Професията при избора на партньор

• 6 408
  • 129
  •   1
Отговори
# 15
  • Out of the Mix
Не е като да не съм слагала Х-а заради професията.

По принцип винаги съм гледала първо мъжа, човека, но това крие рискове. Тъкмо съм го харесала на първо четене и той да каже, че наред с бизнеса тренира професионално питбули за боеве с кучета - всичко се изпарява на секудната. Също, хоби ловец, не. Далеч. Отсъстващите, пътуващите - пилот, постоянно в командировки и тн.

За ръцете - желателно е да има само една лява ръка.
Правилно - гледа се човекът.
Рискове винаги има, и всеки един ход, инициативност е "рискова", малко или много.
Между другото тези агресивни "хобита", са присъщи на типажи, изглеждащи по определен начин.
Може би такива са те привличали, "лоши тарикати", намръщено гледащи, бръснати, татуси? Thinking
Въпреки че не ми изглеждаш такава, но знае ли човек.
Общо взето в съвременната динамика на запознанствата ми прави впечатление липсата на даване на достатъчно време да се опознаят двама души. "Страница" се затваря и отваря много лесно. Търпение няма за нищо.

Защо лява ръка? Simple Smile
Или в смисъл да не е "с две леви", т.е. да може да прави това-онова?

# 16
  • София/Севлиево
Не знам.ММ ме взе като бях само на 21 и изобщо не съм имала време да мисля какво трябва да работи бъдещият ми мъж.Той е IT , към днешна дата ако трябваше да избирам може би щях да търся лекар(първото ми гадже бе такъв),но пак не съм сигурна.Важното е работата му да е законна,да му носи удовлетворение и заплащането да е достатъчно.

# 17
  • Пловдив
В смисъл: АКО са две, най-много една да е лява.

# 18
  • София
Има значение, не искам човек, който отсъства постоянно, но след 20г. може да мисля по друг начин. Joy

# 19
Отдавам водещо значение на професията. След 25 години, когато човек работи каквото може и където го наемат, щото няма особени умения, не знам да има нещо по-добре описващо човека от професията му. Имам си определени професии, с които не желая да създавам познанства, да не говорим за по-дълбоки връзки. Вицовете за тези и онези не са измислени случайно. За да се практикуват определени професии си е нужен определен манталитет, и хората си го имат, поне аз досега изключения не съм срещала.

# 20
Не съм гледала или подбирала партньор според професията му. Но съм гледала дали е запален от дейността си, дали има страст у него. Иначе казано, да прави това, което обича и е добър в него.
За финансовата част не съм имала проблеми, но за времето -да. Имала съм случаи, при които имаше смяна на работното място и пътувания. Ми, не се получи. Не мога да си представя такава връзка и живот, пък камо ли нещо повече като семейство.

# 21
Никога не съм избирала партньор според статус и пари.
За мен, винаги е било важно отношението на един мъж.
Единствено, не бих се съгласила, са живея с човек, който постоянно отсъства, като моряк, тираджия и т.н

# 22
Никоя не каза, че не иска мъж, чиято професия е по-опасна от повечето професии.

# 23
Скрит текст:

По принцип винаги съм гледала първо мъжа, човека, но това крие рискове. Тъкмо съм го харесала на първо четене и той да каже, че наред с бизнеса тренира професионално питбули за боеве с кучета - всичко се изпарява на секудната. Също, хоби ловец, не. Далеч. Отсъстващите, пътуващите - пилот, постоянно в командировки и тн.

Рискове винаги има, и всеки един ход, инициативност е "рискова", малко или много.
Между другото тези агресивни "хобита", са присъщи на типажи, изглеждащи по определен начин.
Може би такива са те привличали, "лоши тарикати", намръщено гледащи, бръснати, татуси? Thinking
Общо взето в съвременната динамика на запознанствата ми прави впечатление липсата на даване на достатъчно време да се опознаят двама души. "Страница" се затваря и отваря много лесно. Търпение няма за нищо.

Аа, не, нищо подобно! Никога не са ме привличали такива. Нормално изглеждащ мъж си беше, с добър изказ, занимателен, с присъствие. За татуси не знам, поне на видно място нямаше. Прикрит социопат най-вероятно - на първо четене, те могат да бъдат доста харизматични. А и бях малка, но поне след това се научих на "treading slowly".

А ловците не ги харесвам, генерално, нито мъжете, нито жените. Написах го във връзка с етичната страна на професиите, хобитата.

И не с двете леви, точно така, сръчността никога не е излишна. Да си вади хляба с умствен труд, чудесно, но интелектуалците могат да бъдат доста тромави и непохватни понякога. Така че умелост в ръцете носи на всеки мъж само плюс точки. Simple Smile

# 24
Как тогава моряците и тираджиите имат жени?

Професия не гледам, но търся разбиране спрямо моята. Не мисля че мъж на бюро би разбрал физическа работа и груб хумор.

# 25
Как тогава моряците и тираджиите имат
Имат жени, естествено. Търпеливи,  оправящи се сами с къщата и децата.

# 26
  • Out of the Mix
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

[/quote]

Аа, не, нищо подобно! Никога не са ме привличали такива. Нормално изглеждащ мъж си беше, с добър изказ, занимателен, с присъствие. За татуси не знам, поне на видно място нямаше. Прикрит социопат най-вероятно - на първо четене, те могат да бъдат доста харизматични. А и бях малка, но поне след това се научих на "treading slowly".

А ловците не ги харесвам, генерално, нито мъжете, нито жените. Написах го във връзка с етичната страна на професиите, хобитата.

И не с двете леви, точно така, сръчността никога не е излишна. Да си вади хляба с умствен труд, чудесно, но интелектуалците могат да бъдат доста тромави и непохватни понякога. Така че умелост в ръцете носи на всеки мъж само плюс точки. Simple Smile
[/quote]
Чудесно, както предполагах. Simple Smile
Личи си, че си си научавала уроците и осъзнавала през годините.
Списвай по-често, имаш какво да кажеш, и си приятна свежа персона. Wink
Относно "левите ръце" - повечето от по-младите сме такива, в смисъл, ако от малък не си се занимавал с неща, не си разглабял, оправял, покрай баща, дядовци, няма как да знаеш и можеш и ти. Сега, не говоря да завиеш един винт, да смажеш нещо, или някакви дреболии техника, компютър. Но вече с модерните жилища, стане ли нещо, викаш "техник" общо взето. Колата ти няма да мога да я оправям. Но затова имам "доверен" сервиз, примерно, майстори колкото искаш. Като не можеш сам, има кой друг срещу съответното заплащане. Simple Smile

# 27
Бях се зарекла, че с професионален спортист дори познанство не искам след 12 години висене по стадиони и травматологии с брат ми. Joy

# 28
  • По света и у нас
НЕ ИСКАМ ДА ЧУВАМ за учител, професор, преподавател, физиотерапевт.

Може да е всякакъв вид инженер, финансист/икономист, ИТ, журналист/сценарист, режисьор, съдя.

Вероятно бих приела лекар, политик, адвокат, военен но имам някакви резерви.

Интересни са ми но не знам дали бих виряла с музикант/певец, скулптор, пилот, капитан, ресторантьор/хотелиер, специален агент, ченге/детектив, астро/квантов физик, космонавт, хореограф, церемониал майстор, готвач, поп, специалист по маркетинг и реклама.

Не ме привличат особено - спортисти, инфлуенсъри, йога или какъвто и да е фитнес инструктор, диетолог, художник, актьор, архитект, интериорен дизайнер, счетоводител, биолози, историци, психолози, логопед, цирков изпълнител, археолог.

Секси са ми някакви мъже без висше образование, но не ги виждам за сериозни отношения - примерно спасител, планински водач, масажист, автомонтьор, тацьор, строител, охранител, парамедик, пожарникар, тенис/ски инструктор.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 07:03 от PriMadonna

# 29
Да, има професии, които не бих искала в партньор. Например,професии, които ми се струват морално проблемни. Много ценя и уважавам военни и полицаи, мъжки мъже са, хора на честта, но не бих могла да създам семейство с такъв. Друго включва разни екстремни алпинисти, формула 1, и други рискови професии. Всякакви престъпници също изключвам, включително и с бели якички.  Не бих създала семейство и с адвокат Simple Smile, въпреки, че мъжът ми е от семейство на такива и има афинитет към закони.

Общи условия

Активация на акаунт