м2 изобщо не са по-високи от нашите!

Ако до преди три+ години, бих разбрал компромиса БДС, понеже тогава цените бяха масово 600-800м2 на зелено, при цени от 2000-4000 за чист м2, то това е тотално недопустимо за мен. Но докато балъците купуват, защо да не им продават строителни площадки.

# 636
Както винаги подчертавам, пиша само лично мнение, но за мен, пак повтарям ЗА МЕН е неоправдано скъпо за Варна и цените са като за София, но на когото цените са му ОК, да купува, както казах съвети не давам пиша само лично мнение.

# 637
Ама как така чиста площ продават. Тия общи части подаряват ли им ги? Това да не е комунизъм? Шок, боНба!
Долу- горе подобни мнения съм виждал къде ли не. И всякакви подобни в защита на порочните практики да се завишава квадратурата. То са общи части, па тераси, па стени. Цената е Х и толкова.

# 638
Друга подобна глупост съм чувал : ми да си го направиш както си искаш, по собствен вкус...

Все едно не може да си боядисаш белите шпакловани стени и да си избереш предварително цвета на настилките от каталог. Вместо това е супер забавно да бичиш 2 ръце финна шпакловка, саморазливна замазка за да изравниш пода, да слагаш врати и да ги обръщаш...

Брокерите и строителите си измислят всякакви схеми, а лапни-шараните вЕрват.

# 639
Mа как така бе! Варна си е Варна, може да е гълъбарник или мазе, ама е на Варна! Тук не чакахме ли да дойдат богаташи и да се избиват да газят кал и да катерят баирите по улици без тротоари, но за сметка на това с дупки тип кратери, които трошат картери!

@Пенко,  що даде само screen shot на финалната част на решението за кучето в Кюстендил. Ето цялото съдебно решение и мотивите https://www.krs-bg.eu/valid/01634516/392a1916.htm . Тук отново е налице възпрепятстване ползването на имот, кучето е пуснато в СЪсобствения двор. Ако обаче жалбата беше от СЪСЕДА Пенко, а не от СЪСОБСТВЕНИКА нямаше да има основание за негаторен иск. Виж ако добермана ти прескача в двора щеше да имаш освнование и като СЪСЕД, но за единия гол лай - негаторен иск в твоя ползва няма да видиш.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 14:10 от скаридка

# 640
  • Варна
И това е така, но защо във Франция се получава - информация първа ръка ми е. Строи се разумно, с хубаво разпределения, издава се качествена продукция. Да не мислите, че там заплатите им са огромни. Масово работят за по 1500-2000 евро. Пак информация първа ръка. Цените на апартаментите примерно за един двустаен обзаведен по този начин 80на кв. в супер квартал с паркомясто 220-250 000 евро... в голям и популярен град.
Падам…
Ми то и Видин е голям и популярен град. Областен дори. Я виж как са цените в Париж или в Марсилия.

# 641
  • Варна
Айде преди да си паднала леко да те подхвана в кръста да не се нараниш - в топ 10 е града на най-големите във Франция, квартала е с тежкари живущи, а и е близо до океана също. Е, не е Марсилия и не е на Средиземноморието ама какво от това...

Скаридка, специално за теб ще намеря такова решение, което е базирано само на това, че е имало шум от климатик, на второто пуснато не разбрах какво не му хареса. И негаторния иск е точно това - възпрепятстване да се ползва собствен имот. Това е основанието "възпрепятстване", а не някой 15 санта да ти е влязал в имота - тоест да нарушава границата на частната собственост.

Между другото за БДС да не дадеш готов продукт е много лесен начин да се измъкнеш. Продаваш едни мечти общо взето, а след това хората се чудят как да го направят пригодно за живеене. Не ти дреме какви материали слагаш и как и дали след това няма да има проблеми при финалните щрихи щото вече ще си намазал филията и стадото да се оправя само.

А и понеже пращят от интелигентност нашите управници не са се сетили ама ако действително повече имоти се правят до ключ рязко ще спадне сивата икономика в ремонтния сектор. Просто повечето майстори ще са на заплата или подизпълнители към строителите.

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 15:18 от Penkoman

# 642
Падам…
Ми то и Видин е голям и популярен град. Областен дори. Я виж как са цените в Париж или в Марсилия.

Абсолютно нелепо е да слагаме Париж и Варна в едно изречение.

Колкото до Марсилия:

Тристаен с отделна голяма кухня и отделен голям дрешник на под километър от морето:

Цена:
Скрит текст:
345 000 евро

Мога доста подобни на подобни цени да пусна, та какво точно за Марсилия?

# 643
  • Варна
Нелепо е и да сравняваме десетия по големина град в една държава с втория/третия в друга. Дайте да сравним втория град във Франция с Варна. Естествено, че там ще е по-скъпо. Ако ще сравняваме десетия, то да го сравним с Шумен.

Нелепи са опитите Франция да се представи като по-евтина държава специално по отношение цените на имотите.

И като се сравняват имоти, е добре да са с еднаква квадратура, тип квартал и т.н.

За къде животът е по-приятен изобщо не коментирам. Говорим само за цени.

Специално за Пенко - снощи ми излезе реклама във фб, съжалявам, че не направих скрийншот. В Швеция се продава цял остров с гора и хубава къща с частен кей. Без абсолютно нищо друго на острова. Мисля че нещо такова трябва да си купи. Цената беше 98000€.  Щото във Франция кученцата също лаят, акат, седят по кафетата. Гледат ги по-специално от нас. И велосипедисти адски много има.

# 644
  • Варна
Скаридка, ей ти за кучета:
https://dela.bg/Acts/8f78e9fa-2610-48e2-881b-9925ae07c8ea

Иначе си права за климатиците в повечето случаи съдът ги отсвирва хората с някакви за мен несъстоятелни аргументи, даже черно на бяло пише констатация - незаконно поставен климатик на фасадата - и пак не разпореждат да се махне:

https://bganaliz.com/vks/opredelenie-100-ot-10-3-2020-po-gr-delo … a-kolegiya-na-vks

Със сигурност има спечелени дела защото намират тук-там отправки, но не и самите дела. Просто трябва да забия часове, че да намеря нещо да ти угодя на 100%. Винаги има и странични фактори.

Диди не съм казал 10тия, казах в топ 10. Нека четем. Също гледай население не кой е поред, тоя град си е колкото Варна.  А за кученцата не знам дали и колко акат ама не видях масово засиране като тука. Виж велосипедисти има доста ама някак си имаха алейки, не като тука да се нахвърлят по семейства на разходка. Пък и не знам колко ги гледат ама като дойдат консерваторите на власт ще са важни семейства и бебета в количката, а не кученцата.

Общи условия

Активация на акаунт