Отговори
# 105
В реанимацията бях с един човек, който 20 дена е бил така. Махнали му стомата. И той беше със сонда. Преливаха ми хранителни вещества. После го качиха в отделението, заедно с мен. Оправи се човекът.

# 106
Здравейте, мили хора! За първи път влизам тук и ако нещо бъркам моля да ме насочите.
Моля  Ви помогнете! От септември 2024 започнаха болки в корема.Два пъти ходих в спешното на ВМА-ехографи, скенери-нищо.Колит,възпалени  черва,лекарства-не минава.Октомври по спешност в МВР болница-пак скенер обикновен-нищо.На 29.10.24 в б-а Надежда-следя се след рак на ендометриума-първи стадий-се видяха образувания на черния дроб.Успях да направя ПЕТ-КТ в Александровска и всичко излезе-нов рак на панкрреаса с разсейки в черен дроб.Животът ми свърши.За изминалите дни до момента не помня нищо-все едно не са били, не съм ги живяла!Консултация със светило във ВМА-няма смисъл да ви описвам отношението-все едно вече бях умряла-няма операция за Вас,нито сега нито когато и да било,нещо химио и това е ако може.Постъпих в Токуда и направих биопсия и резултата-1 ред -екзокриннен карценом на панкреаса-това е.Взехме блокчетата и в Турция-не защото искам там и знам колко лекуват а само да не се губи време,тъй като ракът се разви за 2 месеца-нова биопсия и започнаха химио с Фолфири.Направих 2 вливки докато вървят консултации в България.Коннсултация с друго светило-10 мин.,без да разгледа документите и препращане към друг лекар-ами елате след 20 дни,сега излизам в отпуск.Нито насока какво може да се изследва, на какво реагира рака,нови лекарства или кл.изпитвания-нищо.Знам,че диагнозата е мн.тежка.Близките ми-баща ми и съпругът ми непрекъснато ходят по консултации и лекари,но надежда за лечение в България не виждам.Татко е много корав човек-преди 20 години се излекува от Гилен-Баре,но знам че се крие и плаче.Сина ми и снахата чакат дете-сега януари и гледаме да не ги натоварваме,но и сина ми преживява виждам го.Много моля дамата ползвала фирма посредник за Германия да ме насочи ако не е тайна към фирмата-само това я моля от сърце.Моля Ви! Иначе се храня,сега нямам болки,в добро физ.състояние съм.Много Ви моля, помогнете ми! Желая Ви здраве,всичко друго е ......

# 107
artas0658, най-важното е да се потвърди диагнозата - местоположение и вид на тумора. На моя близка я бяха сбъркали и се оказа, че не е на панкреас, а на жлъчни канали в черен дроб. Ти имаш ПЕТ и е по-малко вероятно да има грешка, но въпреки всичко. Иди пак във ВМА при други специалист, там са най-добрите в България. Ако не може операция, трябва да търсиш нови лечения, клинични проучвания. Правилно си се ориентирала. Пиши тук, ще намериш съмишленици.

# 108
Хора, за лепенки какъв е редът да ги изпишат? От онкодиспансера може ли да се вземат директно?

# 109
Потвърдена е- 2 биопсии и ПЕТ-КТ. Не съм много в час-как да сеобърна към дамата на лично къде да кликна.Светилата от ВМА ме отписаха.

# 110
Хора, за лепенки какъв е редът да ги изпишат? От онкодиспансера може ли да се вземат директно?
Лекуващият онколог изписа обезболяващи в нашия случай и ги взех от болничната аптека.

# 111
Моля ако някой има и знае сериозна фирма-посредник за лечение в Германия да   ми пише,, ако му е удобно. Ще съм мн благодарна за всяка информация!На много хора сте помогнали -четох много,моля кой каквото знае ще му бъда благодарна за лечение в чужбина-четох и че в Испания успешно лекуват рак, изобщо на Запад лечението дава повече възможности за тежки случаи,докато тука само мога да чакам да се влоша и.....поне засга съм в добро физ състояние и това все пак е мн малък но все пак плюс,но докога ли.....Дали ще мога да прегърна внучката.да я видя да проходи,, да поиграя с нея.Помогнете с информация,,моля Ви!!!

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 12:56 от artas0658

# 112
Най-важното е да не се предаваш. С мен е на химио жена с такава диагноза. Сега ще бъде на 4 вливка, бори се жената. Всичко е като твоето. Лекува се в Надежда.
Днес направо се прецаках. Повече от час бях по задачи - бях на църква за светена вода, после на магазин... Едни баири изкачвах и накрая на земята, а ми е 5 ден след вливка. Ама пак трябва да излизам. Изложих се, не можех дъх да си поема, изпотих се, душичка нямах. Паднах. После ме заведоха до едно столче и успях да се съвзема. Сега вече съм добре

# 113
artas0658, в горния десен край на страницата на форума има един знак като плик за писмо. Като кликнете върху него се отваря менюто за лични съобщения - там може да видите ако някой Ви е изпратил лично съобщение с допълнителна информация.

# 114
  • софия
Моля ако някой има и знае сериозна фирма-посредник за лечение в Германия да   ми пише,, ако му е удобно. Ще съм мн благодарна за всяка информация!На много хора сте помогнали -четох много,моля кой каквото знае ще му бъда благодарна за лечение в чужбина-четох и че в Испания успешно лекуват рак, изобщо на Запад лечението дава повече възможности за тежки случаи,докато тука само мога да чакам да се влоша и.....поне засга съм в добро физ състояние и това все пак е мн малък но все пак плюс,но докога ли.....Дали ще мога да прегърна внучката.да я видя да проходи,, да поиграя с нея.Помогнете с информация,,моля Ви!!!
artas0658, 🤗
Аз с конкретна информация не мога да помогна. Това е профилът на miglenasky - https://www.bg-mamma.com/?action=profile;u=575901, която би трябвало да може да помогне за фирмата за лечение в Германия. Когато го отвориш, срещу името има плик, през който пишеш съобщение

Това е, когато ползваш форума през компютър.

В мобилната версия е под екранното име:

Много ти стискам палци Hug и от сърце искам да има светлина, да прегръщаш и разхождаш внучката!
Ужасна, отвратителна болест!

Последна редакция: пн, 06 яну 2025, 15:32 от zvаnchе

# 115
Ноли, за бой си! Ама наистина. Трябва да се щадиш и пазиш, особено в тоя грипен сезон!

# 116
Ако мога сама ще се набия. Толкова много искам и аз да видя внуче! Такава мечта ми е! Благодаря, момичета и момчета, невероятни сте! Не се отказвайте!

# 117
Ноли, пази се, едно е да излизаш на разходки, съвсем друго да тичаш по задачи. Делегирай ги на близките, а ти се пази!

# 118
Благодаря Ви за подкрепата!!! Аз съм жена на 56 г.Винаги съм била силна.Минах през много трудности в живота си-дъщеря ми изчезна от къщи на 18г.Търсихме я къде ли не.Разбрахме че вероятно живее с някакво момче.Изчезна и взе всичко което можа-пари,ценности,,всичко.За дда няма досие в полицията наехме частна агенция и я намериха.Свързахме се с родителите на момчето,искахме среща,да говорим,че няма значение какво се е случило,че я обичаме,но те отказаха и в последствие казаха чеси етръъгнала от там.Свекърва ми е знаела през цялото време къде е и нарочно е мълчала-да ме накаже за и аз не знам за какво,без да помисли че сина й почти полудя и една година не говореше-почти буквално.Трябваше аз да съм силна,защото имам и син а и мъжът ми рухна психически.Започна да пие вечер.Понякога доста.Това се отрази и на сина ми.Тръгна по лош път....Беше задържан в РУ.Изкарах го от там и само защото видях че е пребит и го написах на разписката с която ми го предадоха понеже беше непълнолетен ги достраша да му повдигнат обвинение.Но той си направи изводите,видя че ще си провали живота и се промени,отдавна вече години работи,но вече от другата страна-лови престъпници.Гордея се  с него-прекрасно момче,сега чака дъщеря.И с дъщеря ми всичко е наред и ми каза да чакам и от там внуче и много много се радвам и я обичам.
Но дойте ракът-първо през м.04.24 на ендометриума-преборих се.И на контролен-нов рак но вече знам че  оцеляване няма...Извинете ме за това което пиша,но не смея да споделя с друг.Моойте мили хора се  надяват да се излекувам.Но аз знам че просто е въпрос на време и то не много.Всички сте минали през какво ли не и сте толкова силни.Поклон пред вас!!!

# 119
  • софия
artas0658, ред няма. Трябва да правим каквото трябва и да вярваме, а става това, което става.

Общи условия

Активация на акаунт