Майка на дискотека

• 9 215
  • 339
  •   1
Отговори
# 300
  • France
Не съм писала, защото си ги имам. Поне два пъти на година. ММ гледа децата в тези моменти. Както аз ги гледам, когато той ходи с приятели. Виж, когато и двамата искаме да отидем някъде е по-сложно

# 301
Два пъти в годината!? Изобщо за какво си говорим? Сега ако можех, взимам децата ти да ги гледам за уикенда. С кого ще го прекараш, с приягелки или с мъжа си?

# 302
Динчо, малко ми звучиш като една съседка от детството - госпожа Василка искаше да и казваме. Знаеше на всички от квартала личните и любовни истории и винаги имаше мнение по въпроса Grin
Започваше винаги с - Чакай сега аз да ти кажа как да направиш. Като станах тийнейджър и носех едни къси потничета и случайно се срещахме на улицата, идваше и ме загащваше. И после крещеше след мен как трябва да се обличам, иначе ще стана еди каква си Grin
Ама направо я бях забравила госпожа Василка и сега ми я припомни хаха

# 303
И защо ти звуча така на теб, знаещата всичко за живота?
Аз от зелена тиква, семки не ща. Пак казвам, няма лошо младите да имат самочувствие.

# 304
  • София
Динчо, направо си се гмурнала в confirmation bias, но нейсе. Мама и татко пък са били във връзка толкова години на колкото си. И въобще не бяха залепени като ваденки. И не са се развеждали. И? На това, на мъгълски, му викат стъкмистика.
И нашите бяха така.
На баща ми много-много не му се ходеше, майка ми пък не я свърта на едно място, съответно тя си ходеше с приятелките. Като гледам и аз съм така -- имам нужда от време само с моята компания, без мъжа ми и сина ми.

# 305
И защо ти звуча така на теб, знаещата всичко за живота?
Аз от зелена тиква, семки не ща. Пак казвам, няма лошо младите да имат самочувствие.

Напомняш ми на нея, защо ли Grin
Може би другите от темата ще могат да кажат

# 306
  • София /Абсурдистан
Никой не е ничия собственост.
Излизам с приятелки от време на време, а мм е домошар.

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 23:27 от The Iron Lady

# 307
  • София
Нашите все още са заедно. Та майка ми имаше много дълъг период, в който си имаше една "група по интереси", среща в сряда вечер и един път годишно една седмица с групата.

# 308
  • София
По принцип опити за нескопосана ирония говорят единствено за несигурност в това, което проповядваш. И незрялост, разбира се.
Визирам наскачалите снежинки след поста на Гугъл.
Всеки си дава гледната точка, хахо хихи оле, пресече ме през корема - коментарчета са малко истерични, не вещаят спокоен брак. Joy
Кетчър, ти колко годишен, спокоен брак имаш, проповядвайки сигурност и зрялост?!
2. Сори, че така сухо, ама ми свършиха прекрасните емотиконки. Исках да сложа поне двайсет, защото съм сладка и прекрасна. И прекрасна, казах ли?

Няма какво да ми болдваш по поста, смешно е на 30+ да говориш, че "ох, сега ще подаде молба за развод, че ходя на дискотека и ще му изневеря с 5-ма, хаха, ох, колко смешничко", вместо "не е нормално да ходим като ваденки".

# 309
  • France
Два пъти в годината!? Изобщо за какво си говорим? Сега ако можех, взимам децата ти да ги гледам за уикенда. С кого ще го прекараш, с приягелки или с мъжа си?
С приятелки разбира се, че отдавна не сме се виждали. Живеем в 3 различни държави и ни е много трудно да съчетаем аджендите си. А си прекарваме чудесно. Сега и децата са по-големи, може и за седмица да организираме нещо. Последния път са ходили в санторини, но тогава пък аз не можех. Това, нали, ако приемем, че положението е "по заповед на щуката".

# 310
С приятелки излизам на кафе, на театър на кино. Мъжът ми някога обичаше да ходи на театър, но е толкова отчаян от все по - за падащото изкуство(има защо), а аз съм по - упорита и по-Любопитна, затова с него не ходим. На фирмени вечери, също сама. Наскоро ходихме на благотворителен бал със сина ми.

На почивка обаче не бих отишла с приятелка, нямам желание, въпреки че имам добри приятелки. Но това не е защото сме"залепени" с мъжа ми, а защото преди да се омъжа, съм ходила достатъчно. Има си и хубавите страни, но има и чисто непрактични, не ми е било приятно напр да остана последна за банята, да ми свети лампа, ако ми се спи, а на приятелката и се чете нещо, да имаме занимания в определен час, когато не искам и тн. С мъжа ми е различно и ми е много спокойно откъм "организационни битови ми". Обикновено аз заявявам и капарирам(ако е нужно) почивка, спа и тн, но като тръгнем, за нищо не мисля. Не си правя сметка за разходи, може да е егоистично, но той се съобразява за всичко с мен, за него няма особено значение. Иначе и на почивка не сме залепени 24 часа, дори има дни се виждаме чак на вечеря. Като беше малък сина ни, изцяло с мъжа ми беше в басейна, аз по сауни те, после ако се видим на басейна, добре. Сега за риба ходят двамата, аз събирам билки. Случвало се е мъжът ми да остане в хотела, да си поспи, ние със сина ми по екопътека на поход (понякога с приятели). Много добре ми е с него, защото имаме добър синхрон и поле за лични занимания.Като съм на някаква диета и избягвам определени храни, си вземам малко от тези на сина ми и мъжа ми(напр пържени картофи), нещо което не си позволявам с приятелки. Не нося никакви пари кеш, най-много 20-30 лв (като малка губех много често пари по екскурзии и имам фобия някаква) и мъжът ми купува разни дрънкулки по импровизирани пазар чета, мед, сладка и други. С приятелки имам хубави спомени от общи забавления, ама го имаше и "Ееее, ти сега защо не искаш там и там, ами защо в толкова часа, ама защо днес и тн"

Но съм убедена, че няма правилен и грешен модел на общуване в семейството, щом двойката я устройва този модел. Лошо би било ако единият се цупи или го "човърка" заради изборите на другия.

# 311
  • Out of the Mix
Роки, нормално родителите ти да са "все още" заедно.
На 75+ закъде, накъде тепърва.
Да си гледат късната възраст, старинките и това е.

Вече, ако бяха 35-40 г. по-млади и кръвта ври и кипи, е друго. Wink

Тая Кечър, ще почина с нея. Joy
Много ми е забавно как се възмущава на простотията, "неправдите", "инакомислието", и "кривите женички", като цяло. JoyGrinningSmile

# 312
Светкавица много точно е описала защо не искам да ходя с приягелки по почивки. С възрастта ставам гнуслива и не ми се дели баня и кенеф с приятелка. Да я гледам без дрехи направо ме втриса. С мъжа е друга бира.

# 313
  • France
О, с моите приятелки нямам никакви притеснения, но ние имаме много дълъг стаж заедно. Виж, втрисам се да си деля стаята с колежка.

# 314
  • София /Абсурдистан
На почивки ходя само с миУто, поради описаните по-горе причини.

Общи условия

Активация на акаунт