Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 27 973
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
Линк за групата:

https://www.facebook.com/share/g/15JHM5UzdA/?mibextid=wwXIfr

Най-вероятно си се преуморила и е напълно възможно това да е причината.

Здравейте и от мен. Не бях активна последните дни и само ви чета, но вчера
най-после сглобихме мебелите за детската стая, днес цял ден бърсане, пране и гладене. Относно аптечката аз си взех само набор за пъпче и на този етап не смея на своя глава да купувам друго, ще изчакам след посещението на педиатър. Мъчат ме вчера и днес стягания в корема, утре сутринта съм на преглед и стискам палци всичко да е наред и малката да е наддала на килограми, последно преди две седмици беше 1800.
За групата във фейсбук някой може ли да ми прати линк, не съм разбрала че има такава?

# 286
И аз вече усещам, че раждането наближава. Просто тялото се подготвя - подух се още повече, контракции почти при всяка движение, започнаха и менструални болки. Коремът още май не ми е паднал. Аз съм в 37 г.с.

С АГ сме говорили ако започнат контракции, да отида когато са регулярни през 6-7 минути поне за час. Обаче не ми каза, ако изтеклата водите, веднага ли да тръгвам. То колко време след това започва раждането?

# 287
Линк за групата:

най-после сглобихме мебелите за детската стая, днес цял ден бърсане, пране и гладене. Относно аптечката аз си взех само набор за пъпче и на този етап не смея на своя глава да купувам друго, ще изчакам след посещението на педиатър. Мъчат ме вчера и днес стягания в корема, утре сутринта съм на преглед и стискам палци всичко да е наред и малката да е наддала на килограми, последно преди две седмици беше 1800.
За групата във фейсбук някой може ли да ми прати линк, не съм разбрала че има такава?

Благодаря за линка. 🫶
И аз така си го обяснявам, че най-вероятно е от преумора, а и самите движения на бебето бяха почти през целия ден, щом я усещам значи е добре. За болница и аз съм се насочила към майчин дом, стига да не тръгне по-рано раждане и да нямам възможност да пътувам 100+ км до там. На вас в коя седмица ви назначиха изследвания за алергии и консултация с очен? Термина ми е за 11.02 и до сега единствено пълна кръвна и задължителните за болницата сме пускали като изследвания и веднъж секрет и цитонамазка по мое настояване. Дали има нужда да си пусна платено други или излишно се панирам, че лекарката ме претупва заради липсата на рискова бременност при мен?

# 288
Здравей, на мен ми казаха консултацията с очен лекар да я направя до 31 г.с. Аз съм с късогледство.

Линк за групата:

Благодаря за линка. 🫶
И аз така си го обяснявам, че най-вероятно е от преумора, а и самите движения на бебето бяха почти през целия ден, щом я усещам значи е добре. За болница и аз съм се насочила към майчин дом, стига да не тръгне по-рано раждане и да нямам възможност да пътувам 100+ км до там. На вас в коя седмица ви назначиха изследвания за алергии и консултация с очен? Термина ми е за 11.02 и до сега единствено пълна кръвна и задължителните за болницата сме пускали като изследвания и веднъж секрет и цитонамазка по мое настояване. Дали има нужда да си пусна платено други или излишно се панирам, че лекарката ме претупва заради липсата на рискова бременност при мен?

# 289
Моят термин е на 21.02 и съм с дата за секцио 07.02. Сега чак ме пращат на очен, макар че аз съм си с много висок диоптър и астигматизъм, но да видят и роговицата.
За изследвания ми пуснаха ПКК, урина, взеха ми секрет за микробиология и дадох стерилна урина. Не знам друго дали ще искат да се пуска. 

За аптечка дори не съм се сещала да подготвям😅 Имам взет хигиенен сет и ще взема аспиратор за носле на Носко по препоръка на приятелка. Ще видя вече в болницата какво ще препоръчат да се вземе и каква да е грижата за пъпчето.

# 290
Аз принципно се водя рискова бременност- заради възрастта и лош резултат от цитонамазка, 2 месеца преди бременността, без да изпадам в подробности.
Не са ми правили изследвания за алергии, както и не съм минавала преглед за очи. Единствено стандартните изследвания- кръв, урина, хепатит B,C, хив, спин, кръвна група и CMV.
За изтичането на околоплодните води е индивидуално, зависи какво разкритие има, затова е хубаво веднага да се тръгне към болницата.

# 291
  • Варна
С първото ми дете от изтичането на водите ( 3 см разкритие)  до появата на бебето минаха 12 часа . Тя мисля има време. Simple Smile

# 292
На мен аг ми каза, ако съм само с контракции, горе долу да изчакам като са на 5минути да тръгвам към болницата, но ако ми изтекат водите, да не се мотая много (бърз душ и да тръгвам)

# 293
Казвам че е много индивидуално, защото имам познати които родиха едната 3 часа след изтичането на водите, друга за час. Най-добрата ми приятелка само с контракции роди на следващия ден след сумати мъки и накрая и направиха спешно секцио. Така че имаш време не е гаранция.

# 294
Понеже ми свършиха всички мазила за корема, може ли някоя ако има наполовина останала тубичка от някое мазило да ми предложи на някаква цена, за да не купувам цяло, понеже до месец ще изкарваме бебетата и да не ми остане. Много ще се радвам да предложите на лично.

И мен ми трябваше малко, само за 2-3 седмици сега.  Но взех цяла опаковка, защото четох, че и след раждането трябва да мажа, като се прибира кожата. Сега колко е вярно, някой по -опитен да каже.
Иначе мен ако питах всяко масло или боди лосион пак ще свърши работа ако имаш.

Едитвам с инфо според chat GPT
Мазането на корема с крем за стрии след раждане може да бъде полезно, но не е задължително. Ето някои причини, поради които това може да се обмисли:
   1.   Подобряване на хидратацията на кожата: Кожата, която е била опъната по време на бременността, може да остане суха и дехидратирана. Кремовете, богати на овлажняващи съставки, могат да помогнат за възстановяване на еластичността й.
   2.   Намаляване на видимостта на стриите: Кремовете със съставки като витамин Е, колаген, хиалуронова киселина, ретиноиди (ако вече не кърмите) и натурални масла могат да подпомогнат регенерацията на кожата и да направят стриите по-малко видими.
   3.   Поддържане на кожата: Грижата за кожата след раждане е също толкова важна, колкото по време на бременността. Кремовете могат да подобрят тонуса и текстурата на кожата.

Съвети при използването на кремове за стрии след раждане:
   •   Ако кърмите, изберете кремове без агресивни химикали или ретиноиди.
   •   Масажирайте крема върху кожата с леки кръгови движения за по-добро проникване и стимулиране на кръвообращението.
   •   Не очаквайте моментални резултати – процесът на възстановяване на кожата изисква време и постоянство.

Ако стриите са дълбоки или упорити, може да се консултирате с дерматолог за допълнителни процедури като лазерна терапия или микродермабразио.
Хубаво е махането да продължи и след бременността, докато се прибира кожата и се свалят килограми, защото тогава възможността да се получат стрии също е голяма.

# 295
Казвам че е много индивидуално, защото имам познати които родиха едната 3 часа след изтичането на водите, друга за час. Най-добрата ми приятелка само с контракции роди на следващия ден след сумати мъки и накрая и направиха спешно секцио. Така че имаш време не е гаранция.
Тогава защо трябва да се чака на 5 мин., на не знам колко?! Аз при каквито и да е по-сериозни симптоми бих се изстреляла към болницата. Не съм имала такива обаче, не знам доколко внезапно става, или все пак се усеща все някаква промяна няколко дена по-рано?

# 296
Тогава защо трябва да се чака на 5 мин., на не знам колко?! Аз при каквито и да е по-сериозни симптоми бих се изстреляла към болницата. Не съм имала такива обаче, не знам доколко внезапно става, или все пак се усеща все някаква промяна няколко дена по-рано?
Първият път направих същото и при първата силна контракция отидох към болницата. Преди това имах 6 часа леки и поносими контракции и бях решила, че щом се засилиха така изведнъж значи се започва. Ами не. Измъчих се само там на системи за леглото още почти 11 часа докато родя. Решила съм този път освен, ако не се налага индукция да си спестя по-голямата част от болницата и да си чакам вкъщи докато вече не мога да гледам.😅

# 297
На мен доктора ми е казал ако изтекат водите веднага да тръгвам. За контракции не сме коментирали, тъй като аз така или иначе си ги имам. Единствено следим тоновете по-често и ако види проблем също ще се изстрелям веднага. 😀

Аз искам да попитам относно бащинството. Ще се възползват ли мъжете Ви от тези 15 дни по закон? И как стоят нещата относно това бащинство, кога се подават документите и къде?

# 298
На мен доктора ми е казал ако изтекат водите веднага да тръгвам. За контракции не сме коментирали, тъй като аз така или иначе си ги имам. Единствено следим тоновете по-често и ако види проблем също ще се изстрелям веднага. 😀

Аз искам да попитам относно бащинството. Ще се възползват ли мъжете Ви от тези 15 дни по закон? И как стоят нещата относно това бащинство, кога се подават документите и къде?

Нашият татко ще си вземе татковите, въпреки че се заплащат като болнични. Ще пазим отпуската за коледните празници и лятото. Така реши той. Въпреки че не може на работа без него, ще оцелеят.

Чисто документално, май само по работодател там си пращат документи, за самоосигуряващите се, не знам.

Ето подробности:
https://ehr.bg/2023/02/02/bashtinstvo/

# 299
И моят мъж ще ползва бащинството, говори миналата седмица с ЧР, те придвижват документите в неговата фирма.

По принцип ако не са изтекли водите няма смисъл да се тича към болницата, много болници изобщо не приемат преди определени показатели - обикновено контракции на 5-6 минути и разкритие.

Общи условия

Активация на акаунт