Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 27 961
  • 753
  •   1
Отговори
# 300
Хелло виждам, че се обсъжда бащинството, предполагам сумата се заплаща като болничен върху осигуровките. Наясно ли сте

# 301
На мен доктора ми е казал ако изтекат водите веднага да тръгвам. За контракции не сме коментирали, тъй като аз така или иначе си ги имам. Единствено следим тоновете по-често и ако види проблем също ще се изстрелям веднага. 😀

Аз искам да попитам относно бащинството. Ще се възползват ли мъжете Ви от тези 15 дни по закон? И как стоят нещата относно това бащинство, кога се подават документите и къде?
За да се проверят тоновете - пак трябва да се отиде... А тези контракции, които не се усещали...за да не се усещат, значи са слаби и не би трябвало да са опасни...

# 302
Факт е, че при всеки е индивидуално. Сред първораждащи имам приятелки, които отишли в болницата с болезнени контракции на 5мин и са с 2см разкритие, родили чак на следващия ден. Имам обаче и такива, които са отишли с не толкова болезнени контракции (според тях) и са били с 6см разкритие, родили след 2 часа. Прагът на болка при всеки е индивидуален, така че най-добре да си слушаме лекарите и който когато го усети да отива.
За второраждащи знам, че не е хубаво да се чака, тъй като протичали доста бързо процесите (предполагам и там има изключения)

# 303
Тонове правя на друго място и просто ги пращам на лекаря за разчитане.
С контракции съм от самото начало на бременността и съм лежала 3 пъти в болница заради тях. Ако бяха опасни да съм родила отдавна. Въпреки че вече ги усещам доста по осезаемо от преди.
Ще стане интересно утре като спра магнезия дали ще има промяна. 😀

На мен доктора ми е казал ако изтекат водите веднага да тръгвам. За контракции не сме коментирали, тъй като аз така или иначе си ги имам. Единствено следим тоновете по-често и ако види проблем също ще се изстрелям веднага. 😀

Аз искам да попитам относно бащинството. Ще се възползват ли мъжете Ви от тези 15 дни по закон? И как стоят нещата относно това бащинство, кога се подават документите и къде?
За да се проверят тоновете - пак трябва да се отиде... А тези контракции, които не се усещали...за да не се усещат, значи са слаби и не би трябвало да са опасни...

# 304
Привет, тъкмо се връщам от преглед. Бебчето тежи 2780, почти килограм е наддало за две седмици, не знам много ли е, според лекарката всичко е наред. Разбрахме се да отида след две седмици пак на преглед, ако не съм родила до тогава. BPD беше размера на главата ако помня правилно и при мен е 9.54см като питах дали това би наложило секцио, но казаха че категорично мога да родя естествено. А спазмите явно са си подготвителните контракции, продължавам си с 2 по 1 магнезий и желязо на обяд по 1. И чакам вече да видя кога ще реши да излиза 😅

# 305
Здрасти, ти коя седмица си?

Привет, тъкмо се връщам от преглед. Бебчето тежи 2780, почти килограм е наддало за две седмици, не знам много ли е, според лекарката всичко е наред. Разбрахме се да отида след две седмици пак на преглед, ако не съм родила до тогава. BPD беше размера на главата ако помня правилно и при мен е 9.54см като питах дали това би наложило секцио, но казаха че категорично мога да родя естествено. А спазмите явно са си подготвителните контракции, продължавам си с 2 по 1 магнезий и желязо на обяд по 1. И чакам вече да видя кога ще реши да излиза 😅

# 306
Аз вчера бях на преглед. Скъсила ми се е шийката (2.5) и малката е слязла доста, отчетоха се малко контракции на тоновете. АГ каза макс почивка и магнезий още поне 2 седмици, че да стигнем до 37 гс. поне пък нататък ще видим.

# 307
В 36+2 съм 😊

# 308
Супер, много хубаво! Моята госпожица в 34 г.с излезе 2640, но казаха, че отговаря на 35 г.с., затова сравнявам. Стискам палци всичко да е наред Simple Smile

[/b]

# 309
Моята вървеше през цялата бременност със седмица назад сега разликата между термина и размерите е 3 дни, наваксала е. Стискам палци и при теб всичко да е наред. 😊🫶

# 310
Ехаа браво Hug А нещо конкретно правихте ли като промяна в диетата, че е наваксало бебчето? И ние сме от началото със седмица назад, но почна бебчо да изостава повечко, за това и си взех протеини за бременни.

Моята вървеше през цялата бременност със седмица назад сега разликата между термина и размерите е 3 дни, наваксала е. Стискам палци и при теб всичко да е наред. 😊🫶

# 311
През цялата бременност си ям каквото и колкото ми се хапва, даже последният месец ям насила понеже се чувствам доста подута. Много се радвам, че е наддала, че се бях панирала да не е недоносено бебе и да лежим по болници. 😊

# 312
Както повечето момичета след мен са отговорили, контракциите не са единствения признак. По тази логика на 29-ти да бях родила, защото имах през 4 мин, без см разкритие. Аз не съм лекар и мисля стриктно да изпълнявам насоките му. Не може да тичам след всяка по-болезнена контракция до болницата с багаж и да ме връщат, а като цяло и не желая да стоя там с часове, а не се знае и дни, за да чакаме разкритие. Това евентуално може да се случи след дата на термина и преносване.

Казвам че е много индивидуално, защото имам познати които родиха едната 3 часа след изтичането на водите, друга за час. Най-добрата ми приятелка само с контракции роди на следващия ден след сумати мъки и накрая и направиха спешно секцио. Така че имаш време не е гаранция.
Тогава защо трябва да се чака на 5 мин., на не знам колко?! Аз при каквито и да е по-сериозни симптоми бих се изстреляла към болницата. Не съм имала такива обаче, не знам доколко внезапно става, или все пак се усеща все някаква промяна няколко дена по-рано?

# 313
Както повечето момичета след мен са отговорили, контракциите не са единствения признак. По тази логика на 29-ти да бях родила, защото имах през 4 мин, без см разкритие. Аз не съм лекар и мисля стриктно да изпълнявам насоките му. Не може да тичам след всяка по-болезнена контракция до болницата с багаж и да ме връщат, а като цяло и не желая да стоя там с часове, а не се знае и дни, за да чакаме разкритие. Това евентуално може да се случи след дата на термина и преносване.

Казвам че е много индивидуално, защото имам познати които родиха едната 3 часа след изтичането на водите, друга за час. Най-добрата ми приятелка само с контракции роди на следващия ден след сумати мъки и накрая и направиха спешно секцио. Така че имаш време не е гаранция.
Тогава защо трябва да се чака на 5 мин., на не знам колко?! Аз при каквито и да е по-сериозни симптоми бих се изстреляла към болницата. Не съм имала такива обаче, не знам доколко внезапно става, или все пак се усеща все някаква промяна няколко дена по-рано?

На мен днес ми казаха, че единствено изтичане на води или кървене налага спешно тръгване към болницата. Малко ми е странно защо при изтичане на води не трябва да се къпя преди да тръгна, някой ако може да обясни. 🧐

# 314
Като изтекат водите (с цвят или без) това увеличава риска първо от инфекции, после от фетално страдание и най-най-накрая (много рядко) от пролапс на пъпна връв, затова е добре да се иде веднага, за да се чуят тонове, да се види всичко и майката се държи под наблюдение до раждането. Водите рядко изтичат като леген от до. Самата глава на бебчето "запушва" канала и обикновено остават достатъчно, за да е ОК, просто трябва да се следи и не е хубаво да се седи вкъщи. Ако изтекат водите и не са безцветни, а зеленикави тогава директно в болницата, защото значи, че нещо с плацентата не е особено наред, а все пак на нея разчитаме бебето да има храна и кислород (те се оцветяват от мекониум - бебето се изпуска, защото цялата му система за хранене се е объркала).

Общи условия

Активация на акаунт