Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 20

• 33 837
  • 786
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Не бе, ние сме уникална държава. Щото цигарите са евтини дай да нарушаваме закона и да удушим всички хора в ресторанта. Дърти кукундрели на по 60-70г, пушеха като кумини, а около тях деца. Маса с тийнове, всеки изкарал по една цигара и смучат ли смучат.

Значи аз си го представям тука като Дивия запад за да ми е по-лесно оцеляването.

# 706
  • Варна
Ами такива сме. Невъзпитани, нагли, неграмотни. “Кумини”….
Това не е само във Варна, а на национално ниво. Не е тайна за никого, че има други държави, които предлагат по-качествени условия за живот.

# 707
  • Варна
Правописна грешка не значи неграмотност, ако това искаш да заявиш. Айде като започнеш да говориш толкова чужди езици колкото аз, тогава ела ми прави забележки.
И ако зависеше от мен до 15 минути щях да пътувам към летището ама не зависи и затова ще се мъчите с мрънкането ми.

# 708
  • Варна
Как да не значи неграмотност да грешиш с правописа ?!? 🤣 Не е техническа грешка това, да кажеш, че в бързината си натиснал съседния бутон… Масово хората не знаят как се пише тази дума. Неграмотия си е, сори.
А за неграмотията на населението - то е такова, не само в литературен смисъл, а и в техничен, финансов, здравен, екологичен, емоционален… абе всякакъв.

# 709
  • Варна
Не, не е техническа грешка. Но, пак не ме прави неграмотен. После аз съм бил дребнав. И нали намираш разлика между "техничен" и "технически" Simple Smile? За дума "неграмотия" също чувам за първи път, може би имаш предвид "неграмотност".

Ти обаче системно се заяждаш с мен, защо?

# 710
Аз мислех че в Св Константин имало много обяви а то в Бриз има 670 обяви за 2 и 3 стайни. Нещо май започват да се понатрупват. Аз мислех че Св Константин ще дръпне цените надолу ама Бриз сякаш е в пряка конкуренция. Тези украинци дано да дойдат по- бързо да спасят пазара.

# 711
Че там си кипи яко строителство. Ходих на един обект, ей така от любопитство. 40 см широка тераса.. без думи, това нито може да го ползваш за нещо, нито си заслужава да го остъклиш, нито да го приобщиш към стаите. Холът 18м2, бил от големите, че имало и по 15м2 WTF bez izvinenie

# 712
Поради ред причини следя цените на апартаментите в по-централните райони.  От около Нова година забелязвам лееееко отрезняване на продавачите и брокерите. Дано цените продължат надолу, че лудостта бе станала повсеместна.

# 713
Казвате има други държави, които предлагат по добър стандарт и качество на живот. Така е, да. Обаче в тези държави всичко се плаща на много висока цена, и много хора не успяват да го стигнат това качество на жовот.  Във Варна е лесно да си всеки пичивен ден на заведение. Малцина бачкат здраво, но за сметка на това мнозина мрънкат все за нещо... ето тази тема е перфектия пример. Joy

# 714
Има и с по-висок и с по-нисък. Свят широк и пъстър. Навсякъде има хора с по-висок и по-нисък стандарт. Аз не виждам нищо лошо да се обсъждат ралични примери. Това с пълните заведения е до манталитет основно. Типично за Южна Европа. Те цените и в заведенията станаха съизмерими с Испания и Италия. Естествено с много условности за държави сумарно около 100 млн.

# 715
Качество и стандарт на живот са много различни неща. Може да имаш висок стандарт - да работиш малко, да изкарваш лесно много пари, да можеш да ходиш по заведения, защото ти стигат парите да си покриеш разходите.
Качеството на живот е нещо съвсем различно - какво качество на живот във Варна с мръсен въздух, прашни улици, задръствания , фекални тръби в морето, презастрояване, дори и в елитните райони, липса на спортни съоръжения за свободен достъп, корупция и т.н

Ходенето на заведения не знам как го пречислявате към качество на живот, то всяка вечер в някои села са в местната кръчма и жените им не работят, ама не са цъфнали и вързали Simple Smile

# 716
Браво, много добре казано. Не знам дали това е естествен преходен процес, през който трябва да преминем, но за съжаление той отнема десетилетия и резултата за повишаване качеството на живот не е гарантиран. Някои хора просто избират да се преместят в друга държава, за да си ускорят осигуряването на нужното качество.

# 717
Качество и стандарт на живот са много различни неща. Може да имаш висок стандарт - да работиш малко, да изкарваш лесно много пари, да можеш да ходиш по заведения, защото ти стигат парите да си покриеш разходите.
Качеството на живот е нещо съвсем различно - какво качество на живот във Варна с мръсен въздух, прашни улици, задръствания , фекални тръби в морето, презастрояване, дори и в елитните райони, липса на спортни съоръжения за свободен достъп, корупция и т.н

Ходенето на заведения не знам как го пречислявате към качество на живот, то всяка вечер в някои села са в местната кръчма и жените им не работят, ама не са цъфнали и вързали Simple Smile

Ако говорим за имоти, стандарт на живот за мен дават:

- Простор, отстояния, осветеност.
- Озеленяване, двор, градина с място за детска игра.
- Пешеходна инфраструктура, паркове и градини в близост.
- Пешеходен достъп до градини и училища.
- Просторни и мислени разпределения.
- Шумоизолация!
- Високи тавани (2.80 метра чисти).
- Удобен достъп с кола (а не тесни кални пътеки, по които не могат да се разминат 2 коли)
- Естествени материали.

Огромна част от новото строителство, не покрива и половината от тези.

# 718
donev,
такъв имот не ти дава стандарт, а качество на живот.
Посочи ми само един район във Варна, където може да постигнеш това. Вече дори в Салтанат не може да намериш това

# 719
Няма такъв, за съжаление на всички ни. И дори да задраскам няколко критерия, пак не мога да попадна на подобно жилище. А парите са ми в джоба.

Дето се вика на мен, не толкова цената ми е проблем, а качеството насреща... Такова липсва. И то точно при новото строителство. Не мога да се прежаля 3000 евра за м2, при изцяло задраскан списък от изисквания.

Защо липсва - защото всеки купува безразборно и без никакви изисквания. Понеже огромна част от покупките не са с мисъл за качествен живот, а с мисъл за спекула и да скатаем тука едни пари от инфлацията.

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 12:08 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт