Сега е върху Асцендента и след това 20-30-35 години, ако е по-широк домът, стои в първи дом. Но ще го усетите 1. ако имате планети в 1 дом и 2. ако тежката планета има натални аспекти с тези планети, които ще бъдат събудени.
Гледаме и какво имаме на десцендента, защото там пък ще са опозициите, които Плутон "хвърля" от първи дом.
И като ми кажат, че в нищо не им върви. Едно такова притиснато, потиснато, а на всичкото отгоре и партньорът решил да се бунтува, идеи за разводи, имуществени проблеми, банките, сметките...
Имам позната, която е с квадратура Луна/Плутон в наталната карта. На опозиция отключва страхови неврози, паник атаки, към каквито винаги е била склонна, но на опозиция стават неудържими. 3 години тази жена спеше на светната лампа. Вечер някой трябва да я изпраща до входа, ако не, не излиза с никого. Някакви страхове й изплуваха и в тъмното не се чувстваше сигурна. Когато я изпращат до входа, не само я оставят там, а чакат тя да влезе и да светне лампата, да дойде асансьорът и чак тогава изпращачът може да си тръгне. И до какво доведе всичко това - отсяване на приятелите. Първо тя намали силно контактите с хора, които не я изпращат в тъмното и второ самите хора решиха, че с кукумицини не им се общува и лека-полека се оттеглиха. Единият проблем е следствие на другия, но ето момент, в който идва и неговият ред да се прояви - чистка на приятелите.
И за да не е всичко сиво и мрачно, тя откри за себе си едни духовни практики и се наслаждаваше на новото си занимание и запознанства покрай това увлечение, доволна, че се среща с хора, които я разбират - йога, карти таро, курсове, онлайн обучения в някакви групи от Прибалтика. Много й допадаше.
Аз съм тази позната 😅
Но нямам транзитен Плутон в напрегнат аспект 🤔