Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 28 139
  • 753
  •   1
Отговори
# 270
Не е задължително първо да са водите. Различно е. При мен започна с безболезнени редовни контракции. И то много видими. През деня бях на тонове и ги видяха, и ми казаха да имам едно на ум. А седмица преди това си бях с 2 см разкритие.
Вечерта ходих до болницата по повод, че си ударих корема във врата.  И там ги видяха и ми предложиха да остана. 5 дни преди термин това. Ама аз цял ден готвих нещо и реших да се прибера да си го ям 🤣 Е наядох се, но сутринта беше онази контракция... Така се усеща, че като си отворих очите и бях седнала 🤣
Та пих кафе, баня, помотах се и по едно време тръгнах.
Тапата ми падна по време на клизмата. Водите ми ги спукаха към обяд и в ранния следобед бях с бебе и готова за разходки Simple Smile

На моя приятелка й падна тапата и след два дни започна раждането. А други две разбраха за тази тапа, когато децата йм бяха на по годинка.
Изобщо не искам да ми изтичат водите първо, ама каквото дойде.

Zuchero, съжалявам за приживяния шок. Радвам се, че сега нещата са наред. Стискаме палци още време да сте 2в1.

# 271
Доколкото знам може и с контракции , и с изтичане на води да започне раждане, но при двете се реагира различно.

Ако започне с контракции се чака да станат регулярни и тогава се тръгва към болницата. Ако първо изтекат водите мисля се тръгва директно, докато в другия случай може да минат 10-12 чака докато станат регулярни контракциите.  Поне моите инструкции бяха такива - ако изтекат води - да отивам, иначе чакам.

Тапата и да падне може още дни да минат преди да дойде раждане, а за разкритие - има хора, които си ходят с разкритие седмици наред и раждат съвсем нормално близо до термин.

# 272
Да. При изтичане на води се тръгва.
(Аз мисля, ако ми е такъв варианта, първо баня и тогава. Ако са с цвят, тогава няма баня.)
При контракции- да станат регулярни на 5-7 минути. С такива инструкции бях аз.
Моите си бяха на 5 минути от първата.
Знам ли какво ще е сега... определено не искам да ми изтичат водите първо. От сега спя върху еднократни. Не че ще помогнат много, но да има.
Доколкото знам може и с контракции , и с изтичане на води да започне раждане, но при двете се реагира различно.

Ако започне с контракции се чака да станат регулярни и тогава се тръгва към болницата. Ако първо изтекат водите мисля се тръгва директно, докато в другия случай може да минат 10-12 чака докато станат регулярни контракциите.  Поне моите инструкции бяха такива - ако изтекат води - да отивам, иначе чакам.

Тапата и да падне може още дни да минат преди да дойде раждане, а за разкритие - има хора, които си ходят с разкритие седмици наред и раждат съвсем нормално близо до термин.

# 273
Zuchero, като те слушам, сега осъзнавам колко съм безотговорна. Ние сега сме в разгара на поредния ремонт и досега шпакловах. Седя си на куфара с инструменти и си подмазвам и изравнявам... Силно ти пожелавам да е било това само безпочвена уплаха и да няма риск за теб и бебето ти!

# 274
Zuchero, като те слушам, сега осъзнавам колко съм безотговорна. Ние сега сме в разгара на поредния ремонт и досега шпакловах. Седя си на куфара с инструменти и си подмазвам и изравнявам... Силно ти пожелавам да е било това само безпочвена уплаха и да няма риск за теб и бебето ти!
А аз ти завиждам в хубавия смисъл.. Така ми се искаше да си водя нормален начин на живот през бременността, болниците при мен почнаха от 20г.с Много чувствителна тая моята матка 🙆

# 275
А аз ти завиждам в хубавия смисъл.. Така ми се искаше да си водя нормален начин на живот през бременността, болниците при мен почнаха от 20г.с Много чувствителна тая моята матка 🙆

И аз по болниците от 18 седмица. Сега съм 36+2 и се движа вече, иначе лежах от 18 до 34. Силни сме Heart

# 276
  • Варна
И аз най - безотговорно днес даже ринах снега от колата- 36+5 съм.
Утре съм последно на ЖК и преглед при АГ.
Тръпна и аз вече. До сега не ми е било притеснено по време на бременноста, ама сега в 9-я малко шаш вече.
Днес разопаковахме матрака, чаршафосах кошарата, сглобихме количката.

Едитвам
Че се сетих да питам. В групата във Фейсбук не сме само от тук, нали? Или? Виждат ми се много хора, аз лично избягвам да пиша там, че имам 2 познати и не искам заради тях. Но те как са попаднали там се чудех.
Януарската група админката доста я разчисти, от хора, които нямат и едно мнение или пост.

Последна редакция: нд, 12 яну 2025, 19:39 от Daisy_D

# 277
Мамита, аз от снощи към 3ч ме приеха с чести стягания, тип Бракстън. Спя си аз, отидох да пишкам и после се за почнаха доста чести безболезнени контракции на 5,10 мин.,коремът ми просто не искаше да се успокои. Получих само една така по - осезаема като сковаване в кръста и гърба и си казвам, я най-добре да отида до спешен.
Преживях ужасен шок. Там двама лекари констатират, че съм с 2 см разкритие, тя главата била вече в родовия канал. Паника. Викнаха неонатилог понеже съм в 33+2
Започнах да плача, тя е толкова малка 2100 някъде. Обаче неонатолога звъни на някой по телефона и ме пращат в окръжна болница Бургас, понеже отделението по неонатология било по - добро. Не ме питайте как съм стигнала до др лечебно заведение с мисълта, че може да родя от притеснението което видях в изпращащите ме лекари.
Та в 5ч сутринта отново преглед за разкритие, вече в другата болница. Разкритие категорично няма. Но контракции, дори без болка си има и лекарите обърнаха доста внимание на това. Мислех, че щом нямат болка и не са родилни няма да ми обърнат вече внимание. Вкараха ме в предродилна здрасти зала..още по - голям стрес за мен, че съм именно в тази зала. Пуснаха ми кормагнезин, биха ми мускулно но шпа и започнах инжекции за белите дробчета Флостерон пак мускулно на 12ч. За всеки случай да съм подготвена.
Сега вече съм в нормална стая, матката е спокойна, е имам си бракстън, но ми казаха, че е съвсем нормално за тези седмици.
Бебчо наистина е долу, аз и затова от месец почти съм на 90 %лежане вкъщи, но пак си имам стягания.
Та така дами. Силно се надявам поне още 2 седмици да стиска тая моята маймунка, че явно много бърза. Вчера сглобихме кошарата, викам ще почна и да пера по малко тия дни, явно е усетила 😃
А, багажът ми беше събран от седмица, и ми беше доста лесно така.

И аз бях в подобна ситуация наскоро и лежах в болница, имам си бракстън от началото на седми месец всеки ден до ден днешен🤷🏻♀ вече съм в 33+3, стягани, втвърдявания и всички екстри, всички казват, че е нормално, системите за малко помогнаха, и на мен ми биха флостерон превантивно, контракциите си продължават, но лежане и така, вярвам, че ще устискаме до 37ма поне🤞🍀 ще трябва и аз да събирам багажа скоро да ми е спокойно😀

# 278
Едитвам
Че се сетих да питам. В групата във Фейсбук не сме само от тук, нали? Или? Виждат ми се много хора, аз лично избягвам да пиша там, че имам 2 познати и не искам заради тях. Но те как са попаднали там се чудех.
Януарската група админката доста я разчисти, от хора, които нямат и едно мнение или пост.

Аз редовно спамя и там, в януарската (там си мълча, само търся добри идеи) напарвиха чистка, така е. Според мен сме само от тук.

# 279
  • България
Zuchero, радвам се, че се е развило добре. Почивай и ще оправиш дрешките малко по малко. Няма как последните седмици да не започваме да се притесняваме и малките човечета усещат. Тези дни малкия е активен и предполагам заради това.

А вие мислите ли да купувате някакви лекарства за бебчета предварително да си имате? Или ще изчакате на момента?

# 280
Zuchero, радвам се, че се е развило добре. Почивай и ще оправиш дрешките малко по малко. Няма как последните седмици да не започваме да се притесняваме и малките човечета усещат. Тези дни малкия е активен и предполагам заради това.

А вие мислите ли да купувате някакви лекарства за бебчета предварително да си имате? Или ще изчакате на момента?

Аз всех спирт, марлички, клечки, ъъъ... още нещо (трябва да проверя), имаме денонощна аптека наблизо. Нещо за температура също ще взема. Ще направя "бебешка" аптечка.

# 281
  • Варна
Аз бебешка аптечка ще правя в движение. Имам физ. разтвор, масло за крусти. Нито спирт съм взела, нито лепенки за пъп… ще видя в болницата каквото кажат ще вземам.

# 282
Аз съм активна и на двете места, въпреки че от около седмица, две забелязва да се включват нови хора и на двете места. Бях влезнала в темата за януарчета, но нещо не ми допада и се отписах, а във фб си им стоя.

Лекарства на своя глава не мисля да взимам след като мине педиатъра на домашно посещение- имам термометър, хигиените неща-марли, спирт, ножички, клечки за уши, аспиратор за нос и поръчах  Омни биотик Панда против колики и алергии по предписание на АГ и двете ще го приемаме Kool Patch, приятелка ми каза да си взема за начало. Мисля че и при изписването ако е необходимо да се вземе нещо ще кажат. Аптеки има на всеки ъгъл.

И аз най - безотговорно днес даже ринах снега от колата- 36+5 съм.
Утре съм последно на ЖК и преглед при АГ.
Тръпна и аз вече. До сега не ми е било притеснено по време на бременноста, ама сега в 9-я малко шаш вече.
Днес разопаковахме матрака, чаршафосах кошарата, сглобихме количката.

Едитвам

# 283
Аз взех физиологичен разтвор, панадол бебе, капки против колики няколко марки, термометър, хигиенен комплект. Утре ще взимам спирт 95% и 70% за пъпчето, марлички и олио за крусти. Четох за тези Kool Patch и се чудя дали да не взема и от тях. Омнибиотик Панда ми го препоръчаха, но май ще го взема по-нататък. Ще чакам и аз лекарката като ни посети вкъщи след раждането да ми каже какво още е необходимо

# 284
Здравейте и от мен. Не бях активна последните дни и само ви чета, но вчера
най-после сглобихме мебелите за детската стая, днес цял ден бърсане, пране и гладене. Относно аптечката аз си взех само набор за пъпче и на този етап не смея на своя глава да купувам друго, ще изчакам след посещението на педиатър. Мъчат ме вчера и днес стягания в корема, утре сутринта съм на преглед и стискам палци всичко да е наред и малката да е наддала на килограми, последно преди две седмици беше 1800.
За групата във фейсбук някой може ли да ми прати линк, не съм разбрала че има такава?

Общи условия

Активация на акаунт