Отговори
# 1 050
Кенга, все едно за моята майка говориш. И тя така отказваше странични неща- гадно било и т.н. Ама хапчетата ги пиеше, те не бяха гадни... Както и да е. Влизам, за да ти кажа какво да НЕ вземате. Това е супер нестабилно и трябва задължително втори човек, за да стъпва отпред и да го държи стабилно. Нашето е на друга марка, но на същия принцип

# 1 051
Здравейте, ММ мина пет скенера и е напълно чист, слава богу. Направи го в началото на седмицата и лекарката разчете резултатите веднага, за да не чакаме до понеделник, за което сме й страшно благодарни.
За ИР ендокринолога му изписа Глюкофаж. Незнам дали ще му помогне, на мен помогна и то минимална доза, ама аз имах 4-5 излишни кг., а той има 30. На диета е и му предстой операция на хемороида, ще е уж неинвазивна, но лекаря казва, че докато се възстанови ще свали и кг. В понеделник ще ходи да си вземе диска от болницата и ще говорим и с лекарката за Глюкофажа, да не вземе да му навреди нещо. Все още не го е пил, взехме го и си стой.

# 1 052
Здравейте, ММ мина пет скенера и е напълно чист, слава богу. Направи го в началото на седмицата и лекарката разчете резултатите веднага, за да не чакаме до понеделник, за което сме й страшно благодарни.
За ИР ендокринолога му изписа Глюкофаж. Незнам дали ще му помогне, на мен помогна и то минимална доза, ама аз имах 4-5 излишни кг., а той има 30. На диета е и му предстой операция на хемороида, ще е уж неинвазивна, но лекаря казва, че докато се възстанови ще свали и кг. В понеделник ще ходи да си вземе диска от болницата и ще говорим и с лекарката за Глюкофажа, да не вземе да му навреди нещо. Все още не го е пил, взехме го и си стой.
Много се радвам за добрия скенер на съпруга Ви!Все така добри резултати!Спокойствие и хубаво лято и на Вас!

# 1 053
Честито за хубавия резултат. Колко време трае процедурата в Пловдив, от самото отиване до края и може ли преди това да си пил кафе и пушил? Досега съм правила само в Александровска, много съм доволна, но  само за това не ми се ходи до София.

# 1 054
  • Варна
И тука да се похваля,чист Пет.

# 1 055
И тука да се похваля,чист Пет.
Много се радвам когато прочета такива резултати.Дай Боже на всички.

# 1 056
Винаги да са такива.

# 1 057
Здравейте, мили хора. За жалост и аз се записвам тук.

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 07:10 от Elena4321

# 1 058
Ще се включат по-запознати хора с добри съвети, аз само искам да кажа, кураж !
Изкачайте и другата биопсия, чуйте докторката, вероятно ще минете и онкокомисия и едно по едно ще започнете лечение. Пред мъжа си се дръжте и давайте кураж и на него, заедно ще се справите!
Пишете тук, има много компетентни хора, а и ще се чувствате по-спокойна! По лесно е да снимате епикризата, като изрежете личните данни!
Успех 🍀

# 1 059
Здравейте, мили хора. За жалост и аз се записвам тук. От 10 дни съпругът ми е с почти сигурна диагноза рак с разсейки от скенер с контраст. Толкова невежа съм в момента, опитвам се да разбера медицинската терминология, но ми е трудно, от прочетеното в интернет пространството разбирам, че ако това се докаже, положението не е никак леко. Според лекарката, направила колоноскопията, нещата са сериозни. Предистория: направен скенер по повод хидронефроза на единия бъбрек и сложен стент. Скенерът описва сериозно стеснение на дебелото черво и мети на перитонеума. Направи се колоноскопия, биопсията /4 взети проби/ е показала доброкачествен полип и силно възпалено черво. Гастроентероложката категорично отхвърля резултата като възможен и прави втора колоноскопия, като този път взима 5 проби. Чакаме резултати. Направи се втори скенер:"установяват се КТ данни за малки чернодробни МТ лезии, масивни и някои конфлуиращи перитонеални десиминации в корем и малък таз с инфилтрация на структурите в съседство. Разширен десен уретер до нивото на МТ лезия в малък таз, което можем да свържем с компресия /в Д.Д. инфилтрация?/ Находката в областта на сигма на пърмо място свързваме с обемен процес, като е уместно извършване на колоноскопия с биопсия." Това е заключението.Има доста подробности преди това с размери, но е дълго за описване. За черен дроб пише наличие на хиподенсна находка с големина 0,94 см., отграничаваща се отчетливо във внозна фаза. Втора подобна лезия се открива в четвърти сегмент с размер 0,52 см. Откриват се множество масивни перитонеални МТ лезии, по-големите конфлуиращи помежду си с размер от коронарната реконструкция - 9 см. и 6,87 см. на ниво долен полюс на бъбреци, 4,49 см десностранно в малък таз инфилтрираща тънкочревна стена по съседство, 2,26 см. вентрално и десностранно по пикучен мехур, който изглежда интактен. Ужасно съм изплашена, не знам всичко това колко страшно е, колебаех се да пиша, защото се ужасявам да прочета отговори, които може да ми подскажат, че нещата са изключително зле. Силно се надявам да не така. Желязо - 6 при норма 12, хемоглобин 128, туморни маркери общи и на черво - в норма, първа биопсия - доброкачествен процес, а в същото време скенерът улавя притеснителни неща. Много съм изплашена, много....Чакаме вторите проби и нямам идея как ще посрещна резултата. Мъжът ми се срина тотално. Пожелавам на всички ви оздравяване и по-спокоен живот!

Здравей Елена! Не си добре дошла, но след като си тук, имаш нужда от подкрепа и помощ. Силно се надявам резултата от скенера да е объркан с резултата на някой друг, всичко става, на мен са ми обърквали снимка на белия дроб.Чак толкова да няма оплаквания от страна на червата ( болки и проблем с тоалетна) е малко странно за метастазирал тумир, причиняващ сериозно стесняване. Изчакайте биопсията, няма спешност от страна на червото, само стреса ви е много голям. Към момента имате противоречиви резултати Ако все пак втората биопсия потвърди карцином, ще започне химиотерапия, като е хубаво преди нея да направи и ПЕТ скенер, при нас имаше мети в кости и костен мозък, които не се виждаха на обикновения.Измерете нива на феритин, за да се види има ли нужда от добавка на желязо .Най- добре консулт с хематолог.Може да започне прием на Герисан, за да се поддържа хемоглобина.Запазете самообладание, доколкото е възможно, под стрес се вземат грешни решения! Ако има нужда, питай отново, тук винаги ще ти бъде отговорено!

# 1 060
При съпруга ми имаше компресия на дебело черво от М, отвън, при доста перитонеални М. Така че не е невъзможно находката в червото да не е първичния проблем. При него излезе панкреас.

# 1 061
Ако някой има нужда от следоперативен колан Thuasne голям размер (става и за херния), нека да ми пише. Мисля, че никога не е използван.
Скрит текст:

# 1 062
Честито за хубавия резултат. Колко време трае процедурата в Пловдив, от самото отиване до края и може ли преди това да си пил кафе и пушил? Досега съм правила само в Александровска, много съм доволна, но  само за това не ми се ходи до София.
С подготовката и изчакването след скенера 2.30ч-3 горе долу. Резултатите ги дават с диска за 2 работни дни, а по телефона или  в хис.бг качват разчитането още на следващия ден.

# 1 063
Здравейте отново. Посъветвайте ме за добър онколог и хирург - рак на дебело черво, разсейки перитонеум и може би черен дроб. Благодаря на всички ви.

# 1 064
Здравейте, мили хора. От известно време Ви чета и     мисля, че сте страхотни. Помощта и подкрепата, които си оказвате един на друг са наистина безценни!
Повода да се включа е резултата от рентгенографията, която ми правиха днес и който не съм сигурна как да интерпретирам. Връчиха ми лист с резултата и казаха, че е качен в досието ми. Утре мисля да го коментирам с ЛЛ, но бих искала да чуя и мнения тук.
Качвам снимка с резултата.

Малко детайли за изясняване на общата картина. Оперирана съм от рак на ендометриума 2023. Правена е лъчетерапия. Ноември 2023 - чист пет скенер. След това съм диспансеризирана - на всеки 3 месеца гинекологичен преглед, ехограф и кръвни изследвания. Днес за първи път след пет сненера - рентген.

Общи условия

Активация на акаунт