Астрология - 26 тема

• 31 548
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
Вижте кои домове управлява Сатурн в рождената карта, какви аспекти прави транзитиращият и също какви точки имат домовете, през които ще премине по Аштакаварга. Много се спекулира с този период и част от причините са чисто финансови - ритуали, амулети и т.н за предпазване. Не бързайте да се настройвате негативно, не ее задължително да се случват ужасни неща 7 години и половина. Възможно е периодът да бъде доста ползотворен, просто да се усеща повече вътрешно напрежение на моменти. Гледайте конкретно вашата карта.

# 646
Казват, че Саде сати се понася по-леко, ако луната е в знак под управление на Сатурн или, в който екзалтира - т.е козирог, водолей, везни. Моята луна е в козирог (10 дом) и тази  година приключи 7 годишния цикъл. Проблемите бяха свързани с неколкократни смени на работни места и конфликти , разочарования от близки хора.

Like smoke, по Аштакаварга 9, 10 и 11 дом са ми с 31,32 и 33 точки. Това с какво се свързва?

# 647
Наталната ми луна е в 6 дом, в съвпад със Сатурн. Значи ще мине през 5, 6 и 7 натален дом като в 6, освен върху луната, прави и възврат. Това по джотиш.

# 648
Саде Сати и при мен започва с влизането на Сатурн в Овен (с Луна в Телец съм). Сатурн ми е в 6-ти дом, Луната в 9-ти. Сега тръгнах да правя ремонт на жилището, в което съм израстнала и веднага се сблъскахме с усложнения. Майка ми също не е добре и очакваме да стане по-зле. Но тези неща са неизбежни.

# 649
На мен също ми предстои влизане в Саде сати. Луната ми е в Овен, а Сатурн вече е в Риби, но като цяло следвам насоката да гледам 45 градуса преди и след Луната за реалния период на СС.
При мен ще премине през 9, 10 и 11 дом като най-малко точки по Аштакаварга и Сарваштакарарга има точно 10ти дом, така че очаквам промени по тази линия, но аз имам желание за такива, така че ще видим.
Относно тази точкова система - под общо 28 точки и под 4, се смята, че транзитът е по-предизвикателен. Като цяло може да няма много събитийност, но нещата да са на ниво вътрешно напрежение, стрес и т.н.

Реално е хубаво да се гледат и Юпитер, както и даша-антардаша, дали се активират и някакви йоги и т.н. Саде сати е просто един транзит и не може само по него да се правят заключения.

# 650
Ами откъдето и да гледам, не ми звучи ОК. Главна даша на Сатурн. Натален Сатурн в съвпад с натална луна в 6 дом - шани чандра йога, която се активира в пика на саде сати. Саде сати ми е в 5, 6, 7 дом от наталната лагна и в 12, 1, 2 както от Луна, така и от даша лагна Сатурн. Не знам как да гледам Юпитер само.

# 651
Сатурн в 6ти дом не е непременно лошо, зависи и в какво състояние е, де. Отделно, че за лагна в знаци на Венера може е йогакарака.
Тъй като махадашата на Шани е много дълга, погледни и антардашите, къда са техните управители и в какво състояние са, участват ли в йоги.

# 652
Извинявайте за нахълтването.
Попаднах на интересно видео на Силва Дончева(не я харесвам заради прекалената ѝ руска насоченост), където разглежда наталната карта на Стив Джобс, тя го нарича медицинска астрология, разглежда нещо си между втори-осми дом, троен Марс, не знам какво си, но някак доказва, че краят му е бил неизбежен. Възможно ли е всъщност да се предвиди смъртта по натална карта?
Това ми е въпроса, благодаря.

# 653
Възможно е, да. Много астролози не го правят поради етика и тн.

Тамара Глоба примерно е казвала как е давала такива консултации на хора, които са били наясно, че краят им идва, и искат да уредят имущество, наследства и т.н.

# 654
Картата на Стив Джобс е доста интересна и определено има индикации за сериозни здравословни проблеми. Има техники, с които би трябвало да може да се идентифицира край на живот. Обаче! Има няколко неща, които е редно да се отчетат. На първо място астрологът не може да види, да знае и да бъде 100% сигурен, за да каже на някой такова нещо. Много са случаите, в които човек успява да превъзмогне здравна криза и да остане жив. Не трябва да забравяме, че медицинската наука е доста по-напреднала в сравнение с векове назад, когато доста лесно се е стигало до летален изход.
Второ - етичната страна на въпроса. Колко е редно да се ангажираш с такава прогноза на база астрология? Ако човек е терминално болен, то той следва и без такава консултация да си уреди нещата.

За мен като изучаващ астрология е интересно да разглеждам карти на хора като Джобс, Кенеди и т.н, както и на обикновени хора със забоявания/инциденти и т.н. Обаче това е с изследователска цел.

# 655
Забравих да спомена в предния си коментар също, че Силва Дончева точно видя смъртта на близък в моето слънчево възвръщане преди години и изненадващо се оказа права, дори детайлите / обстоятелствата точно както каза се наредиха.

Независимо от това кой какви възгледи има, дъновист, русофил и т.н. трябва да можем да разграничаваме едни неща от други, и да се научим да разговаряме помежду си с тези, които имат различни идеологически пристрастия от нашите. В момента настъпват поляризации точно защото хората губим тази способност и е видно, че си плащаме с демокрацията (тенденция навсякъде, не само в САЩ). Каквото и да говори Силва Дончева по други теми, тази жена е най-добрият астролог, с когото аз съм се консултирала. А съм имала честта с няколко страхотни да съм се консултирала. Също и глобалните ѝ прогнози си вървят.

Не съм догледала за Стив Джобс видеото и е вярно, че такава прогностика не можеш да се наемеш да правиш на 100%, но все пак, когато настъпи период, в който целия хороскоп забива по няколко метода, а човекът вече има рак... нали 😀 имат значение много фактори.

# 656
  • При децата ми
Libraing, бихте ли казала кои са другите страхотни астролози с които сте се консултирала?

# 657
Оцелявяте ли след тези затъмнения?! Аленка, радвам се да те прочета! Дано всичко е наред. При мен бяха по оста 1/7д, писна ми вече, Сатурн си ме гази от години, мина през Меркурий, Луна, СЛВ, Слънце. Сега е пак точен върху Слънцето. Голямо преподреждане и при мен, особено на персонално ниво.

# 658
  • в 1001-та нощ
Аз тези дни покрай връщането на Сатурн в Риби си дадох сметка, че при мен голямата промяна, за която споделих по-рано, е започнала още с влизането на Сатурн в знака на асцендента ми - Риби.

Доскоро бях убедена, че голямата промяна започна с противостоянието на  тр.Плутон срещу нат. Сатурн, но ... ето, че съм грешала.

А колко хора ми казваха, е с влизането на Сатурн в Риби отварям нова страница в живота си, в която ще пиша в следващите 30 години, но някак не чувах, не осмислях, едва сега проглеждам.

Разбира се, промяната е нещо постоянно... трудно е да се правят такива вододели, но сега изследвам и при мен как се случва - има го ефекта на прехода, в който се смесват стар и нов период, докато се изчисти старото напълно, за да тръгна категорично по новия път.

В конкретния случай - Сатурн и Плутон са най-активни.

Аз съм с Венера и СЛВ в Скорпион в 8 дом и трансформациите са тема, от която не мога да избягам. Дали ще ги припиша на Марс (ъглов и противостоящ на слънцето) или на Плутон, който участва в тао квадрат с двамата управители на осите - все тая - работят Simple Smile

Тези дни ще се върна да огледам и последните значими цикли - какво, кога и къде е започнало - в ретроспекция и какво предстои като фази и къде се вписва при мен.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2025, 17:46 от a.l.e.n.a

# 659
Оцелявяте ли след тези затъмнения?! Аленка, радвам се да те прочета! Дано всичко е наред. При мен бяха по оста 1/7д, писна ми вече, Сатурн си ме гази от години, мина през Меркурий, Луна, СЛВ, Слънце. Сега е пак точен върху Слънцето. Голямо преподреждане и при мен, особено на персонално ниво.
Да, и аз съм с тези позиции .

СЗ беше на 3* от Плутона ми .И  за да миэпо- осезаемо 😀 - тр Уран е в опозиция с нат Нептун
В прекрасна депресия съм  и броя дните да приключи всичко това .

Вчера констатирах , че съм си загуила дебитната карта .И друг път ми се е случвало, но сега много силно се обостри виновността ми и вече ще обърна сериозно внимание на забравянето

Желая свежест в умовете и в сърцата на всички ☕️🍀

Общи условия

Активация на акаунт