Отговори
# 60
Защото повечето се правят на ощипани госпожици и не казват, че трябва да вървиш с пачката напред, тогава те приемат и там откъдето са те върнали. И мен ме изритаха от две болници да си мра в къщи, но когато майка ми и мъжа ми тръгнаха с парите напред и диагноза и стадий и всичко се уточни и операция се направи и вече седма година съм жива и здрава. Даже една сестра ми каза и
,,той доктора, ако знаеше, че си златна кокошка, нямаше да те върне, такива много ги обича", мотаеха ме като мъжа на Катерина, добре, че един циганин казал на мъжа ми как да процедира. И сега давам благодарности в плик и затова образните ми са когато поискам и каквито поискам, а преди и за обикновен скенер не даваха. Ама тука лекарското лоби не дава и дума да се каже, че за да те погледнат, освен направлението и регламентираната такса вземат и още пари.

# 61
Само не разбирам, защо за пореден път замествате мъжа на Катеринка. Някакво удоволствие ли ви доставя това. Оставете човека да почива в мир. Още в началото, когато описа случая му, човека беше в крайно тежко състояние. И никакви пари понякога не помагат. Не мисля, че биха помогнали и в техния случай

# 62
Защото и мен размотаваха по същия начин и даже в епикризата са ми писали рак 4 стадий, демек умряла от рака, дали, ако е бил 4ти стадий и нищо не е можело да се направи щях да съм жива още, само  с една лъчетерапия и една операция, даже химиотерапия не съм правила, защото няма нужда. Ама като си нямал болни в семейството, не знаеш какво да правиш и те изхвърлят да мреш.

# 63
Аз не отричам бързия достъп до лечение в България, но той също е свързан с големи разходи, особено на фона на заплати от порядъка на 1000- 1200 лв в малък провинциален град.София е друга бира.Повечето лекари, на които вярвам, са там.Но не всеки има възможност да плати трицифрени числа за консулт, а е ясно, че ,,светилата" не работят с НЗОК, с мноого малки изключения.И поради горепосоченото, вече няколко мои познати с много по- ранен рак напуснаха тоя свят, заради безхаберието и приемането на професията като ,,ден да мине..."В големия процент от случаите е така, по една или друга причина. Моя злощастен опит е с онкологията в Плевен, Университетска., също и  при моите познати Скоро излезе наяве инфото за бума на вътреболничната инфекция, заради липсата на вода до скоро и безхаберието от страна на персонала.В София не съм виждала толкова мизерна болница.А съм обходила повечето големи. Та в тоя ред на мисли всеки споделен вариант за лечение е от полза, та ако ще и само един живот повече да е спасен. И да, има и нюанси, но те са за тия, които са с добър здравен статус и имат времева възможност да се лутат в системата.За останалите оцеляването е лотария.

# 64
  • Другата България
Буболина, няма да се уморя да повтарям едно и също, що се отнася до постовете ти.
Никога не са били полезни на никого, или почти на никого.

Защото в тях никога не е имало нещо, което е във връзка с темата, която ясно е написано за какво е - за взаимопомощ и подкрепа.
Години наред чета за твоите пари, за твоите рушвети, за това как никой никъде не дава нищо ако не му се плати, години наред не само в тази тема единствено и само хейт към лекарското съсловие като цяло. И както вече казах, няма да се изморя да повтарям - твоят личен пример не е релевантен, не е единствен, не е уникален. Хасково не е центъра на България, ти не си единствената пациентка с рак, не само в Хасково. Толкова хора писаха тук, че никъде не са плащали нищо, получавали са направления за образна диагностика напълно безплатно, защото това влиза в проследяването в съответния онкодиспансер, получили са помощ, и продължават да получават.
Имала си пари - дала си, това е твоя личен избор, личен избор е и да продължаваш да даваш.
Но е грозно, досадно, и изключително неприятно непрекъснатото ти намилане /защото е точно такова/ на едно и също. Не си полезна на никого. Да не говорим за сравнението със съпруга на Катеринка, да почива в мир човека, но толкова нелепо сравнение....да не говорим и че и самата Катеринка е с онкозаболяване, и не си позволи да нахейти лекарското съсловие по начина, по който го правиш ти.
Да, това, което се е случило с теб не е редно, не е приятно, но ти нито си подала жалба някъде, нито си разгласила случая, нито имаш намерение да го правиш. Вместо това продължаваш да си плащаш, и същевременно да хвърляш кал по ВСИЧКИ медицински лица, които дори и да не ти се вярва, освен, че си искат пари, и спасяват животи. При това без пациентите да вървят “с пачката напред“.

В темата за ТЕЛК е същото - изключителна дезинформация, хейт по всичко и всички, подвеждащи постове, и там ти правят постоянно забележки, че чак се чудя понякога колко “дебелокож“ трябва да си, за да не се усещаш, че си нежелан някъде.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 09:38 от Merri_An

# 65
Доколкото знам, проф. Салтиров е заминал за Япония преди няколко месеца, да лекува онкологично заболяване, за съжаление.
Дали се е върнал и изобщо ще работи ли отново, не съм питала последния месец.
Затова препоръчвах д-р Христов, той е от неговия екип.
Във ВМА урологията е на ниво.
И отново си задавам въпроса защо ли е заминал да се лекува там, при положение,че тук биха му обърнали внимание.
Дано всичко с него е наред, чудесен лекар е.
Което ме подсети да попитам за него.
Съжалявам да го чуя за проф.Салтиров.Дано да има късмет и да се върне,  за да продължи да лекува.

# 66
Боряна, какво ти става? На предната страница въобще никой не се е обръщал към теб и не те е споменавал, че да скачаш, че се заяжда някой с теб. Стига вече с тези нападки, като не те натискат, не се напрягай. Достатъчно е стресът на всички в темата и без това.
Аз скоро ще намеря време и ще седна да напиша с какви проблеми продължаваме да се блъскаме. Само през декември бяхме на 3 различни доктора уролози и нефролози. Абсолютно всички повтарят едни и същи безполезни препоръки. Прегледи по 5 минути без въпроси, без прочитане на документите, без преглеждане на резултатите от ядрено магнитен резонанс и тн. Професори по 150 200 лева прегледа и за какво? Единият виждал запушване на бъбрека, другият не виждал. Единият виждал камък, другият не виждал на едно и също място. Карагьозов във Вита казва, че е тотално изгорено влагалището и сигурно никога няма да се възстанови, жестоко срастване на тъкани и нито свещички, нито лепенки, нито мазила и пръскала помагат. Човекът е обезличен, нетрудоспособен, захвърлен да обикаля и да си търси нещо за възстановяване и облекчаване на болките, които са постоянни. Е, ти ако имаш такъв случай в семейството или се случи на теб, няма ли да се ядосаш?
За ТЕЛК чака повече от година, после отложиха решението с още 2 месеца и сега е краят на 3 месец и още няма пенсия. И тук ли да се въздържа от ХЕЙТ??? Да дам линк към групата във фейсбук, в която хората масово нямат решения по повече от една година?
Просто понякога имам чувството, сигурно субективно, че живеем в различни държави. Наистина се радвам за всички, които намират някакси късмет и попадат на свестни лекари и се излекуват, но някои нямат този късмет и не им се стичат благоприятно обстоятелствата.
Трябва обаче да се спре с тези нападки, защото така не си помагаме. Мисля, че с Боряна също имахме някакъв конфликт преди известно време и си замълчах. Може би просто е такъв човек, не зная и няма значение.
Сигурна съм и в това, че човек не може да живее само в своя собствен балон и да си мисли, че няма други, които да имат проблеми или той ако е намерил начин супер, а другите няма значение как ще се оправят. Ние сме от провинцията пътуваме абсолютно всеки път семейството примерно мъжът на майка ми отсъства от работа, аз също, губят се надници, зареждаме гориво, плащаме прегледи и лекарства абсолютно всеки път.. Аз пътувам от другия край на страната до София всеки път за прегледите на майка и не само това.. много други неща, които въобще не стават на въпрос и не са коментират в темата няма и нужда. Бързият достъп е възможен да, но това не гарантира нищо в крайна сметка, защото въобще не се знае как ще протече лечението, как ще реагира на него организмът и дали няма да имаш 3 4 различни мнения както беше при нас.

Така или иначе не съм тук да споря с някого поне аз, но ще напиша къде и какво се случи с лечението и ужасяващите последици от него, заради които предприех съдебни действия.

Последна редакция: сб, 04 яну 2025, 14:26 от Kabile12

# 67
Kabile, какво къде е написала? Явно ти е трудно четенето с разбиране. Да ти ги преведа ли последните постове и да ти извадя есенцията от няколко нейни? Ако ти е толкова трудно де. Пас ще кажа, чудесно е който намери начин, или има право, или пари да се лекува в чужбина. Но темата не е само за тях.
 Хиляди хора се лекуват ежедневно в България. И не всички са объркани, изнудени, навикани и изгонени.

# 68
Кабиле, в момента жени осакатени от Горчев, заедно с журналист подготвят материал, може да се включиш и там.

# 69
Боряна, ти си един изключително заядлив човек.
Темата приключи, ти продължаваш!
Вади каквито искаш есенции, ти и много нюанси виждаш!
Пак ще ти кажа, че няма да спра да пиша по тази тема и то точно за лечение навън, не го ли разбра?
Както и другите няма да спрат ,за лечение тук и така трябва,да обменяме информация.
А ти си подскачай, на мен не ми пречиш.

# 70
Кабиле, понеже си си преправяла поста, след като писах. Та явно говорим на различен език. Злобна съм, да и. Аз не съм написала за теб обиди и че си такава. И да, за разлика от теб, аз нямам майка, защото рака ми я отне. Нямаше шанса като твоята да живее с усложнения и да се ядосва, че още не е излязъл телка. И ние сме попаднали на къси клечки, но с много питане и търсене сме попаднали и на добри и съвестни лекари. И нали това е целта, да даваме идеи къде може да се получи помощ. Твоите постове са все с нападки към лекари, пък неща аз съм злобната и заядливата.

# 71
Е хубаво де...и тук има хора, на които е обърнато внимание и са доволни.
Кой го отрича?
И е много хубаво, че ги има.
Но има и други като нас, които са изтеглили късата клечка тук и са потърсили спасение навън и са доволни.
Темата е за всички, без значение кой и къде се лекува.
Чета я от години и не съм останала с впечатление да се говори само за хора, които се лекуват в чужбина, напротив, обратното е.
И ако не се беше заяла така, нямаше и сега да го разискваме толкова.
И се радвам,че много хора подкрепиха, това което споделих,за си го знаят като опция.
Ти даваш тон какво трябва да се пише тук.
Но не си коректива, не знам защо не ти става ясно.
И както казах,няма да спра заради теб.
Ако толкова се дразниш,направи отделна тема, само за подкрепа и лечение на хора, лекуващи се в България.

# 72
Пиша последно и спирам да ви отговаря на вас, че го обърнахте на другари съд от онези времена. Къде точно съм те нападнала, че написах няколко пъти да напишеш подробно алгоритъма, за да се възползват и други. Ама да е точка по точка, а не с недомлъвки или на лично. Защото така остава впечатление за нещо не дотам законно, а заобикаляне на закона, чрез някои вратички. Още чакам. Искам да зная как точно всеки от нас може да се лекува в чужбина.
И написах няколко пъти, че е чудесно че се лекувате там, и успех в лечението. Щом това те дразни, няма какво повече да кажа.

# 73
Аз обясних, ако върнеш назад .
Намерих фирма,която е посредник,сама трудно щях да се справя или поне много време щеше да отнеме,а ние нямахме. Даже фирмата си я набелязах предварително,защото видях накъде отиват нещата. Обадих се, попитах за цена, условия, какво включва цената и колко бързо става организацията. Исках да съм подготвена.
След пореден Пет скенер,на който се видя, че около операцията в малкия таз има метастази,както и много малки в бял дроб и след отказ за лечение от няколко места тук ,се обадих.
Ние имаме познат там и знаехме къде ще живее.
Отиде в Германия,от фирмата ни бяха записали  час в Общината, направиха адресна регистрация.
Върна се,отидохме в Здравна каса, представи регистрацията и ТЕЛК, че е пенсионер по болест и му издадоха S1 формуляр, който прехвърля здравните му права в Германия.
Стана на същия ден.
На по следващия замина.
От фирмата му оправиха другите документи там, заедно с него, немска здравна карта и каквито още са необходими, не ги знам всички, те си движеха нещата.
От фирмата бяха записали час при онколог, също личен лекар.
Заведоха го и започна лечение веднага.
Всичко стана за 5 дни,от момента в който решихме,че тръгва .
От фирмата също така са ангажирани с него, докато се лекува.
Каквото и да се наложи, час при уролог, смяна на стент,го правят те, преводач, шофьор, те се заплащат отделно.
Това е.
Той замина сам, налага се аз да остана тук, имаме деца и някой трябва да е с тях и да работи да ги издържа.
Трудно е,защото издържам и него там, не съм при него, като замина и вече не беше всичко на моите плещи се тръшнах, че ако му остава малко  време ,няма да сме заедно, но иначе трябваше да го оставим без дори опит за лечение.
Той много искаше да замине, имаше голяма надежда и искаше точно там.
Като тръгна ми каза,ме ще се съгласи на всичко, само за да може да има още малко време с нас .
Никога няма да забравя погледа му като тръгна, нито знаеш, ще се върнеш ли пак , нито ще видиш ли пак близките си.
Много беше тежко и не искам да се връщам сега назад.
Нещата тръгнаха много добре, идва си, ние ходим, не е лесно, но спечелихме още живот.
Нататък ще видим.
Престани да съдиш хора, които идея нямаш през какво са минали.
Сега доволна ли си?
Стана ли ти ясно?
За да спрем.

# 74
Да, доволна съм. Така систематизирано може да е полезно на други хора. Нари това е идеята на темата.

Общи условия

Активация на акаунт