Тунис (тема 3)

• 54 029
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,моля за актуална информация от миналото лято за Royal asur thalassa  5* в Хамамет.Заслужава ли си хотелът,откъм плаж,храна и местоположение за разходки вечер.

# 151
Здравейте,
след сериозно търсене и прочетени доста мнения ограничих избора за семейна почивка с деца до два хотела:
Occidental Marco Polo и
ONE RESORT AQUAPARK & SPA.
Моля за съвет от запознатите, кой от двата да избера?
Благодаря!

One resort на мен ми хареса. Анимацията е страхотна. Ето клипче от атмосферата вечер. Simple Smile https://www.facebook.com/100079777578848/videos/365629482821481

# 152
  • Варна и...духом на Босфора
Здравейте,моля за актуална информация от миналото лято за Royal asur thalassa  5* в Хамамет.Заслужава ли си хотелът,откъм плаж,храна и местоположение за разходки вечер.

Да.
Перфектна локация.
Хубава храна.
Не много широка плажна ивица,но водата в Голфо де Хамамет е И лекуваща.
Съвсем близо до Медината,половин час само по крайбрежната и сте там.
Магазини, аптека,заведения,всичко на една ръка разстояние.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 18:30 от redemi

# 153
Много благодаря за информацията redemi.

# 154
  • Варна и...духом на Босфора
Ей на фотото,в дъното се виждат бели сгради,а,това са хотелчета,други частни вили.
Отдолу под едната е Ануар маркет,магазин Сичку има.
Туй като се излезе от хотелите,Роял,Бел,и Сол Азур завивате наляво и държите същата посока.
От другата страна има магазини/Мама Базар/,собственика говори шест езика,пазарлък обича,аптека,други магазини,Сalimero Cafe,дето гледаме мачове с децата,има пицария,има ресторант,магазини за бански,Чейндж бюро точно до Calimero,и до 22 работи,той,ама га има мач удря кепенците по- раншко😁.
И като свършат Тея белите сгради вляво.- хоп- La Sirene,има си и плаж отдолу,италиански ресторант,жива музика,Рикардо,Джани,❤️хубаво кафе,страхотна паста с финокио и цукини....и още....
Продължавайки надолу вече се наслаждавате на най- тюркоазено многоцветно,азурено море.
Отсреща срещу Сирене е сграда- общежитие за младежи,построена с парите на Бетино Кракси,бяга от Италия в Тунис,много тачен в Хамамет,погребан там.
После има пейки,може да слезете на брега,ако искате,после Ла Рамбла,ама музиката малко,аз ги гълча😁,викам дай Европейско 😁,закуска хубава,кроасаните им са от една от най - хубавите пекарни в Хамамет...и после агале- агале-😽 покрай морето, гробището 😁 и сте на Медината.
Препоръчвам да влезете И от стените край морето,и от вътрешните улички...

# 155
Здравейте, планирам второ посещение на Тунис. Бяхме в Иберостар Джерба средата на Юни 2023г, сега обмисляме средата-края на Септември, подходящо ли е времето като цяло тогава?
Ще бъдем с две деца на 1г и 6г. Отворена съм към предложения и за хотели, без значение на континента или на Джерба

# 156
  • Beyond the Frontiers
Вдигнали сте летвата високо. Като за Тунис.
Принципно периода е чудесен.
За да сте на близко ниво - отново Iberostar, Marillia, Hilton...

# 157
Мъжът ми иска пак там,но като гледам цените доста са скочили та да видим, дано не се разочароваме със следващият си избор. Ти какво мислиш за
SIMBA CLUB - Vincci Marillia Premium 4*
Или този, че гледам има и аквапарк и на каката ще й хареса
sahara beach aquapark resort
SIMBA CLUB - Marhaba Club Superior 4*

# 158
A ако избора трябва да се сведе между тези от остров Джерба

Cesar Thalasso Standard
SIMBA CLUB - Vincci Dar Midoun Premium
Vincci Helios Beach And Spa Premium

Кой е за предпочитане?

# 159
  • Beyond the Frontiers
Мъжът ми иска пак там,но като гледам цените доста са скочили та да видим, дано не се разочароваме със следващият си избор. Ти какво мислиш за
SIMBA CLUB - Vincci Marillia Premium 4*
Или този, че гледам има и аквапарк и на каката ще й хареса
sahara beach aquapark resort
SIMBA CLUB - Marhaba Club Superior 4*
Ако гоните аквапарк - Сахара. Нищо че е официално 3*. Всъщност има ремонтирани стаи и си е съвсем ОК. Даже много добре
Марилия няма пързалки, но като база и ниво на услугите е много добре. Говори се че ще стане 5*.
Мархаба клуб е ОК. Но си е твърдо 4*. Ако ще е там поне да е Occidental. Много читави хотели в една територия.

Kativita, явно гледате оферти на Абакс. Винчи Хелиос за мен е по-добър. Винчи дар Мидун имате екстри - безплатна екскурзия. Цезар е част от един комплекс с Djerba Aqua.
Нивото не е драматично различно, че да кажем...този е хотелът.
Зависи кое е важно за вас.

# 160
Да, на Абакс са офертите...Искаме лежерна почивка...без обиколки и екскурзии...Важно ни е да е чисто, добра храна и хубав плаж...
Благодаря още веднъж за всичко  споделено за хотелите!

# 161
Аз също много благодаря! Ние също предвид 2те деца 😁 гоним по-скоро почивка.
А какво всъщност са Симба клуб, виждам доста хотели под това име, загледах се сека и в Nozha beach, който също е симба клуб 🤔

# 162
  • Beyond the Frontiers
Simba са 2-ва хотела в Хамамет - Nozha и Marillia, които са добри, прясно ремонтирани.
2-ва в Сус - Мархаба клуб и Оксидентал Мархаба.
1 на Джерба - Винчи дар Мидун.
Инициативата е на Абакс. За тези хотели предвиждат - една безплатна ексурзия (сити тур обикновенно), отделен автобус (демек не се обикаля по хотели), български представител всеки ден в хотела, анимация на български (детски аниматор), кът с българска кухня.
Хубава е идеята.

Винчи Хелиос тогава. Вижте и Джерба голф, Welcome Meridiana.
Не знам желаната дата и бюджет, но има и други добри варианти Calimera, Telemaq, Fiesta, Seabel...

# 163
  • В.Търново
Simba са 2-ва хотела в Хамамет - Nozha и Marillia, които са добри, прясно ремонтирани.
2-ва в Сус - Мархаба клуб и Оксидентал Мархаба.
1 на Джерба - Винчи дар Мидун.
Инициативата е на Абакс. За тези хотели предвиждат - една безплатна ексурзия (сити тур обикновенно), отделен автобус (демек не се обикаля по хотели), български представител всеки ден в хотела, анимация на български (детски аниматор), кът с българска кухня.
Хубава е идеята.

Винчи Хелиос тогава. Вижте и Джерба голф, Welcome Meridiana.
Не знам желаната дата и бюджет, но има и други добри варианти Calimera, Telemaq, Fiesta, Seabel...
Еее, ако това ми го беше обяснила щях да резервирам за Симба или Мархаба като кореспондирахме във Вайбър, а не да се чудя и да си пиша сама. 😃😃 Накрая като липсваше комуникация и се отказах от Тунис.

# 164
  • Пловдив
Русалка,не очаквай някой да ти даде всичко на готово.Сега поне с този интернет може всичко да се намери като информация.Ако не знаеш езици си има преводач ,отделно клипчета.Отделно всички агенции под всеки хотел има информация какво предлага,брой стаи,на какво разстояние е от летището и още куп неща.Само се иска да седне човек и да се позаинтересува.И когато се колебаеш между няколко  тогава да се допиташ до професионалистите в бранша.

Общи условия

Активация на акаунт