Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета. Януари 2025

  • 167 788
  • 2 216
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 1 360
Копче, за акаунта ѝ в инста говоря, че няма нови неща. А относно революционната ѝ теория няма как да се съглася, щото не знам кое е революционното. Едно време как се ядеше тук - салата, ядене/ често протеин/ и накрая десерт. Че аз на 36 бях, когато бивш учител по физическо държеше фитнеса, в който ходех и ми казваше - изяж си вафлата морена и ела тогава да тренираш. Разбирам те и аз така бях като я прочетох. На всички, които имат нужда, исках да разкажа. Но няма лошо. Дай Боже да ти е в абсолютна полза. Хората сме разни.

# 136
  • Мнения: 7 118
Mtz, разбира ги нещата младежът нали 🙂

https://www.strathberry.com/products/lana-hobo-oxblood-shearling

Gabs съм ги виждала.

За храненето - както казват около мен "Без химия няма физика"

Назад имаше питане за ски екипи за високи финни дами. Та колко високи?

# 137
  • Варна / UK
  • Мнения: 444
Al, благодаря за темата. Модни къщи и инфлуенсъри не следвам, поради простата причина, че от мода разбирам точно толкова колкото и от ядрена физика Joy (всъщност - от ядрена физика разбирам една идея повече). Обаче като видя дреха, облечена от някоя мацка тук в темата, е съвсем друга работата Heart Eyes - инфлуенсвам се и още как.
Относно "Глюкозната революция" не знам кое точно не работи. При мен работи. В книгата се описват начините за избягване на пикове на глюкозата. Най-просто обяснено - не се яде въглехидрат без да е окомплетован с протеин и/или мазнини и/или фибри (зеленчук).
Слагам в скрит текст, че е дълго и не всеки се интересува.
Скрит текст:
Позволих си да копирам правилата от една група във Фейсбук понеже съм чела книгата на английски и не знам какъв превод ще сътворя. https://www.facebook.com/groups/718630296400796/announcements
***
Копирам с леки съкращения:
хак 1: Яжте храните в поредност: зеленчук, протеин, мазнини, въглехидрати.
хак 2: Добавете зелена храна(по възможност с най-малка обработка) към всяко ястие.
хак 3: Спрете да броите калории и се научете сами да спирате дотам, докъдето сте сити.
хак 4: Закуската е най важна! Ако спазите правило 1, 2 и 3 на закуска, ще ви бъде много по-лесно през останалата част на деня. За тези, които не закусват, това важи за първото ядене за деня.
хак 5: Ако ще ядете захар, не се вторачвайте толкова в нейния вид. Захарта си е захар, независимо от какво растение идва - бяла, кафява, кокосова, мед, или плод... Всички видове захари предизвикват в организма пик на глюкозата, последван от неизбежен спад, освен ако не приложите някой от хаковете за ядене на въглехидрат.
хак 6: Изберете десерт: ако ви се яде нещо сладко, опитайте се да го изядете като десерт след салатата, протеина и мазнините, вместо да го ядете самостоятелно като следобедна закуска, например.
хак 7: ябълков оцет - мътен, нефилтриран. Добавяйте го към салатите си, по-добрият избор от лимоновия сок е. Ако все пак ви се наложи да изядете нещо сладко самостоятелно - например на детски рожден ден, където има предимно теста, бонбони и торта, разбира се 🙂, изпийте чаша вода с разтворена в нея с.л. ябълков оцет 20 минути преди да изядете сладкото. Това ще спомогне глюкозните ви нива да не достигат пик.
хак 8: След като се нахраните - раздвижете се. Всичко върши работа - от 10 минутна разходка, през силови тренировки с гири, до 30-40 клека до бюрото в офиса, или изкатерване на стълбите на сградата, в която работите или живеете.
хак 9: Ако закусвате, изберете солена пред сладката закуска
хак 10: "Облечете" въглехидратите си. Т.е. винаги консумирайте въглехидратите в компанията на протеини и/или мазнини, когато те не са част от основното хранене. Особено важи за похапванията между храненията. Някои примери как да облечем популярни въглехидрати: препечен хляб с масло, е по-добре от просто препечен хляб. Изяждането на една ябълка/плод предизвиква пикове на глюкозата, но не и ако я комбинирате с парче сирене, прошуто, или ядки/тахан. Ако ще ядете кекс, нека той да съдържа мляко, яйца, масло. Искате компания към следобедното кафе - шоколад или кроасан? Няма проблем. Добавете пълномаслено мляко/сметана към кафето и това ще спомогне да не получите пик.
(край на цитата)***
Хак 1, 2, 8 и 10 са много важни. Откакто се придържам към правилата нямам хипогликемични кризи (да ми прилошава от глад). Комбинация от въглехидрат, протеин и мазнини държи нивата на глюкозата стабилни. Ако ми се прияде сладко - ей така, само сладко, ям първо 100 - 150г Скир/кисело мляко или малко фъстъци. Преди да отида на фитнес ям банан и пия кафе, защото знам, че глюкозата от банана отива в мускулите при тренировка без намесата на инсулин (и с вафла става ама не обичам вафли). Такива работи Blush
И днес тук видях прекрасни мацки и пейзажи Heart Eyes .
Да не е съвсем спам - онази червената рокля, която Al каза, че би носила в черно (и която всъщност е цвят фуксия), е от "Денс", от физически магазин във Варна- https://denssell.com/. И е 38ми номер - едвам я закопчах на гърба, надолу ми е по-свободна. И 40ти номер дрехи имам. И много си се харесвам как изглеждам, въобще не ми пука кой номер е дрехата.

# 138
  • София
  • Мнения: 5 007
От глюкозно-революционния метод 0 файда не видях! Ни килограми, ни хормони, нищо. Освен че ядеш доста повече 🐖
Калорийният дефицит, обаче, определено работи. Чак се смайвам какво показва кантарът като го спазвам и какво - когато ям, каквото душата ми ще.

# 139
  • Берлин
  • Мнения: 5 381
Ал, синът ми е тук

Не е моментът да ми търси чанта. Ама аз като съм си наумила...утре излизам на лов 🤣

# 140
  • Мнения: 7 118
Надя, мерси за линка.
Роклята е много красива, цикламено е моето, но то има такъв избор че ще разглеждам утре с кафето 🙂

От скрития текст - всичко без т.7 се случва вкъщи.

Папурче, прати му линкове 😘
кротувай, какъв лов? Къде работиш и къде си тръгнала.....

Днес като Мими, на салата

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 20:28 от Al Georgieva

# 141
  • Берлин
  • Мнения: 5 381
Аз съвсем встрани от темата, но някой може да помогне. Единствено този сайт не подлежи на увеличение на шрифта /чета на телефона и това е тормоз/. Как да го надхитря? Ето така ми излизат всички сайтове /с този размер шрифт/


А така форумът:



Не помагат настройки нито на телефона, нито на браузъра. Хелп!

# 142
  • Мнения: 10 852
Благодарности към Копче, че ми припомни за абонамента ми в Сторител. 💐 Не бих се хванала за думата “революция” в заглавието на обсъжданата книга. Смятам, че е маркетингов трик да се продава нещо, което е известно и работи, но е удобно събрано в едно четиво.
Щях да поша за чуждиците, развитието на езика и прочие, но сте казали достатъчно. Ние използваме такива, макар вкъщи да се говори само на български и да гледаме бг телевизия/ филми. Неминуемо е, когато по-голямата част от денонощието прекарваме навън. Малкият беше втори клас, когато се преместихме. Понякога измисля негово думи, с които се шегуваме после. Последен пример - сипка. Комбинация между sip и глътка. Поне се старае младежа. 🤣
Изкушихте ме с тая Зара и поръчах топ кашмир  и коприна, но е доста прозрачен. Ще го помисля до утре.

# 143
  • Мнения: 10 599
О, за храна ли ще си говорим?
Ида веднага! 😎
Четох, и спазвам Революцията. Забелязах плюсове, и съм доволна.
Нова рецепта пробвах днес: пилешки кълки с ким и задушен праз с чесън (отделно задуших). Убийствено се получи. Първо ядох салата.

Пристигна ми новия йога екип, и сгъваема подложка която ще нося в Турция. Дано ми станат, и дано подложката е добра.
Скрит текст:

# 144
  • Велико Търново
  • Мнения: 9 204
За много години, момичета!Пожелавам ви да сте щастливи!
Абсолютно всичко съм прочела и видяла, изпуснах само снимките на Ани от днес.

Глюкозната революция нищо ново не казва.При все, че последните 25+ години съм все на режими всякакви и по тази причина съм изчела доста информация, но за хора, които не са се интересували задълбочено е интересна.Имам и двете книги.Подкрепям мнението на Харпи.
Всички дами, които видях бяха страхотни.
Поръчах и чанта от Фурла.
Скрит текст:
да не помисли някой, че съм се самозабравила вчера бях и на погребение
Мими, на РичАрд нищо не може да му дойде много!
Такива страхотни кулинарни изпълнения видях.
През новата година ще съм щастлива и точка!

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 05:45 от siska79

# 145
  • Мнения: 1 754
Папурче, при мен никаква промяна в шрифта на сайта. Както си беше пак е така, с браузър - Chrome съм.
Нещо да си правила в настройките? Ако си инсталирала приложението, деинсталирай и виж как ще е, друго не се сещам.

За първи път чувам сайт да продава с необявени цени, и за цена на ЛС Rolling Eyes, това ми прилича на друг български сайт - състав на дрехата: хубав тежко падащ италиански плат.

Сиска, честити покупки, палтото ти е "заспало"!

# 146
  • Мнения: 10 852
Dez, някой ден като решиш пак да ходиш в Мароко и няма с кой  ми пиши 🤣.

# 147
  • Велико Търново
  • Мнения: 9 204
Света, според мен имаха предвид страници на магазини във Фб.Там има снимки, но цени няма.Пишеш на съобщение и те отговарят.Може и да не съм разбрала правилно де.
Да, палтото ми "заспа".Много е изпипано.

# 148
  • Мнения: 7 118
Палтото е мания, заспало ти е 🙂
Перфектна линия.

За сайта не зная как да помогна.

Пилешкото с ким, праз и чесън ще го сготвя. Много готвя с ким, много обичам 🙂
и с дюли искам да сготвя, рецептата в "Петмез" я видях

G&B, може да го носиш с тъмен топ. Цвета е красив

# 149
  • Мнения: 7 839
Този проблем с размера на шрифта си е от форума и други хора се оплакват още от преди нова година, и промяна няма. Явно за сега не могат да го оправят.

Общи условия

Активация на акаунт