Февруарчета 2025 г. -Темa 5

• 31 306
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Протектор и отгоре чаршаф.

# 91
Kriistiina

Момичета, на някоя от вас налагало ли й се да ходи на зъболекар скоро? Почна да ме боли един от вчера, лека е болката, но не знам колко време ще държи, предполагам, че е за пломба. И сега се чудя какво да правя 🫣
Аз ходих някъде в 7мия месец. Имах кариес,който беше доста дълбок и се наложи да ми правят даже снимка,слагаха ми и упойка и го излекуваха. Според мен иди да те видят и зъболекаря ще прецени.

# 92
Здравейте, включвам се с въпрос и съм притеснена. Днес бях на лекар в 33та седмица съм, а бебчето върви за 34седмица и 5дни.
Притесни ми размерите на главата, че се води за 36таседмица, а в см 9,9см, а пък нормата 33та е до 8,5см.
Правих си фетална морфология както и пренатален тест всичко винаги е било наред.
Има ли при вас такива цифри.
Лекарката нищо не каза, освен че по-голяма.

Аз съм почти в 33та, главата върви две седмици напред, крачетата една. Казаха ми, че всичко е в норма. Явно се е метнал на баща си по-умен. БХС и генетичните ни са в норма. Май вече е често срещано Grinning

# 93
Kriistiina и аз съм в 33 г.с., вчера бях на преглед където ще раждам и при мен главичката излезе голяма, не ми каза нищо. Бях й споделила преди притесненията ми, че отдавна бебето е с по около седмица напред, но ми каза, че гледа теглото как е, което излезе около 50%. Ще ти кажат, ако има нещо, не се притеснявай.

Момичета, на някоя от вас налагало ли й се да ходи на зъболекар скоро? Почна да ме боли един от вчера, лека е болката, но не знам колко време ще държи, предполагам, че е за пломба. И сега се чудя какво да правя 🫣
Вчера бях на зъболекар. В 31+3 седмица съм. Преди празниците ми се счупи един зъб и попитах АГ какво правим, защото мен много ме е страх и винаги каквото правят само с упойка. АГ каза отивай прави ги не чакай да стане по-зле, няма проблем с упойката. Хубаво ама зъболекаря ми вчера каза че няма достатъчно изследвания как влияе на бременността упойката и отказа да ми сложи. Беше много внимателен и затвори счупеното място. Каза че остава другите проблеми за след като родя. Обясни ми, че упойката се изчиствала за 8 часа и ако кърмя просто ще пропусна този период, ще се изцедя и ще хвърля кърмата. Каза друг вариант, ако се наложи нещо нетърпимо преди да родя ще се виждаме всеки ден и вместо упойка ще рови докато издържа, после слага арсен и на другия ден същата процедура докато извади нервите, ако се налага такава интервенция. Каза че предпочита този метод при бременност и го смята за по-щадящ.

# 94
Аз бях вчера на зъболекар за почистване на зъбен камък профилактично 36г.с. Видя ми малък кариес и го направи без упойка, нямаше проблеми. Единствено повечко ми кървяха венците, което е нормално по време на бременност

# 95
Kriistiina и аз съм в 33 г.с., вчера бях на преглед където ще раждам и при мен главичката излезе голяма, не ми каза нищо. Бях й споделила преди притесненията ми, че отдавна бебето е с по около седмица напред, но ми каза, че гледа теглото как е, което излезе около 50%. Ще ти кажат, ако има нещо, не се притеснявай.

Вчера бях на зъболекар. В 31+3 седмица съм. Преди празниците ми се счупи един зъб и попитах АГ какво правим, защото мен много ме е страх и винаги каквото правят само с упойка. АГ каза отивай прави ги не чакай да стане по-зле, няма проблем с упойката. Хубаво ама зъболекаря ми вчера каза че няма достатъчно изследвания как влияе на бременността упойката и отказа да ми сложи. Беше много внимателен и затвори счупеното място. Каза че остава другите проблеми за след като родя. Обясни ми, че упойката се изчиствала за 8 часа и ако кърмя просто ще пропусна този период, ще се изцедя и ще хвърля кърмата. Каза друг вариант, ако се наложи нещо нетърпимо преди да родя ще се виждаме всеки ден и вместо упойка ще рови докато издържа, после слага арсен и на другия ден същата процедура докато извади нервите, ако се налага такава интервенция. Каза че предпочита този метод при бременност и го смята за по-щадящ.

На мен ми слагаха упойка,която е без адреналин  и казаха,че след първото тримесечие няма драма.
Аз не съм лекар/зъболекар,ама арсен на бременна ми звучи доста нередно. Той си е чиста отрова,много зъболекари не го използват изобщо.

# 96
На мен като цяло и снимката не ми звучи добре по време на бременност. Дори и да те покрият, не си спомням как се казваше нещото, мисля че не е ок. Аз лично не бих се съгласила, колкото и да е малко облъчването сравнено с друг ренген. При моя зъболекар ходя поне от 20год винаги преди снимка ме е питал “има ли бременност”. Сега като бях директно преди да ме прегледа каза, “дори и да има нещо нали знаеш, че в това положение не може да правим нищо и ще трябва да изчакаме”.

# 97
Снимка при бременност е противопоказна, кой зъболекар го е правил?

Мен ме боли зъб със стара пломба, но ще ходя, като родя. В 6ти месец бях на почистване на зъбен камък и много ме боля и после кървях. След това ми станаха контракции, разбира се.

Ние решихме да дарим стволови клетки към Александровска. Дали някой има опит?

Давам знак, че са вдигнали еднократната помощ за първо дете на 375 лв и за второ на 900 лв, така че - възползвайте се, момичета и без това за всичко друго сме ощетени Simple Smile Не мога да преглътна вдигането на ДДС ставките и оставянето на обезщетението за втората година майчинство на стойност 780 лв, за сметка на милионите, които се изсипаха за избори и предстоят да се изсипват още... Иначе протестираме за театрални постановки, но хайде, да не разводнявам темата Heart

# 98
Рентгенови снимки като цяло не са препоръчителни по време на бременност, но, ако е наложително да се прави такава, то тази на зъб е най-безопасната, защото облъчването е минимално само в зоната на устата и отделно се слага специална защитна престилка.
И аз днес забелязах, че ми е паднала част от една пломба. Супер неприятно, защото този зъб го оправяха 3 пъти разни некадърници, два пъти падат вече части от пломбата и съм с чувствителност от толкова ровичкане. Но ще го оставя за след раждането, просто нямам сили да се разправям сега. Иначе на мен винаги ми работят без упойка по мое настояване, хич, ама хич не харесвам. Предпочитам да търпя болка.

# 99
Снимка при бременност е противопоказна, кой зъболекар го е правил?

Мен ме боли зъб със стара пломба, но ще ходя, като родя. В 6ти месец бях на почистване на зъбен камък и много ме боля и после кървях. След това ми станаха контракции, разбира се.

Ние решихме да дарим стволови клетки към Александровска. Дали някой има опит?

Давам знак, че са вдигнали еднократната помощ за първо дете на 375 лв и за второ на 900 лв, така че - възползвайте се, момичета и без това за всичко друго сме ощетени Simple Smile Не мога да преглътна вдигането на ДДС ставките и оставянето на обезщетението за втората година майчинство на стойност 780 лв, за сметка на милионите, които се изсипаха за избори и предстоят да се изсипват още... Иначе протестираме за театрални постановки, но хайде, да не разводнявам темата Heart

Документите в социалните ли се подават? След като се роди детето?
Какви документи са нужни?
От толкова четете се обърках вече😐

# 100
# 101
Ние дарихме стволови клетки в Александровска с първото дете, ще го направим (живот и здраве) и с второто.

Беше много лесно откъм процедура, защото те си работеха с болницата, където раждах и помня, че само някакви документи попълних преди това, нищо друго не се изискваше от мен.

# 102
Тоест при раждането на детето имаме 14 дневен срок за предоставяне на документите за отпускане на еднократна помощ при раждане на дете или имаме 6 месеца, понеже в друг сайт бях чела това ?

# 103
Право на помощта се придобива с раждането на детето и се погасявя след навършване на 3 годишна възраст от детето.

Допълвам, че ти беше с близнаци: има еднократна помощ за отглеждане на близнаци, без доходен критерий (1200лв е за 2024, предполагам и тази ще остане така) - тя е с давност 6-месечна възраст на децата.
Тоест при раждането на детето имаме 14 дневен срок за предоставяне на документите за отпускане на еднократна помощ при раждане на дете или имаме 6 месеца, понеже в друг сайт бях чела това ?

Последна редакция: ср, 08 яну 2025, 08:41 от GNA2021

# 104
Благодаря! Вие как сте всички, киселините и среднощните будувания са налице при мен до 5ч абсурд да заспя по какъвто и да било начин. Отделно се наливам с газирана вода, за да спрат, но не спират и повръщам всичко, което съм изяла. Явно така ще е докрая... Също лицето ми се е подуло и краката ми също, вода ли задържам толкова много или просто съм наддала на кг и аз вече не знам...

Днес съм на 3та фетална и очаквам бебетата да ги видим с нетърпение в Клиника Марковс и да ни кажат, че всичко е окей с тях и са наддали въпреки, моите връщания на поръчката постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт