Астрология - 26 тема

• 31 572
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
Аз съм със Сатурн в 6 дом. В период на юпитер, който ми е нийча, се разболях тежко, с опасност за живота и 2м бях в болница. Оцелях. Според това, което чета, Сатурн в 6 дом не предпазва от болести, но може да убие и болестта. Сега живея в даша на Сатурн и се надявам, че каквото и да дойде като болест, Сатурн ще го убие. Само дето ми е и марака, но гледам да не го мисля.

Кажете, ако Сатурн аспектира 8 дом с 3тия си аспект, а юпитер го аспектира с 5тия си аспект по джьотиш, това дълголетие ли значи или не?

# 631
Аз като Гери , работата ми е свързана все с чужбина. Асцендента ми според ректификацията е в в Скорпион на 24 градуса , Стрелец в първи дом. Транзитите на планетите винаги ми съвпадат на асцедент Стрелец и като чета прогнози си чета за Стрелец.

# 632
За работа се гледа управител на асцендент, 10 и 6ти дом ли само?

# 633
  • SF
Гледа се цялата карта. Гледа се втори дом - нашите пари, парите, които ние сами печелим, (не от ренти, не от дивиденти, наследства, семейни, партньорски и т.н).
Гледат се как са поставени управителите на втори, шести, десети и асцендента и аспектите между тях, както и аспектите им с останалите планети. Това са много сигнификатори. Чак на последно място по тежест е каква и колко планети имаме в самите домове. Важно е и къде точно в дома е разположена въпросната планета - на самия връх, на куспид на следващия дом, има ли отношение с управителя и т.н.
Въобще - цялата карта.

# 634
  • в 1001-та нощ
Как се чувствате в коридора на затъмненията? Аз имам чувството, че токът ми е спрял генерално  ... Първото ми е точно на асцендента и се вписва доста плътно в  наталната ми карта.

Предните два пъти, когато е било по тази ос - 1989г. и 2006 / 2007 г. са били едни от големите скоци в моето развитие с безспорни успехи на всякакво ниво. Предстои да видим как ще се случи тази серия през тази и следващата година.

В момента съм в много турбулентен период. Голямата промяна, като да ритнеш кошера, която каскадно доведе до много сериозно разместване на пластовете и разрушаване на статуквото, стартира пролетта на 2024 г. с първата опозиция на тр. Плутон към нат. Сатурн.

Много болезнено, зверско изпитание и на психическо, ментално и на физическо ниво, което доведе до пълен рестарт на живота ми на всички нива.

Не беше само този аспект, но той отпуши всичко, както се казва. Сега си давам сметка, че в този момент започва и работата по моя натален "смотан" Сатурн (в т.ч. и промяна на ниво ценности) ... от която в момента бера плодове, но и още много работа предстои, предвид квадратурите му със Слънцето ми, които предстоят или по точно вече се случват отново.

Първата (през март) беше "ад на адовете", все пак ... Слънцето ми е Хилег, но сега ще се впишат и в двете септемврийски затъмнения.

Първото поставя фокус върху Хирон - асцендентът му е там, а при мен е активен и Хиронов възврат, който усетих доста силно през април. Рестартира тези теми при мен - епизодично се появяват и скриват ...

Прави ми впечатление и че тр. Марс е на IC на затъмнението, каквато конфигурация имам и натално, а в случая имаме и аспектиране с тригон (нат. IC+Maрс към транзитните от затъмнението).

Меркурий, който държи два ъгъла при мен, също прави тригон към наталния. Юпитер, който е диспозитор на затъмненаа Луна е в хубав дом, 5-ти (мой) и тригонира Венерата ми + СЛВ, а тр. Венера ми е върху Луната.

Изглежда няма да случая ...

Второто "за разкош" оформя тао квадрат със Сатурн и нат. Слънце Rolling Eyes

При третото има размяна на местата на Слънцето и Луната по оста АС/ДЦ, като Слънцето е на АС със СЛВ. И при това и при предното Марс подкрепя Слънцето със секстил.

И ... последно гледах августовското, което ми е точно върху луната ...

В момента съм в период Сатурн / Луна и чак в края на 2026 г. влизам в нов голям период на Юпитер.

Като оцелея - ще споделя как е било Smiling Imp

# 635
Как може да се тълкува Сатурн в 6-ти в благоприятен аспект? Винаги съм си мислила, че е рисково за здравето, въпреки че (да чукам на дърво) съм здрава като чук.

Както е написала Like_Smoke малефикът в "трудните" домове е по-добро положение, отколкото например Слънцето или Луната.

И аз съм със Сатурн в 6-ти. Такава позиция дава издръжливост. Моят образува два тригона, с Юпитер и Марс, но и една опозиция със Слънцето. На Сатурнов възврат ми се разката фамилията от ходене по зъболекари. Но като цяло здравето ми е добро и не съм боледувала сериозно от тийнейджърка.

# 636
Никак не ги усещам аз затъмненията Simple Smile Случват се в домове, в които нямам чувсвтителни точки, а и самите домове получават хубави точки по една от системите, които гледам.

Алена, стискам палци да се "шмугнеш" през зтъмненията без много напрежение и стрес Flowers Hibiscus

# 637
До кога продължават тези затъмнения?

# 638
Слънце и Луна в Овен съм , 8д
 По принцип често усещам мунданни аспекти , които не аспектират моите точки .Това , което сега се сещам е ,че усетих напрежението по време на к19, след това усетих спокойствието и след това усетих и следващата вълнА , макар и по - лека .

Сега усещам квадрата между Меркурий и Уран аз....нали съм Меркурий в 0*на Телец  и може би този аспект ще е свързан и с влиянието на ЛЗ в моя натал .Очаквам недоразумения в един важен разговор  - Аз ли криво ти казах , ти ли криво ме разбра  ...но да не програмирам предварително

От няколко дни усещам болезнената си чувствителност ,успоредно с омилостивяването пред нежността и мекотата ,  появиха се отново усещанията ми за  отхвърляне и самота  . Лилит в Лъв /12д съм и мунданното влияние на ЛЗ в Риби ми се отразява  в чистия си потенциал точно тук ,до този момент  .
Явно това ЛЗ ще е важно за мен ,защото е на 5* от моя слв в 7д  , сега домакинът Нептун е ярко опониран от Уран .

Очаквам развитие свързано с изговаряне на нещо в едно партньорство и това изговаряне ще е ключово за съществуването на това партньорство . Не съм гледала къде е в композита , но в картата на партньора ,ЛЗ е в съвпад с неговия Меркурий У7 , където му е Сатурна  .

В ЛЗ повече ме притеснява влиянието на Плутон ,че е доста манипулативно и дълбоко , а Плутон в Дева  задвижва картата ми , а на партньора Плутон е в градусов съвпад със Слънцето му .

а иначе  Слънцето в Дева ми напомни и ме върна прекрасно към здравословните ми навици ,които бях занемарила за няколко години

Желая ползотворно ЛЗ и преоткриващо да е за всички Simple Smile

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 07:36 от румид

# 639
  • в 1001-та нощ
До кога продължават тези затъмнения?

Първото е на 7-ми септември,  а второто на 21-ви 👌 Следващите догодина.

# 640
Моля, който може да ми отговори на следния въпрос: живея в махадаша на Сатурн. В момента ми транзитира в 11 дом от луната. След около 1.5г влиза в 12ти, т.е. започва период саде сати и то в главна даша Сатурн. Чета всякакви ужсии. Някои с идеи какво може да се очаква?

# 641
Най-общо казано проблеми свързани с дома, в който е луната.

# 642
Луната е в 6 дом в телец в съвпад със Сатурн, т.е. чака ме и сатурнов възврат. Свързвам го най-вече с болести, което е доста плашещо.

# 643
Как си здравословно?

# 644
Ами засега добре, но саде сати започва след 1.5г.

Общи условия

Активация на акаунт