Астрология - 26 тема

• 32 696
  • 758
  •   1
Отговори
# 435
По западна астрология хорарите не се строят по сидералния Зодиак, освен това самият метод няма абсолютно нищо общо с модерната астропсихология. Хорарната астрология също така няма нищо общо с кармичната. Съвсем други са правилата за разглеждане и тълкуване на такива карти.

Допускам, че Сатурн в хорарната карта е бил сигнификатор на питащата. Той скоро сменя знак и статусът му се променя.

ПП. Не разбрах дали отговорът е по хорарната консултация, или се отговаря на някое от предишните мнения в темата, които не следя. Да не стане развален телефон. Simple Smile
Дааа, видях, че е станал развален телефон. Коментарът не ми е за хорара Simple Smile

# 436
Дааа, видях, че е станал развален телефон. Коментарът не ми е за хорара Simple Smile

И аз после се усетих. Не чета предишната дискусия. Влязох, мернах споделеното за хорара и се включих само по този въпрос.

# 437
Значи най-вече Меркурий се гледа за питащия и за неговото състояние.
Сатурн управлява 6ти дом в хорара и описва самото заболяване, неговата генеза, причини. Там също се отчита статусът на планетата. Оттам нататък сходящите аспекти на Луната се гледат – обикновено за близките месеци е валиден отговорът. Има случаи, когато срокът е в години, но за това трябва да има недвусмислени указания в хорара и естеството на самия въпрос да предполага и такъв срок за реализация.

Но хорарната астрология не е прогностика – няма как да се каже кога точно да се очаква подобрение. По месеци и дати. Ако Луната има хармоничен аспект с добротворец, може да се види колко единици време са това. Но това може да са дни, седмици, месеци... Това не е прогностика, не може да я замести.

Понякога хорарната астрология е опция и е доста по-практичен вариант, но само при определени условия. Например при поименно назоваване – това нещо липсва в прогностичната астрология, която само отчита фактора Време. Пиша го информативно за всички четящи в този форум – може да е полезно и за други хора, които се насочват към такъв тип консултации или се чудят кой клон от астрологията е по-подходящ в техния конкретен случай.
Благодаря ти много за изчерпателната информация! Heart

# 438
  • SF
При предишния транзит на Сатурн в Овен (7 дом) смених местоживеенето и се чудя дали и сега да очаквам подобно развитие или това зависи от други транзити?

Това е било преди 29 години и половина. Предполагам, че много неща сте променили тогава.
Но да, може да очаквате подобни на предишните събития, ако са с участието на Сатурн във вашата карта - например ако имате Козирог на върха на четвърти дом.
Промените при Сатурн са по-бавни и настъпват само ако се работи упорито за тях. Не действа като Уран - непредвидимо като лятна буря. Ако планирате от известно време промяна на жилището, ако сте предприели стъпки и действате без отказ, е възможно сега да се осъществи.
При транзит винаги се поглеждайте  какво се е случило на предишния. Но при тежките планети е по-трудно да се ориентирате, защото дистанцията на времето е много голяма и много от събитията ни са обвързани с възрастта, на която сме. Например при транзит на Сатурн завършваме училище, полагаме матури, но това се случва на всички наши връстници, не само на нас. Няма как на следващия транзит след 30 години да очакваме на всички от стария ни клас да се случи отново едно и също или подобно събитие - всички сменят дом, или завършват някакъв курс, придобиват квалификация, или стават баба и дядо т.н.

# 439
Годежът по 5 или по 7ми дом се гледа? Би трябвало да е повече към 5ти заради романтичния жест, отколкото като правна връзка. Някои хора си остават само с годеж и не се бракосъчетават никога.

# 440
  • SF
Ами то може и по 10-ти заради промяната на статуса, ако ще се сменя фамилно име и т.н., както и първи дом.
Не се търси само един аспект. Горе-долу това се опитвам да кажа и с горния пример за Сатурн. И да, добре е Сатурн да е активен, когато говорим за годеж.

# 441
Да, вярно е, за статуса по 10 дом, но май никой не си сменя името на годеж, някои и на брак не го правят.
Благодаря:))

# 442
Чакам Сатурн да излезе от Рибите, че вече ми писнА 😀
Гази ме от над 2г, дано се усети малко позитивизъм и ведрина, че не знам

# 443
Какво му е в риби, аз съм доволна от него последните 2 г - транзитира през 9ти дом, но въпреки това не съм спряла да пътувам.
Сега обаче с този Овен доста ме тревожи, той ми е на 10 дом. Не знам какво да очаквам, но пък есме каза, че може и годеж. 😅

# 444
  • София
Наистина ли Сатурн в 9 дом не е блокирал пътувания? И по конкретно на дълги дистанции? Мен ме тормози от 12 дом. Това май е най-лошото място където може да бъде още 3-5 години, защото при мен 12 дом е много широк.

# 445
Наистина ли Сатурн в 9 дом не е блокирал пътувания? И по конкретно на дълги дистанции? Мен ме тормози от 12 дом. Това май е най-лошото място където може да бъде още 3-5 години, защото при мен 12 дом е много широк.
Миналата година бях в Тунис, в Кападокия за по седмица, отделно Гърция, и още много малки пътувания всеки месец. По-миналата година също, преди това по време на ковид не мръднах от нас. Все още ми е в 9ти и отивам днес в Египет.
Но У9 нали са Нептун и Юпитер, Нептун беше в моя 9ти дом в риби също, Юпитер ми транзитираше през 10ти и 11ти.

# 446
И аз чакам Сатурн да отлепи от Рибите, че слънцето ми е там, точно в последните градуси, а аз съм бременна. Имам някои проблеми, но като цяло, не е шега работа тази ситуация. Като раждам (дай боже) пак ще е там, в Риби, в квадрат с Марс, и просто се надявам да оцелея, да се справя и да ме спаси юпитеровия тригон. Както бях и със затъмнение по рожден ден, просто супер. Стиснете ми палци 😀

# 447
  • SF
Какво му е в риби, аз съм доволна от него последните 2 г - транзитира през 9ти дом, но въпреки това не съм спряла да пътувам.
Сега обаче с този Овен доста ме тревожи, той ми е на 10 дом. Не знам какво да очаквам, но пък есме каза, че може и годеж. 😅

Моля те, не ме цитирай така, въпреки опита за шега.
Друг въпрос беше зададен и по друг начин съм отговорила. Не съм казала, че Сатурн в 10 дом вещае годеж.
Който има поне малко понятие от астрология, знае, че всички значими събития се случват при транзити на Сатурн. Щом май ти е на 10-и дом, може и нищо да не ти донесе. Май трябва да видиш коя планета "отговаря" за партньорствата в твоята карта.
За предложение за брак се гледат и осите Асц - Десц, МЦ - ИЦ. УПРАВИТЕЛИТЕ им трябва да са активни.
Да не говорим, че самото предложение, ако не е последвано от брак, също може да е дошло на неподходящи аспекти.

# 448
Сатурн сменя знака, но при мен остава в 10 дом, и ще има съвпад с натален Юпитер в Овен.
Преди 30 години невероятни неща ми се случиха през транзита в следващите 2 знака- професионално, и в личен план, когато ми мина през ЮСЛ. Имам огромни надежди и този път, интересно ми е какво ще стане.
Сатурн ми е управител на 7ми дом.
Любителски се интересувам от астрология, виждам работата на Сатурн и Юпитер, и ми е много интересно.

Когато Сатурн ми мина през 9ти дом пътувах много, включително зад океана, четях доста материали по темите на 9ти дом.
И когато влезе в Риби, се задействаха теми по 6ти дом, там е наталния ми Нептун.

В Д10 имах обаче и много тежка опозиция Сатурн-Венера, която се радвам, че приключи. Странно беше- от една страна ужасно, но от друга имах помощ свише, която дойде абсолютно изневиделица. Не веднъж ми се е случвало, но не знам коя планета действа там.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 08:26 от Dez

# 449
  • София
Моля, дайте още малко примери от личен опит за транзитен Сатурн в 12 дом. При мен домът е най-широк от всички и доста време ще е там.

Общи условия

Активация на акаунт