Сложни връзки

• 4 529
  • 107
  •   1
Отговори
# 30
Може авторът да не иска деца.

# 31
Автора се описва като прекалено идеален.Не ми се вярва.Възможно е жената да го е използвала,но не може само единия да е целия в бяло.
Не е ясно и защо се налага закупуването на жилище така спешно.

# 32
Странно е Даниела.
Иска да семейство, но не и свои. Може и да има проблем и затова да търси жена с деца.

# 33
  • Варна
Какво значение има? Минала история. Всичко е приключило.

# 34
  • Пловдив
Може авторът да не иска деца.

Не знам как да отговоря на всеки един в общ отговор затова ще пускам отговори и допълни уточния на всеки поотделно.

Да кажем ,че си имам (имах) моите лични съображения поради, които това да имам собствено дете не ми е била целта в живота.Второта причина е ,че пред мен имам  пример как един мъж  се е отказал от това да няма деца в името на това да живее с любовта на живота си.Израснал съм с този пример.

# 35
Струва ми се, че ти си сключил нещо като сделка, без да си даваш сметка. Едната страна “дава” семейство с деца, другата (ти), за да е честно се заемаш с финансите и си отговорен в грижите. Сякаш малко си затварял очи за недостатъците в отношението към теб, като си разчитал, че парите ще компенсират и оправят нещата.
В следващи връзки, без значение със жени с деца или не, обърни повече внимание на отношенията с партньора и качеството на връзката ви. С грижа и пари към децата, не се закърпват дупки в отношенията на партньорите.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 18:53 от Radeva-87

# 36
  • Пловдив
Ако на мен някой ми декларира желания за създаване на семейство и ме притиска в тази посока, но си крие лошите кредити от миналото, и аз бих го изритала с еднопосочен билет.

В целия ферман го споменаваш мимоходом и с половин дума, а всъщност това е важното. Тя цялата в черно, ти целия в бяло, ама тука със ситния шрифт си направил една дребна грешчица и злата използвачка не ти я простила...

Декларирането ,че иска семейство беше от нейна страна, като напълно съвпадаше с моето виждане за живота ми и не ме е интересувало дали има деца или не.
Уточнението е ,че кредита заради който имам лошо ЦКР е изплатен почти година и половина преди нашето запознаство въобще.

# 37
  • Пловдив
Чакай сега, за общото жилище, ти трябваше да осигуриш самоуастието с потребителски кредит, а тя? И кой щеше да плаща кредита, и на чие име щеше да бъде жилището. Каква ви беше уговорката? Жилището, в което живеехте чие беше? Малко ли ви беше?

Аз трябваше да осигоря самоучастието от потребителския защото тя има кредити.Аз щях да осигоря и ипотечния като щеше да се плаща от "моите"доходи.Жилището в което живеехме е нейно , като се намира в малък град близко до големия.Целта беше докато децата са малки да използва бабите и дядовците и това ,че в малкият град можеха свободно да се придвижват дори и до училище.Да изкараме следващите 4 години там докато през това време закупим или се построи жилището,което бяхме харесали.Доходите , които получавахме ни позволяваха да закупим голямо жилище , като и запазим тези в момента.

Автора се описва като прекалено идеален.Не ми се вярва.Възможно е жената да го е използвала,но не може само единия да е целия в бяло.
Не е ясно и защо се налага закупуването на жилище така спешно.

Няма отговор на този въпрос.По принцип нищо в следващите 4 години не налагаше закупуването на каквото и да е било жилище

Странно е Даниела.
Иска да семейство, но не и свои. Може и да има проблем и затова да търси жена с деца.

Проблеми нямам!Имал съм и връзки и със свободни жени даже всичките са си били с такива.Просто в онзи момент се срещнах с нея.Тя декларира желанието за едно прекрасно семейство , съвпаднаха ни желанията.Съвпаднаха ни мечтите за отношение мъж към жена , жена към мъж.Срещнах жена, която ми беше достатъчна да съм щастлив.Мога и да си призная ,че цялата тази семейна обстановка и ангажименти ми харесаха изключително много.
Имал съм достатъчно интензивен живот близо 15 години, работил съм доста специфична работа , която ми е дала възмножност да видя и да изживея доста неща.
Задавал съм си и въпроса дали пък на нея след 10+ годишния брак не е решила ,че сега и се живее, в което няма нищо лошо и го приемам.Ама пък не тръгна с тази идея....

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 19:17 от Sun2000

# 38
Май нещо премълчава авторът в единствения си пост. Разведена, с две деца, така лесно да разкара такъв идеален мъж, който плаща всичко и гледа нейните деца. Не ми се вярва. И тя ли си и намерила почти веднага нов мъж, или другата? Този новия, да не е бил от преди това?
А жената имотна ли е? А автора?

Този новият, където уж се събрала с него след 3 месеца, мога да се обзаложа, че е бил на хоризонта от известно време, още преди да се разделят. Наистина, както го е описал автора, няма логика при добри отношения между двамата, да го изгонят ей така, заради стари финансови проблеми. Просто няма смисъл в това нещо, а и нея самата, по какъв начин я засяга това, че той имал в миналото финансов проблем? Сега, ако причината за тези проблеми е примерно, че е играл хазарт, тогава са оправдани действията и. Аз също бих се разделила моментално с такъв човек.

# 39
  • София
Цялата история ми звучи малко "от краката за главата". Защо е това бързане, тази игра на семейство? Че и с общ кредит да се набълбукате, след като изобщо не е ясно дали семейството ще се получи. Има нещо много неестествено и неразказано в тази история. Не ме вълнуват детайлите, но авторът да седне и да си помисли защо се е хванал за тази жена сякаш е последната на планетата и много държи бързо да се вкара в "семейния джаз".

# 40
Хммм ,да не би да си бил в затвора? Защо то и такъв случай знам.Майката голямо самочувствие вади ,ама синчето и се забърка с наркотици и влезе в затвора.И , така за да не остане сам майка му го ожени за жена с две деца .

# 41
  • Пловдив
Цялата история ми звучи малко "от краката за главата". Защо е това бързане, тази игра на семейство? Че и с общ кредит да се набълбукате, след като изобщо не е ясно дали семейството ще се получи. Има нещо много неестествено и неразказано в тази история. Не ме вълнуват детайлите, но авторът да седне и да си помисли защо се е хванал за тази жена сякаш е последната на планетата и много държи бързо да се вкара в "семейния джаз".

Ще се опитам да бъда максимално искрен в отговорите си и разбиранията си за връзките.Бързане нямаше в началото , аз и дадох всичкото време от, което се е нуждаела за да се убеди в мен.Тя сама реши да ме запознае с децата.Като след запознаството ни с тях започнахме да се виждаме вече всички заедно.Заедно навсякъде.През седмицата тя си е с тях у тях , уикенда заедно някъде.Половин година по късно стигаме до момента в който аз започвам да се чудя кой съм и къде съм в цялата картинка.Как ще имаме семейство като ние не живеем заедно.Виждам ,че с децата всичко върви повече от  прекрасно и решавам ,че всъщност сме невероятни късметлии като съм чел хората с какви проблеми се сблъскват в такива отношения, на нас всичко ни се получва повече от перфектно.Децата ме търсят постоянно , искат да са с мен , от моята страна абсолютно същото отношение към тях.И реших ,че ако не използваме момента да се съберем и децата да са напълно наясно ,че Аз съм новият човек вкъщи с времето и тийнейджърските хормони ще е много по трудно.Че сега трябва да се поставят границите на това , кой кой е в новото семейство.Отделно като ме сложила в ролята на глава на това "семейство" аз се възприемам за такъв и вадя и плащам.
По другият въпрос......защото съм наясно ,че семейство се гради трудно, защото в нея видях и тя се представи като човек,който  уж знае какво е семейство иска го повече от всичко и просто е изтеглила късата клечка в живота като е направила грешен избор на мъж.Реших ,че жена на тези години с тези разбирания, които ми предостави, с две деца търси спокойствие и щастие и родител за тези деца (нейни думи).Както и в преден цитат споделих ......в нея видях всичко каквто съм търсил в една жена (поне в началото).Та не мога да кажа ,че съм се хванал като удавник за сламка исках точно това и играх по правилата.
Защо беше това бързане за общо жилище.......нямам отговор на този въпрос.Приемам ,че идеята да купим на зелено и да не платим тази цена , която един ден ще се наложи да е платим защото ще трябва да се действа.

По последният въпрос.....находил съм се  в  живота , напълно осъзнато мое решение.Решил съм ,че е дошло времето за създаване на семейство и си търся подходящият човек и попадам на нея.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 19:52 от Sun2000

# 42
Ти не четеш ли?

# 43
Жал ми е само за децата че не са разбрали какво се случва. Двамата играчи не разбрах какво си мерят ...

# 44
  • Пловдив
Хммм ,да не би да си бил в затвора? Защо то и такъв случай знам.Майката голямо самочувствие вади ,ама синчето и се забърка с наркотици и влезе в затвора.И , така за да не остане сам майка му го ожени за жена с две деца .

Ми не, не съм бил в затвора.Нямам досие,В 11 клас пуших един път трева ,алкохол пия понякога ,пуша цигари.Образование - 2 броя.Работа на  висока и отговорна позиция като вече 20 години работя в тази сфера.Да речем ,че в момента бера плодовете на лишенията и безсънните дни от кариерното ми развитие.

Последна редакция: чт, 02 яну 2025, 20:19 от Sun2000

Общи условия

Активация на акаунт