Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 27 706
  • 753
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Крр чакаме те, ти си с техния термин. Успех.

# 661
Моят татко още го асимилира.Чувствал се странно. Моето бебече беше при мен, спинкаше си сладко, показвахме се на тати. Но следобед преди първото хранене се задави започна да повръща и го взеха за наблюдение. Още нито съм я хранила, нито преобличала, сменяла памперси, нищо. В отделението има една жена, която като бебчето е при теб идва и показва как стават нещата.
Момичета носете си термометри. На всяка визитация на лекар ви питат, колко ви е температурата.

Как са татковците?
В шок ли са?
Бебетата с вас ли са или отделно? Сменяхте ли вече памперс?
Аз се стреснах и се хванах да си сглобя легълцето, че определено се започна. Тези дни може и количката да сглобя, ама много се чудя за нея. Реално ще ми трябва към средата/края на март...

Последна редакция: нд, 19 яну 2025, 22:19 от Mariq878

# 662
  • България
Всичко ще е наред, Mariq878! Сигурна съм, че лекарите ще се погрижат за бебчо и ще ти го върнат скоро!

В списъка на МД София също има термометър, но чувам различни мнения колко всъщност е бил ползван.

# 663
Още в родилна зала след, като ме оставиха за наблюдение 2 часа, преди да ме преместят ми примериха температурата и кръвното след раждането, беше 37,7. Не съм болна, не се чувствам зле, но още не ми е паднала под 37. Може да е реакция на самия организъм към раждането, стреса, недоспиването, но ми я следят. От обед лекарката е идвала три пъти  да ме пита колко е.

# 664
Mariq878, всичко ще се нареди! Между другото и от други дами бях чувала за нуждата от термометър, но като като питах моята аг дали да си нося за тяхната болница, ми отвърна, че няма нужда. Може би във всяка болница е различно. Аз затова за всяко нещо я питам, но и не намерих списък в сайта на болницата (ще раждам в частна в Стара Загора)

# 665
За Майчин дом със сигурност знам, че искаха термометър и през известно време минаваше акушерка да каже да си премерим температурата. Това беше 2019г., но като гледам списъка пак има термометър в него. Помня, че казваха и да се мием само с вода и сапун /без интимни гелове и т.н. / и сега съм взела бебешки сапун Бочко.

# 666
Mariq878, всичко ще се нареди! Между другото и от други дами бях чувала за нуждата от термометър, но като като питах моята аг дали да си нося за тяхната болница, ми отвърна, че няма нужда. Може би във всяка болница е различно. Аз затова за всяко нещо я питам, но и не намерих списък в сайта на болницата (ще раждам в частна в Стара Загора)
Анонимна, може ли да споделиш при коя докторка си и в коя болница ще раждаш в Стара Загора? И аз съм от Стара Загора и за сега ще съм в Тракия, там раждах и първия път.

# 667
Да, аз получих същите насоки, но реших че е заради външните шевове, тъй като ми направиха няколко- след всяко посещение на тоалетна, миене само с вода и смяна на превръзката. Вкъщи по същия начин.

За Майчин дом със сигурност знам, че искаха термометър и през известно време минаваше акушерка да каже да си премерим температурата. Това беше 2019г., но като гледам списъка пак има термометър в него. Помня, че казваха и да се мием само с вода и сапун /без интимни гелове и т.н. / и сега съм взела бебешки сапун Бочко.

# 668
Благодаря ти за окуражителните думи , надявам се след време и моето възприятие за раждането ми да стане като твоето. За сега си поревавам стабилно ,ама то и хормоните ме бият жестоко 😄
Ех, колко хубави новини тази сутрин!

Честити да са Бранимир и Андрея!  Да са здрави, обичани и много щастливи!

Бързо възстановяване и на прекрасните им майки!

MBStefanova, моето първо раждане звучи да е било точно като твоето, така че идеално разбирам всичките ти емоции. Да знаеш, че се герой и че в нищо не си се провалила - напротив! С Бранимир заедно сте спечелили тази битка и колкото и да ни се иска понякога естествено раждане - просто не става и трябва да се доверим на лекарите и напредъка в медицината.  Иначе и ние се шегуваме винаги, че първият ни син е роден " и по двата начина" Grinning

# 669
Здравейте момичета, с термин 12.3 на близнаци съм. Сутринта се събудих в 4.30ч от подмокряне. Отивам до вц и хоп червеникава течност. В момента съм в Надежда приета вече в болницата. Пуснаха ми магнезии банка. Имат съмнения за намалели около плодни води. Ще пускат някакъв тест да видят,като се поизчистя и намалее. Шийката е добре дълга и все още затворена,но нз какво ще стане. Моля ви молете се за нас. Всичко да е наред. Късмет момиче

# 670
Успех! Всичко ще бъде наред ♥️
Здравейте момичета, с термин 12.3 на близнаци съм. Сутринта се събудих в 4.30ч от подмокряне. Отивам до вц и хоп червеникава течност. В момента съм в Надежда приета вече в болницата. Пуснаха ми магнезии банка. Имат съмнения за намалели около плодни води. Ще пускат някакъв тест да видят,като се поизчистя и намалее. Шийката е добре дълга и все още затворена,но нз какво ще стане. Моля ви молете се за нас. Всичко да е наред. Късмет момиче

# 671
Момичета, заповядайте в нашата фейсбук група!

https://www.facebook.com/share/g/1DuDVNiYUy/?mibextid=wwXIfr

# 672
Момичета, какъв крем за зърна си взехте? Чудя се между такъв с Ланолин или да си взема кокосово масло? На една лекция ни бяха казали, че този с ланолина не го препоръчват, не помня защо

# 673
  • Варна
Лансилох с ланолин взех, без отмиване който е. По препоръка на раждали майки. После мога да продължа с кокосово масло. За старт обаче се доверих на тях.

# 674
Лансилох с ланолин взех, без отмиване който е. По препоръка на раждали майки. После мога да продължа с кокосово масло. За старт обаче се доверих на тях.
И аз така мисля да направя май. Намерих някакви теми тук от 2008г. и тогава доста са го ползвали, но сега защо така ни бяха казали на лекцията изобщо нямам спомен😬

Общи условия

Активация на акаунт