Астрология - 26 тема

• 31 568
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Ведическата астрология по различен начин ли ги тълкува от модерната или просто втората им дава по-мек прочит, но все пак първата да е по-близо до истината? Също четните домове (без 10ти) лоши ли са?

Трябва да се видят аспектите (дрищите), които образуват тези планети. Шести, осми и дванадесети са по-трудни домове, но не е хубаво да се прави анализ на парче, трябва да се види цялостната карта. Един Сатурн в 6-ти дом даже може да бъде благоприятен.

# 616
А какво имаш предвид под обществен астрологически тренд? Че влияят не само на индивида, но и на хората около него (обществото, в което живее) или?

За да можете да намерите отговор на тези въпроси е препоръчително първо да се запознаете с нейните философски основи. Да имате някаква базова астрологична грамотност. Що е то астрология ? Как функционира ? Има публикувана тук и в нета информация. За възлите също има добри статии на български език.

Конкретно на въпроса. В един и същ момент, но различни градове дори държави се раждат хора. Според Вас една и съща съдба ли имат ? И ако не - защо ?
Човек е продукт на средата си. Представител на някакво поколение. Носи потенциала, отпечатъка на обществото и времето, в което живее. И на условията, в които е роден - мястото на раждане.
От по-важно значение е слънчевото затъмнение, което се случва преди раждането. То е нещо като актуални обществени тенденции за този период, но и основна житейска тема. Местоположението на лунните възли в рождената карта само  я доразвива.

# 617
Мисля, че не трябва да се взимат прекалено сериозно предвид подобни изказвания. Това любител да прави такива тежки изказвания ми се вижда абсурдно.

За да можем да се ориентираме какво може да се е имало предвид, най-малко трябва да се види картата.

Ами аз докато не разбера нещо нямам мира и се добрах до първоизточника и картата, ако някой му е интересно, мога да му я пратя, да погледне.
Скрит текст:
Но, общо взето, е гледал доста неща. Според него Слънцето е в слаба позиция - слаб за него знак и в 12ти дом. Управителят на асцендента, който явно е доста важен, също се озовава в 12ти дом в не особено силен за себе си знак. Планетата управител на знака на управителя на Асцендента е враг (аз дори не знаех, че съществува и се гледа такова нещо) на Слънцето. Луната е под въпрос, тъй като има и някои благоприятни аспекти, но според него неблагоприятните към нея с Раху и Сатурн са по-силни. Не е в достатъчно силен за себе си знак и е в дом, който с времето я лекува или нещо такова, но това не е сигурно дали би могло да противодейства силно. Може и да пропускам още нещо, но тези неща в комбинация с Кету в 8ми дом, на който тя се явява управител, според него не са благоприятни и носят много турбулентност, но не хубава.

Един Сатурн в 6-ти дом даже може да бъде благоприятен.

Хаха, аз имам цели 3 там: Слънце, Луна и Меркурий

# 618
  • SF

Това може и да не го разбирам добре. Имате цели 3 планети в 6 дом?
Един Сатурн в 6-ти съвсем не се тълкува като стелиум в 6-ти.

# 619
Geri2000, без реална карта е трудно да се коментира наистина. Има такива понятия като вражески планети и домове, но не може само по тях да се преценява, камо ли да се прогнозира смърт - разбрах, че е такъв случаят.
Отделно, че във ведическата астрология има т.нар. йоги - планетарни комбинации, които могат да оказват различно въздейтсвие. Допълнително, че има и периоди и подпериоди - от тях също зависи дали дадена тенденция в картата ще се реализира и до каква степен.

Наистина, не гледайте на парче нещата, ще се объркате и ще се стреснете за неща, които може да се окажат, че не са изобщо толкова фрапиращи.

Есме вече ви е казала - Сатурн в 6ти дом не е като Слънце, Луна и Мекурий. Малефици в негативните домове са по-добре от друго разположение, но пак има противоречия, не всичко е черно-бяло. Има една шега, че Сатурн в 8ми дом може да даде голяма продължителност на живота, ама с артрит.

# 620
Geri2000, без реална карта е трудно да се коментира наистина. Има такива понятия като вражески планети и домове, но не може само по тях да се преценява, камо ли да се прогнозира смърт - разбрах, че е такъв случаят.
Отделно, че във ведическата астрология има т.нар. йоги - планетарни комбинации, които могат да оказват различно въздейтсвие. Допълнително, че има и периоди и подпериоди - от тях също зависи дали дадена тенденция в картата ще се реализира и до каква степен.

Наистина, не гледайте на парче нещата, ще се объркате и ще се стреснете за неща, които може да се окажат, че не са изобщо толкова фрапиращи.

Есме вече ви е казала - Сатурн в 6ти дом не е като Слънце, Луна и Мекурий. Малефици в негативните домове са по-добре от друго разположение, но пак има противоречия, не всичко е черно-бяло. Има една шега, че Сатурн в 8ми дом може да даде голяма продължителност на живота, ама с артрит.

Артрита го дава и в 4 дом 😂

# 621

Това може и да не го разбирам добре. Имате цели 3 планети в 6 дом?
Един Сатурн в 6-ти съвсем не се тълкува като стелиум в 6-ти.
Как може да се тълкува Сатурн в 6-ти в благоприятен аспект? Винаги съм си мислила, че е рисково за здравето, въпреки че (да чукам на дърво) съм здрава като чук.

# 622
Сатурн в 6ти дом може да даде способност за справяне с предизвикателствата. Това не изключва появата им, но означава и ресурс. Разбира се зависи в какво състояние е самата планета, получава ли допълнителни аспекти и т.н.
Много е трудно да Ви се даде синтезирана цялата информация с всички възможни варианти и изключения, защото това си е обект на изучаване, което не става за час-два, камо ли с постове във форум. За целта трябва и да се разглеждат карти, да се вижда как на практика едно нещо сработва или не сработва.

# 623
Не, не, аз не питам за моята карта. Не е тя картата, която е разглеждана. Просто след нещата, които чух, ми стана интересно какво се случва в друга, за която ми разказаха. И помолих да ми я пратят, даже си писах с човека, който я е гледал и той доста неща ми обясни, но както казах не го познавам, не знам колко точно разбира. В същото време някои позиции са ми интересни.

Това ми беше драмата 😄

Относно моята карта, не съм му давала да я гледа спрямо ведическата астрология - аз реално, мисля, че нямам едно с едно еднакво с другата така или иначе. Което е нормално. Делим един слънчев знак само. Но това е нищо. Домовете са напълно различни и тн, другата е с празен 6ти, лол. За моите планети в 6ти, аз имам повече от три, но само Слънце, Луна и Меркурий са в един и същ знак. Венера и Плутон са ми в следващия знак и мисля, че не се водят към стелиума. И с ректификация пак са си така. Забавното е, че аз дълго време живях с мисълта, че съм асцендент, който не съм. Но това е друга история 🤣

# 624
  • София
Сатурн в 6 дом има две основни влияния - здраве и работа. Относно здравето основните теми на Сатурн са свързани със зъби, кости. Не е казано, че човек ще е постоянно болен и в болници. Относно работата темите на Сатурн много често присъстват във картите на лекари, мед.сестри, и т.н. професии които се занимават със хора постъпили във принудителни заведения, като болници например. Също така и, показва кариера свързана със много труд преди израстване а не като късмет. Зависи от аспектите, които прави Сатурн а не че е в 6 дом. И разбира се където е Сатурн там е и кармата за отработване.

# 625
Точно така го усещам.
Относно здравето - това е единствения ми вътрешен страх, страхът от болести, който може да ме разтресе. Но на близки хора, защото аз по принцип съм много здрава. Проблеми със зъби и костна система - никакви.
Напрегнати аспекти в картата си имам само 2 - този е единия: опозиция на Сатурн с Юпитер, но тъй като се усещам силно юпитеров типаж (асцендент Стрелец), опозицията я усещам как аз се боря със Сатурна.
По отношение на работата - вярно е дотолкова, доколкото че всичко съм постигнала благодарение на собствените си възможности, без да следвам наследствен утъпкан лесен път или със странична финансова помощ. Кариерно имам много силен стелиум-съвпад на Слънце, Уран и Меркурий, с Венера близо до тях в 10 дом, което е определило личното ми кредо в живота и на какво давам приоритет. Тъй като 10 е по-висш от 6 (професионално и кариерно) Сатурн по-скоро подсилва да си осигуря стабилна структура, точност и професионализъм. В смисъл не ми вреди, а помага. С медицина нямам нищо общо, аз съм математик.

# 626
  • София
Малее, само 2 напрегнати аспекта в наталната карта- това си е за завиждане Blush Интересно ми е как сте свързана с чужбина със АЦ Стрелец?

# 627
Аз съм гражданин не на Земята, а на Вселената - точно както се чувства един Стрелец Grinning

# 628
  • София
Аз съм гражданин не на Земята, а на Вселената - точно както се чувства един Стрелец Grinning
Това добре метафорично, но АЦ като представител на физическото ви тяло къде ви е приземил? Живеете ли в чужбина или живяла ли сте за дълго в чужбина?

# 629
През целия си живот постоянно съм свързана с чужбина, в работата си също.

Общи условия

Активация на акаунт