Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 28 068
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
За помпата и аз така бях, първо мислех да взимам електрическа, после много се разколебах, даже по едно време въобще се бях отказала предварително да взимам. След това промених на ръчна, да не влагам голяма сума, ако не тръгне. Накрая се върнах на електрическа - хем за стимулация, хем ако стигна до цедене да ми е по-лесно.
Чуденето беше и не само дали а и каква, електрическата на филипс бях чела негативни коментари, въпреки че имаше и позитивни; за медела същото, но там и цени има страшни. Хареса ми на спектра, най-популярната им е една синя, за нея най-много ми се сториха позитивните отзиви. Дебнех я в официалния им сайт за черен петък дали ще пуснат намаление да ми я поръчат от чужбина, че тук ги продават с голяма надценка. Накрая вис виталис ги намалиха, излезе ми колкото редовната цена от сайта им без да ангажирам други хора, даже си взех по-хубав модел и се радвам, защото е доста по-компактен и няма да ми заеме много място като го сложа в багажа за болницата. Не е хендс фри, но е двойна.
Та в съвет не знам кое е правилното, като не можеш да предвидиш колко в действителност ще я ползваш, аз за себе си реших, че тъй като ще упорствам за кърма да се улесня. Бебето го дават най-добрата стимулация, но ще ползвам и масажа на помпата.

# 436
Аз си взех ръчна за под 20 лв.
Ако не ми потрябва или видя зор за електрическа да не ме е яд.Накарах ММ да я пробва дали засмуква добре и ми пожела успех.Видях сълзи в очите му и се замислих дали да кърмя😂🥲.

М/у със силикон съм и вече май го прецаках. Направо ми се реве… Не знам с кърменето колко по-зле може да стане ,но едвам ще го преживея .Сложен е преди 2 г . и съм си го изстрадала …Сега не прилича на нищо ,ареолите са ми станали тъмни като черен шоколад и големи като юмрук, а гърдата си лежи стабилно върху корема.

Аз да помрънкам още малко .Е много ме е страх да не тръгне това раждане . Тапата продължава да пада кафява и се моля да седи вътре поне още две седмици (37г.с).ММ ми обаче е същинско спокойствие , все едно съм му казала ,че съм си пийнала вода. Никаква реакция .🤯 Ама хората са прави ,че колкото по-малко знаеш толкова по-малко се филмираш. Той май не осъзнава,че преди 37г.с се водят недоносени ….АБЕ МРЪН….

Последна редакция: вт, 14 яну 2025, 23:55 от posaranka

# 437
С две ръце препоръчвам Спектра, за предното раждане първо си бях взела точно ръчна, но разликата беше огромна - с ръчната хем ме болеше много повече, хем не успявах да изцедя кой знае какво. 
От моя личен опит мога да кажа, че доста време отнема понякога напасването и ако финансово не е проблем да се вземе електрическа - заслужава си. Аз над месец трябваше да цедя докато потръгнат както трябва нещата с кърменето, а и после ако има желание /нужда да се оставя изцедена кърма на някой друг - пак си е нужен уред.

# 438
Аз се допитвах доста, тъй като нямах идея дали да взимам ръчна или електрическа и стигнах до заключението, че повечето препоръчват електрическите помпи като по-безболезнен и по-ефикасен вариант. Затова взех електрическа, която се поставя в сутиена за още по-голямо удобство отново на Tommie Tippee (просто заложихме всичко да е на тази марка) Не е бюджетна никак даже, но решихме да рискуваме.

# 439
Момичета, а вие коластра имате ли вече?

Аз, като стисна и излизат капчици, днес на тоновете едното момиче каза, че направо и текат гърдите и използва от тези лепенките за зърна. Много искам да си кърмя детето, без да се налагат помпи (освен за едното хранене нощно ще се цедя, за да става ММ да го храни и евентуално, ако ходя някъде сама и докато ме няма). Имам помпа на Philips Avent - дали е хубава? Иначе аз смятам докъм 3-6ти месец да кърмя, освен ако не ми хареса супер много Grin Но все си мисля, че може би няма да издържа чисто психически да съм все с помпа. Говорих с педиатър и каза, че до 3ти месец си е напълно ок и бебето си е взело нужните вещества. Но ще видим де, нека се роди.

На мен днес от всички прегреди и обикаляния ми стана невралгия от кръста към крака и сега куцам:grinn: Абе, бременност хаха

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 00:14 от KPP

# 440
И аз да помрънкам с теб. Родата като ми звъни да проверява всички питат дали не съм родила, не бе хора родих и го скрихме от вас.🤦🏻♀ А моят ММ си мисли, че това е концерт по желание “нямало ли вече да съм раждала”. Той човека си подрежда ангажиментите 😂. Имал да правел проекти, да обучава хора трябвало да родя по възможност тази седмица. То ако така става.😂 Аз както си мислех преди няколко дена, че ще родя на два пъти, сега си мисля вече, че детето си чака термина и това е, затишие.

Аз си взех ръчна за под 20 лв.
Ако не ми потрябва или видя зор за електрическа да не ме е яд.Накарах ММ да я пробва дали засмуква добре и ми пожела успех.Видях сълзи в очите му и се замислих дали да кърмя😂🥲.

М/у със силикон съм и вече май го прецаках. Направо ми се реве… Не знам с кърменето колко по-зле може да стане ,но едвам ще го преживея .Сложен е преди 2 г . и съм си го изстрадала …Сега не прилича на нищо ,ареолите са ми станали тъмни като черен шоколад и големи като юмрук, а гърдата си лежи стабилно върху корема.

Аз да помрънкам още малко .Е много ме е страх да не тръгне това раждане . Тапата продължава да пада кафява и се моля да седи вътре поне още две седмици (37г.с).ММ ми обаче е същинско спокойствие , все едно съм му казала ,че съм си пийнала вода. Никаква реакция .🤯 Ама хората са прави ,че колкото по-малко знаеш толкова по-малко се филмираш. Той май не осъзнава,че преди 37г.с се водят недоносени ….АБЕ МРЪН….

# 441

Аз, като стисна и излизат капчици, днес на тоновете едното момиче каза, че направо и текат гърдите и използва от тези лепенките за зърна. Много искам да си кърмя детето, без да се налагат помпи (освен за едното хранене нощно ще се цедя, за да става ММ да го храни и евентуално, ако ходя някъде сама и докато ме няма). Имам помпа на Philips Avent - дали е хубава? Иначе аз смятам докъм 3-6ти месец да кърмя, освен ако не ми хареса супер много Grin Но все си мисля, че може би няма да издържа чисто психически да съм все с помпа. Говорих с педиатър и каза, че до 3ти месец си е напълно ок и бебето си е взело нужните вещества. Но ще видим де, нека се роди.

На мен днес от всички прегреди и обикаляния ми стана невралгия от кръста към крака и сега куцам:grinn: Абе, бременност хаха

Сега като прочетох ми стана интересно и си стиснах гърдата. Почти излезна капчица 🙂

# 442
О и на мен всеки ден ми звънят. И ММ и той - няма ли вече да идва Grin
Да си стои, има си още 3 седмици, да стане поне 3300, да пораснат и бузките, че да има после да ги мачкам Grin

Posaranka,  супер, дано така продължава и занапред. Иначе за коластрата - инфо от педиатър - може да не е жълта/бяла, а изцяло прозрачна, като вода. Пак си е коластра и пак си съдържа всички вещества. При мен от едната гърда е жълта, от другата е прозрачна. Да не се шашка някой, ако има такъв друг случай Simple Smile

# 443
Гърдите ми станаха доста големи от B минах на D / четох, че това изобщо не е показател, за кърма /. Но нямам абсолютно нищо, дори не ги усещам напрегнати.

# 444
Пробвай да стиснеш под душа лекичко Grin и при мен иначе не са напрегнати

# 445
А аз да попитам само зърното ли стискате? 😅
При мен сякаш няма нищо, но ппц аз съм си с много големи гърди още преди да забременея, чашка G😵 (гръдна 128 см). Слава богу на размер не пораснаха повече, но сякаш ги виждам малко по-плътни напоследък, та ми е интересно дали се пълнят вече🤭 Болки и опъвания нямам, но си имам и едно на ум, че кърма може и да нямам, защото майка ми е нямала.

# 446
Не зърното, смата гърда, където трябва да са самите жлези. Аз стискам леко отвътре навън (абе, както се дои крава Grin)

Виж и разни видеа. Аз по инстинкт го направих и се получи. Но не смея да пипам много, че може да не го правя правилно и да не си направя нещо. В болницата ще ми покажат Simple Smile

# 447
При мен излиза по малко като стисна зърното. Чудех се как има жени, които събират предварително коластра? Нали уж цеденето предизвиквало раждане, а някои сякаш замразяват сериозни количества, което според мен би могло да се случи само преди самото раждане.

# 448
Posaranka, и аз съм с импланти и имам някои страхове(че жлезата ми ще провисне под импланта), но ще кърмя. Те се променят от бременността, качените кг, а и в момента жлезите са съвсем различни. Не толкова от кърменето.
Няма да сме първите кърмещи с импланти. И зърната ни ще се върнат в стария си вид.
Иначе, откакто съм видяла положителния тест съм със сутиен денонощно. И все пак лежат върху корема хаха

Крр, коластра имам отдавна. Може би ноември пробвах дали ми функционира помпата, а и за сравнение с предишната, и още тогава излезе. Спонтанно изтичане не съм забелязала. Само при стискаме.

Моята помпа е електрическа, hands free, единична. Пъха се в сутиена и си върши работа.
Не мисля да я ползвам.
Предния път бях решила само да цедя и така. Заради майка ми... защото ме караше да се чувствам зле. Все нахълтваше в стаята, че и посягаше да ме пипа и "настройва гърдата". Отвратих се. Но с помпата(ръчна) гърдите ми станаха като част от интериора. То като цедя на 2 часа по половин час...
Добре че се научих да кърмя. Нито шишета, нито помпа. Само едно шише за вода.

Адаптирано мляко ще си взема, за всеки случай.
Подсещам и за изворна вода.

Някой беше питал за багажа в МД. Вземат го при приема, стои в родилна зала с раждащата и после акушерките го пренасят до стаята. Така беше преди 13 години. Като тогава таткото ми взе дрехите и обувките, с които отидох. Сега ще ходя с такси и сама, и ще видим. Не искам никой да знае. Само синът ми, но няма как  той да не знае 🤣

# 449
Да, за багажа аз питах щото не знам таткото дали няма да хукне на някъде и да остана без багаж. 😅 А за коластра имам от петия месец изтичане, казаха ми да не стискам и пипам преди раждането, та ще видя дали помпата върши работа едва в болницата. Спряла съм се на електрическа, дано оправдае очакванията ми. 🫶
А от както ми обясниха на дълго и широко в понеделник за прословутата тапа, околоплодни води и контракции съм в параноя 24/7, че нещо се случва. ММ е олимпийско спокойствие, се едно ще ходим на почивка някъде. 😮‍💨

Общи условия

Активация на акаунт